Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 142
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте някой подаваш ли е сигнал до военна полиция за тормоз от съпруга си военнослужещ, интересува ме как стоят нещата ще го вземат ли под внимание

# 691
  • Пловдив
Здравейте някой подаваш ли е сигнал до военна полиция за тормоз от съпруга си военнослужещ, интересува ме как стоят нещата ще го вземат ли под внимание

Щом е военослужещ, сигнал се подава във военна полиция. Ако всичко е заведено, както трябва, с входящ номер и т.н., няма начин да не се вземе под внимание. И жалба от хазяин за неплатен наем взимат под внимание.

Не ги разбирам тези хора, които отиват на почивка във военна база и не се съборазяват с никого. Като искаш непрестанен купон, отиваш някъде, където няма да пречиш на останалите да почиват.

Ние се върнахме от Банкя. Военният санаториум е леко позанемарен, леглата са ужасни, вратата на банята беше изгнила отдолу, недостиг на персонал, храната е на кетъринг в някакви пластмасови кутийки. Обща диета на картофи и ориз, за 10 дена не видяхме суров зеленчук. Не са добре оборудвани, липсват им доста неща. Лекарката се чудеше какви процедури да ми назначи, защото липсва апаратура. Съответно няма по-млади хора, повечето са доста възрастни, по клинични пътеки. 
В Хисаря е по-добре, явно там са вкарани доста пари. То и клиентелата им е различна. За басейните отвън не може да се прави никакво сравнение с Банкя.
Басейнът в Банкя - подготвен, окосено, наредени шезлонги, нямат спасител и не работи. Иначе е на прекрасно място. Хем си в края на града, близо до гората, тихо място, хем си на един завой от парка и центъра.
Догодина, живот и здраве, ще сме някъде другаде.

# 692
  • Пловдив
Здравейте.За пръв път пиша тук. Не знам как да постъпя и искам съвет. От вчера сме във ВПД Сарафово. Втора вечер няма заспиване.  Музика,викове,пиянски изпълнения. Разбирам, хората са на почивка и искат да се забавляват,но останалите също искаме да си починем. С малко дете сме и се притеснявах да не сме ние шумни. Ако е така всяка вечер,не знам колко ще издържим. Нормално ли е да е така или аз съм в грешка? Дори си мисля да събираме багажа и да си ходим. Има ли към кого да се обърнем или за тук е нормално да е така.
Ох, съжалявам... Една година попаднахме и ние в такава смяна (единствения път, в който бяхме в 5 вила) и на третата вечер не издържах и говорих с управителката. На следващата вечер пак имаше изпълнения, но поне до към 23 и след това се кротнаха.
Ако не можете да намерите управителката - звъннете директно в Агенцията (в работно време) или напишете мейл като може да прикачите снимки и клип например.
10 години вече почиваме само там, вече и без деца, защото те предпочитат лагера, пред почивката с нас (не, че и той не е на същото място Stuck Out Tongue Winking Eye).
Та за токова години сме видели какво ли не, но като онази точно година, никога не е било - до малките часове пиянски изпълнения, с като се събудят - с една колона на плажа и всички бяхме длъжни, да им слушаме чалгата Smiling Imp
Много, много се надявам никога повече да не ни съвпадат смените с онази компания, защото и те Сарафово предпочитат

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 17:33 от sweet_maniche

# 693
Най-вероятно е точно тази група. Всяка година идвали и все било така. Снощи детето заспа рано преди голямото парти и успя да спи поне то. Беше започнало да пита кога ще се приберем ,за да може да спи. Вече започна партито, чалгата върви... Явно не могат да се справят с тях и трябва всички да ги търпим.

# 694
  • София
Грийн, обадете се на военна полиция. Всичко ще спре.

# 695
Половин година има, половин сърце - не! Живейте нацяло! Добро утро!

Много сте писали, за съжаление не мога да се включа в дискусията за базите и шума, но някои от вас са дали добри съвети. Аз пък имам такава съседка, която дъни чалга, дори и без да има гости. Стаята се тресе, не можеш да си чуеш мислите. Говорих с нея, за момента е овладяно положението, ще видим какво ще стане. Говорих и с домоуправителя за евентуално съдействие, ако продължи. За съжаление ги има вече навсякъде такива хора - безцеремонни, не се съобразяват с никого и смятат, че слънцето свети за тях и те са център на света. Спирам, защото ще се увлека в писане на негативи.
Дунди, наистина ли не е добре в Банкя, бяха го похвалили и аз мислех да пращам родителите си там? Тази година не мога да ги запиша на санаториум по КП. Променили са условията на записване и е много трудно.
Оставям ви, ще пътувам и утре няма да мога да ви поздравя. Желая ви спокойни, усмихнати и поне малко хладни почивни дни!

