Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 081
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • shumen
Мими,ако имаш възможност и се обади на педи или пусни една обикновенна урина за всеки случай.
Бръм,в училище е още по зле и сама го казваш.Ако няма Т не се спира детето.
Аз ще видя как е и ако трябва ще го заведа да го видят,че до 5.10. трябва да го стегна.

# 631
Мими, виж дали са зачервени устните. Възможно е да не е била добре забърсвана и почиствана. След тоалет, намажете с някакво кремче против подсичане (само отвън).

# 632
Мими, накисни я в смрадлика. Да поседи 20тина мин, изплакваш и така 3 дни. Виж има ли по бельото следи от секрет. Ако е бактериално замърсяване може да има. Най-вероятно смрадликата ще оправи нещата.

# 633
Тази тема с децата кое е болно и здраво ,кое кога да се пуска е много коварна тема.
Масово вече си ги пускат и в яслите и в градините.
Прост пример днес се чувам с една учителка в детска градина (приятелка) споделям и ,че аз съм хремава с леки болки в гърлото. Голямата ,че нямаше глас но се върна и носа и хърка (сопол няма). Малката се съдира да киха. Днеска ги оставих на село цял ден да са на двора. И тя ми казва и сопол и кашлица да има пускай я (предучилищна) е . Госпожата : Всичките са болни но са там! С жълтите сополи и влажните кашлици.
Е в такъв случей аз ли да я спирам?
Малкото което не ми беше боледувало сериозно не помня от кога почна градина и на втория ден се оповръщахме всички вкъщи,защото пуснали едно само за първия ден да не му изгорят документите. Еми няма да ги спра,щом са добре. Сопола 2 седмици минимум си върви. Кашлица не пресичам,защото правят спазми като дам различен сироп от Б!окстими.
На никой не му пука за моите деца,на мен за какво да ми пука за тяхните болни ,които са на градина.

# 634
  • shumen
В училище е още по зле.Там никой не следи децата и не се връщат,освен ако не са с Т.Моя сега ми заяви,че доста деца кашлят и подсмърчат,но са на училище.

# 635
И с температура ходят даже на училище и по чиновете спят като им е зле. Когато големият ми син беше в първи клас още в началото на годината едно “претоплено” първолаче с температура натръшка целия клас, някои и в болница влязоха от въпросното претопляне.

# 636
  • shumen
С Т не бих го пуснала на училище.Най-малкото на мен няма да ми е спокойно.
Моя заспа,но е неспокоен.Върти се,пъшка.

# 637
Да, много ме е яд на системата и разбирам, че трудно минават сополи и кашлица, но поне когато се установи сутрин това, да се изчака поне ден преди да се прати детето на детска под претекст, че там се е разболяло....
Повечето вируси вече се развиват до 48ч, но някои и до 72ч. Ще видим как ще сме ние..
Малката е на година и 10м, до сега е боледувала само два пъти, като последния път беше преди месец.
Температура, после гърло, после почти до ларингит стигна..падна й гласа...
Лошото е, че педиатърката каза да правим инхалации с пулмикорт, а тя изобщо не го иска този инхалатор..
Накрая два дни беше на Урбазон.
Не бих я пратила на детска, ако установя неразположение, защото не знам до къде ще се развие при нея и как друго дете ще понесе всичко. Просто няма да ми е спокойно. Изказване от сорта:
Там всички кашлят, сополите си им текът, вдигна темп сутринта, но после нямаше..
Супер , раздвам се, че се разминава при вас така, но за жалост не знаем как ще е при другите.
И да, трябва да се връщат децата със симптоми още на вратата, не е виновен само родителя завел детето си.
Много се надявам в частните да е по-стриктен контрола за това.
Та въпросът ми към Вас е
давате ли нещо имуностимулиращо и виждате ли ефект от тях?

# 638
  • shumen
Аз за 12 години съм давала какви ли не имуностимулатори,но ефект не видях кои знае какъв.До един момент действат.
Също и го водя пролет и есен на Трявна и дали го израстна или от процедурите там,но кара по-леко болестите.

