Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 156
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
2 дни изкара малката и днес боли я гърло и подсмърча...ама на пукхя заведох и я приеха... няма грешка. Чуда си дали да не я водя докато не я върнат, макар че това май няма да стане.

# 541
Danaeka,  при нас вдигаше температура до 37.5 третия и четвъртия ден. Не се локализира, комбинирания тест не позитивира (не е ковид). Вчера докторката ни изписа друго противовирусно - вирупринол. Някакво ново лекарство с активната съставка на изопринозина. Не съм сравнявала помощните вещества.

# 542
@Ваня А. заради такива като Вас в детските положението е на такова "дередже". Когато има симптоми не бива да се водят децата при здравите. Не знам и Вие как сте спокойна болното ви дете да е там...

# 543
Мами, при даден Панадол в 13 ч, температурата в 14,30 е 38,5. Какво мога да дам? Почти на 4 г е. Компреси не помагат.

# 544
ilievy аз не бих се съгласила с теб. Много зависи от детето. В нашата градина не се връщат деца с хрема. Температура, лоша кашлица или шарка- да, но за хрема никога.

# 545
Мами, при даден Панадол в 13 ч, температурата в 14,30 е 38,5. Какво мога да дам? Почти на 4 г е. Компреси не помагат.
Панадола е слаб,редувайте панадол с нурофен на 4ч.
Вместо панадол може свещичка ако детето позволи,че е голяма вече.

За съжаление мисля,че и в нашата градина никой няма да върне дете с такива симптоми,а и на тях пероснала им отърва после доста ще намалеят....на родителска отговорност е това.

# 546
В момента, какво да му дам? Освен да чакам да стане 16 ч и да дам 5 мл Нурофен или капки Диалгин?

# 547
Да бих изчакала поне до 4 и нурофен,диалгин никога не съм давла,мн бързо сваля знам и е според кг,изобщо нз дали ще  ви го продадат май е с рецепта

# 548
На родителска отговорност е, разбира се. Но тук се говори и за гърло..тоест не е само хрема. А и изказвания от сорта: напук я заведох.. показват голяма част от родителската отговорност.

# 549
Това за болните деца в градина е доста дълга тема. Аз моите винаги съм ги спирала заради единия сопол, но ми се струва, че само аз го правя. Доста приятелки ми казват, че децата им цяла зима са си сополиви и си ходят. Едната госпожа дори ми е казвала, че има болни деца, значи не ги връщат. Пускала сън ги с остатъчна кашлицата, след като примерно 2 седмици сме се лекували вкъщи. Е, никой не ми е се е оплакал, че децата кашлят. Тази година мисля, ако са само със сополи и общото им състояние е добро, да ги водя, пък да видим дали можем да направим 2 последователни седмици присъствие.

# 550
Моя малкия два дни ходи и от снощи хрема.
Същото ще коментирам и аз .
Водят децата болни на градина.
От делно когато са на градина не ги преобличат много .А ако са били на двора и ми става ясно ако го е духнало вятър.
Болни ли са просто трябва да са вкъщи и да бъдат лекувани.

# 551
Нурофен давам и с по - малък период от Панадол, Ефералган. Вижте дозата на Нурофена, 5 е малко за нашия син, който е на 4, давам 7.5.

# 552
Не знаех,че може повече нурофен и моята е на 4+ даже .
Две седмици еха как взимате толкова болничен,аз успявам,успявах макс седмица и после на късмет ако някоя баба, дядо има свободен,мисля че е достатъчно като вкл уикенди примерно....има някои по три дни макс ...и айдеее🤯

# 553
3 години спирах дъщеря ми при първото симптомче. Държах я седмици наред вкъщи до пълно излекуване. В същото време от яслата досега родителите си ги водят с хрема, кашлица, обрив, никой не връщат, никой не спират. В един момент осъзнах, че аз съм будалата да мъча себе си и детето, докато 25 си правят каквото искат. И сега се случва да ходи с лек сопол или подкашляне след боледуване, не мога да продължавам цял живот по другия начин. Преди я държах, докато мине остатъчната кашлица, вече не. Разболее ли се, макс 5 дни вкъщи и заминава пак, няма начин.

# 554
На мен в трета група на големият ми син даже ми направиха забележка, че прекалено много го спирам, а нищо му нямало. На едно коледно тържество имаше 4! Деца с температура. Госпожата беше уведомила родителите, само едното си го прибраха и си тръгнаха, другите останаха, а на едното родител не благоволи за дойде до 18ч, въпреки че в 15:30 са им се обадили, че е зле. Детето едва си стоеше на краката, изкашля си дроба и по едно време лелята просто го хвана и го изведе от стаята, защото изглеждаше много зле.

Общи условия

Активация на акаунт