# 696
Здравейте, момичета! Вече мирише на море. Ние с колегите пътувахме до Унгария, беше хубаво изживяване. Аз съм пътувала до Будапеща няколко пъти, но с колегите е различно. Посетихме 3 малки градчета по Дунав, разходихме се с лодка. Времето е като в София, горещо. Сега ми се ходи на море, но все още съм на работа.
До скоро, момичета!

# 697
  • София
Време е и аз да се отбележа. Мина една лежерна работна седмица при мен с много жега, малко работя и повечко действия тип "парко-домакински ден". Подредих си бумагите, прегледах листчета, бележки, хартиики и съм готова за втората половина на годината (навик ми остана от академията, като свърши семестъра да оправям и подреждам). Въведох новите задачи в ка.ендара и съм готова за кратка отруска от вторник (ще имам едня онлайн среща измежду другото, но това мога да го преживея). Утре след обяд ще пътувамхсъм Пещера да приберя Малечка от майка и да отидем у свеки в Плавдив. Тя не може да я гледа сама, та ще я заведа да и се порадва за седмица, а и на мен мипсе отвориха доста задачи по провдивските институции (в многа странна държава живеем, ама това ще го разказвам по-натам, да се справя с предизвикателствата първо).
След пловдивския период ще съм малко на работа и после планираме с половинката някорко дни на палатка по към яз. Ивайловград.

# 698
  • Пловдив
Листенце, ние сме разочаровани от Банкя. Но сравняваме с Хисаря, където наистина са вкарани доста пари. Не че там е супер лукс, но поне вратата на банята не беше изгнила, в стаята можеше да се движим, без да се блъскаме в леглата и имаше климатик. В Банкя не са и добре оборудвани. Лекарката едва ми измисли процедурите. Храната е в пластмасови кутии и за 10 дена по нашата обща диета нямаше нито един суров зеленчук. Единствено предимство е, че вечер става хладно, та можеше да се спи. И топла вода дори и от кранчето на студената. 😀

# 699
Някои хора ходят на море, ... а другите сА море, защото са го приютили в Душата си!
Добро утро и прекрасна събота!

Как сте, момичета? Аз съм от вторите - приютилите в душата си морето Laughing Wink, найй-малкото, защото няма да го видя скоро. Карам си я на тръстиката и това е. Нещо и събитията позамряха, лято е и е нормално това. Днес ще чистя, явно пак не успях да си поспя до късно /часовникът в главата много пречи/ и после на разходка.
Дунди, благодаря, успях да ги запиша в друг санаториум в Банкя /похвалиха ми го/ и ще видим и там как ще е.
Маги, борбата с институциите е вечна, поне в България. Успя ли да свършиш работата? Какво общо имаш с Пловдив, нещо съм пропуснала?
Лунно цвете, Будапеща ми е мечта, която се надявам да осъществя някой ден.
Радинка, оправи ли се?
Няма да изброявам всички, надявам се, че сте добре и драснете по някой ред, ако имате възможност.
Хубав ден!