# 639

Разбирам Вашата гледна точка. Вашето дете няма проблем да посещава ясла или градина с хрема и кашлица. Моето има. От прост сопол прави пневмония за 2 часа. За две години има 2.5 месеца изкарани на градина. Не казвам, че вие трябва да спрете Вашето дете, защото то не стига до усложнения. Но пък нашето стига.
Дъщеря ни, която вече е 6 клас, не я спирам от училище, освен ако не се чувства зле и с Т. Гърло, хрема, кашлица, ходи.
И все пак има разлика между дете в активно започваща инфекция и дете с остатъчна кашлица, която може да продължи 2 седмици след излекуване.
Аз лично усетя ли, че малкото ни дете се разболява, го спирам от градина. Не само за да не сее зараза, а и защото очаквам покачване на Т и е нужно да го следя. Не бих искала да рискувам и да вмяня отговорност на учителите му да се грижат за здравето му.
Да, аз също смятам, че ако се усети начало на болест не трябва да ходи.
И да, знам семейства с деца, които лесно правят усложнения. А също бременните и бебенцата, които са роднини на деца в ясла/градина/училище, те също са рискови групи.
Радвам се, че детето ми боледува към момента относително леко в болшинството случаи, но не ми е приятно, че боледува. Не ми е приятно да ми се тръшка и реве, че иска да играе на площадка или с деца, защото е болно и го спирам (или защото съм чула друг да кашля). Но в тази реалност поне като явно се оправя, минало е време мисля, че е ок.  
Мисля си, че ако практиката бе да са по-малко деца в заведение, щеше да е по-добре. Или може би поне за уязвимите групи да имаше такива учреждения с по-малко деца. Но най-добре за всички. На малките площадки където ходехме с детето като по-малко, не мисля, че е имало 16 деца( което е стандартна група в ясла). Може би по-скоро към 10 и то в пик.
А даже гледах една нова градина и имаше двор, в който имаше заграждения за всяка група и бяха толкова малки тези заграждения, че честно казано децата седяха малко като бройлерчета вътре.

Иначе реших да направя едно търсене на английски:

I have a 15 month old who has been in daycare for almost 2 months. She has been basically continuously sick, not exaggerating. She has cold after cold after infection after rash after cold. She is well for AT MOST 3 days and then will be sick again, and sick enough I can't take her to daycare. My last pay period I was able to work 1/3 of my scheduled shifts. I had to be off 2/3 of the time! I know getting sick when you start daycare is normal and expected, but is THIS MUCH normal? I have a meeting with my manager next week about attendance and I'm getting anxious.

# 640
Първата пневмония на малкия се случи точно така - един месец влизаше от боледуване в боледуване. Докато накрая не стигна до 39.5 бактериална инфекция, беше спрял да се храни и да пие. Страшно беше и ми е все още като вчера. Бяхме в Англия, където всички си носят децата сополиви и с температура на градина, децата не се връщат.
За имуностимулантите - спрях да давам по препоръка на педиатър - кардиолог, при когото лятото водих малкия. Каза, че дори и да има някакъв ефект сега, не се знае до какво може да доведе в един момент, защото имунната система на нашето дете е силно реактивна (реагира и се разболява булвално от всичко, що мине до него). Работя от вкъщи и имам и баби, които го гледат. Дано тази година е по-добре.
По площадки ходи рядко.

# 641
И мен ме е яд на системата, но не успях да я променя.
Ефект не виждам в добавките, но ги давам... сига давам витаминш на Джеймисън и сироп от черен бъз от здравословния магазин (в буркан, не сироп от аптеката). Малката пие и бронховаксом по схема, вече 2 месеца пи. Ако се гледа голямата ми дъщеря, човек ще каже, че всяка добавка работи, тя вече рядко боледува. Ако се гледа малката, то тогава нищо не работи. Тази седмица си докапваме антшбиотичните капки и съм сигурна, че няма да лепне нищо. В групата имат много бактерии, винаги лепи бактерия и си мисля, че това доста опорочава локалния имунитет и веднага лови и вируси. Миналата година се случи заради напълно несвързана с дихателната система инфекция да пие Сумамед дни, тръгна на градина, но той нали е с удължено освобождоване и нищо не лепна. Тогава май, за да няма пропуск си сцупи брадичката и пак бяхме по лекари и не ходи на градина.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 07:00 от Ваня А.

# 642
  • shumen
И мен ме е яд на системата,писала съм и съм молила да не пускат болни,но за 12 години не съм я променила.
Давам Резиста сега,но спрем ли я за почивка не знам дали няма да стане по зле.
Моя тая нощ в 2 става и си слага капки в носа.Яко е задръстен.Изпратих го на училище и казах,ако има нещо да се обади.Ще видя днес как е и утре ще го заведа на лекар за една слушалка,че не ми се рискува да направи някои бронхит или пневмония от нищото.

# 643
Дани, имаше период, когато давах резиста на голямата и не боледуваше и пишеше да се прави почивка 2 седмици и тя бам баш тогава болна и така няколко пъти. Що не му вземеш едшн спрей за нос  да си пръсне ако му е зор.
Аз с години бях примерна, но като се замисля почти никога не съм седяла вкъщи заради болест, все съм ходила на уилище...сополи, кашлици...там, не е подлагано дори на коментар дори като бях голяма и се глидах сама. Майка ми разправя, че ме е водила на градина със сиропа, всички така правели...свекървата каза същото. Почвам да си мисля, че ние не разбираме нещата правилно и изнежваме децата със седенето вкъщи.

# 644
  • shumen
Ваня,каквото и имуностимулиращо да давам правим ли почивка се разболява и то сериозно.Капки слага снощи посред нощ,на сутринта издухва жълти красоти.
Направо ме е страх вече застудее ли малко и се започва.
Преди малко го чух,каза,че е добре,но имали физическо и след него бая кяшлял.Но как няма като са бягали.

Общи условия

Активация на акаунт