# 700
  • София
Добро утро и от мен.
Аз се притесних и рано, рано реших да драсна "неделен " поздрав, защото "съботния" ми липсваше (да объркала съм с един ден и вървя напред, та днес ми е неделя). И само как щях да ви притесня, че един почивен ден се е изпарил и гледам Лестенцето ни пусняло кафенцето... ми то е събота...
Листенце в Пловдив живях от 2001 до 2013, Половинката е от тук. Имаме и един остарял и поразбит от наематели апартамент, но става човек да се подслони на свое. Отскоро и свекърва си имам в Пловдив и си взех 5 дни отпуска да и доведа Малечка, да и се порадва, че сама не може да я гледа, а после си отива в Бургас за лятото (но на мен там не ми се стои - тук имам още познати и приятели и е друго).
Установих, че за големите Плавдив е роден град- знаят си го, но Малечка изобщо няма понятие от града и откакто захлади обиколихме - Капана, Стария град, музеи два три, даже някои любими места за хапване... много се е променил града (12 години са доста време), на моменти и на мен ми беше непознато. Затвърди ми се мнението, че така човек не трябва да се връща с очаквания и носталгия, а само с идея за новото.
Мис Ю, не можах да сваря да ти се обадя преди отпуската, но БДЖ на 7ми и жегата и данъчните на 8ми ми разказаха играта. Вчера едва стигнахме до площад Съединение. Малката се влюби в природонаучния музей. И аз оцених тази промяна най-високо. Днес чакаме половинката (много му дойде сам една седмица и ще дойде до тук и да ни вземе утре - ама тъкмо вярвам е оценил каква безценна шумотевица сме). Синът е с приятели на вилата, каката е още в сесия (край няма, аз се изморих, тя как издържа?!?). И такива ми ти работи около мен.
Хайде, бързо, момичета, дайте кратък съботен брифинг - да подсладим с приказки кафето, да се порадваме на отпуските и моретата, да стиснем палци където трябва...

# 701
  • Пловдив
Маги, недей така моля ти се! Ако ми "вземеш" и съботата и вече съвсем няма да смогвам.

Айде, да се отчета и аз, докато още не съм отворила учебниците.
Изпратихме вчера Госпо'ицата на лагера, много е щастлива, топнала си още вчера краката в морето, въпреки че следобеда прекарали на басейна.
ММ пази небето днес, та ние с баткото сме си двамата само - той спи още, а аз се наслаждавам на тишината и кафето.
Мислехме, да направим някой и друг басейн преди смяната (от 21 сме), но като гледам времето или по-точно липсата на време, май ще си останем само с желанието - 3 дни правим кофраж в къщата на село,че преди морето трябва да сме налели бетона, утре ще ходим вече да го уплътняваме и ако всичко е наред, в понеделник ще наливаме.
В четвъртък мислим, да отидем до вилата в планината за 3 дни, за да наберем боровинки и в неделя да стягам багажа.
Евентуално за басейна, ако всичко е наред, може да го вмъкнем във вторник, но не смея нищо да планувам, че все нещо се обърква Stuck Out Tongue Winking Eye
И в тази връзка - търся си добър дърводелец, който си разбира от работата, слуша клиента и дава препоръки/съвети, но не и да си налага мнението. Естествено, за Пловдивско иде реч Stuck Out Tongue Winking Eye Едни стълби умувам и до тук имам 13 различни варианта, но нито един не ми се струва "моят" Stuck Out Tongue Winking Eye Та, ще се радвам, ако имате някой човек, да ми драснете координати.

Радинка, нямам търпение, да ви видя Kissing Heart

# 702
  • София
О, Мъниче, и аз се зарадвах, че е събота, а и планирах пътуване в понеделник, но сега като идва ММ ще ни прибере в неделя, та в понеделник ще направим (дано) един басейн в Панчарево с Малечка.

# 703
Добър дееен, ние сме на морски дни от вчера до Вторник. Пак сме на Сарафово, но не на базата, там сме Август. От вчера следобяд е доста ветровито, но все пак топличко, макар че вятъра не е много приятен.
Вторник е рд на дребчето, в навечерието на 6, падна днес и втори зъб, довечера чакаме да видим дали феята на зъбките е разбрала, че сме на морето 🤣
Понеже сме на Диди бийч, виждаме чадърите на базата, вчера доста от тях целия следобяд бяха смъкнати, не е имало явно много хора на плажа. Днес изглежда по-пълен, от далече 🤭
Изпращам ви една сутрешна поздравителна морска снимка и пожелавам приятен уикенд! ❤️

# 704
Здравейте, прекрасни момичета! Аз съм на село, имам си на гости едно малко сладко човече, което ме гледа с умните си очички и се чуди откъде се взех.Grinning Чуди се на песнички, които му пея, но ще свикне.
Изрязах прецъфтелите цветове наброзите, тази година имале много цвят, но сега се изморих. Сега сготвих и чакам малкия да се събуди. На първия  етаж ММ прави една баня, или поне се учи как се прави.
До скоро от мен!

Общи условия

Активация на акаунт