Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 169
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета. Знаете ли как ще става изхранването в денят на пристигането?

Не би ли трябвало да си е организирано както си е нужно, спрямо новите условия, които ще се предлагат... Не вярвам да оставят толкова хора да си организират сами вечерята... не че не е възможно де, но все пак...Явно ще разберем от групите, които пристигат в първите смени през Юни.

Мъниче, е браво на теб, за съжаление аз нямам такива способности 🤣 с двете ми леви ръце и ще се наложи да търся външна намеса 🤣

# 601
  • София
Привет, прекрасни!
Изкарахме два дни във Варна.
Пътувахме много удобно, бяхме сами в купето, чистичко, топло. само дето с гаджето почти до призори не спахме, а си говорихме. Язък, зян отидоха парите за спален вагон. Joy
И апартаментът беше много приятен. Първия ден почти го проспах. Привечер се оказа, че съм с 38,6. Пропуснах срещите с мои роднини и една приятелка. Ромео ми купи МАГНАВИР и като го започнах, на сутринта бях пушка. Не мина и без екшън. Вчера, малко преди да напуснем, ключалката заяде и ни напред, ни назад. Стоим вътре, като заложници и наникъде. А зетко трябваше да хване такси и да замине за Летището. Мине ли покрай вратата, грабва ключа и започва да ръчка. Резултат никакъв. накрая прибрах ключовете, докато не ги е счупил в ключалката. Дойдоха собствениците, мъчиха се и те. Доведоха ключар - и той се бори 15 мин, и накрая разпроби с бормашина ключалката. Стопанката на апартамента успокояваше зетко през цялото време, че ако изпусне полета, тя ще му плати следващия билет. Е, "освободиха" ни. Синът на наемодателката грабна нашия човек и с мръсна газ полетяха към Аерогарата. Имахме късмет, че и полета закъсня с 30 мин. Всичко е добре, когато завърши добре!
Абитуриента е доволен от купона. Само дето някакъв щурчо от класа ги напръскал с червено вино, та съсипал тоалетите на момичетата. Дивак!
Прибрахме се спокойно. Очаквах по-голяма лудница по пътищата, а то беше доста рехаво.
Няма да ви изреждам поименно, а само издавам заповед всички болни утре да са в строя. И все пак да напомня - момчетата на МАГИ и нашата РАДИНКА ходом марш към плаца. И да не повтарям, ей. Stuck Out Tongue Winking Eye
На всички останали - здраве и ако може малко повече слънце!
ПП МИС Ю навий си крачолите и си ходи така. Stuck Out Tongue Winking EyeВинаги се възхищавам на тези, които могат да шият на машина. Ако на мен ми ги дадеш, ще ти зашия крачолките и до там съм. Толкова си мога. JoyЧовек не може да е перфекрен навсякъде. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

# 602
  • София
Привет от мен по никое време.
За първата вечер казаха, че ще има възможност за скара и аламинути (не съм се много вживявала да разбера подробности, защото ние сме отново на Чайка от 30.август - не помня дали се похвалих).
Фло, ако сте мъж и жена в спално купе няма трети човек (освин ако вие не си вземете едновремнно билет и за трети - директно ви таксува първа класа).
Моите мъже оздравяха, третокурснката взе предварително практиката по патоанатомия с шест днес и час по-късно ми се обади, че е с 38 градуса температура. Малката го мина с един ден смъркане и до там. Аз държа фронта - стегнала съм се като гипс на слънце, да видим кога ще се счупя.
Вчера до обяд подреждахме, че вкъщи приличаше на катун... след час детската пак беше обърната с краката надолу. Ядосах се, но така и нямах сили пак да въдворявам ред. Сега се връщам от доставката на малката на балет, гледах хаоса в детската, пиша на вас и си рева тихичко (само вие сте ми в момента . мъжете спят, после ще прибарат балерината, а аз ще експлоадирам)... няма такова щастие като разхвърляната детска стая, момичета... Аз нали не ползвам медии и съм пропуснала драмите по пътищата с атвта и тротинетки... Детенцето, пострадало в Карнобат е съученик на Малечка и съседче от блока. Починало е, тя ме посрещна хълцаща от училище, а аз изобщо не мога да се събера... извинявайте, че ви натоварих, знам че е клише, но наистина няма по-хубаво нещо от разхвърляна детска стая...

# 603
  • София
Боже, МАГИ, милата душичка... И аз съм от тези, дето на гледат телевизия. Нищо не съм разбрала. Горкото детенце. Светлинка по пътя му към звездите. И горките му родители - няма по-голяма психотравма от загубата на дете. Да не дава Господ! Наистина. Няма по-хубава гледка от разхвърляни детски играчки, от окичен простор с детски дрешки, от тропот на детски крачета. Ох...Ако и се плаче на Малечка, остави я да си поплаче, не подтискайте емоциите й. В училище ще поработи с децата психолог. Трябва. Маги, поплачи си и ти... Прегръщам те, миличка. Hug

Поздравления за днешния успех на колегата. Браво! Това момиче освен шестици други бележки получавало ли е? Много искам да се срещнат с моята внучка, но за сега не мисля, че е подходящо. Предстои й дълга и трудна сесия. Патоанатомията се смяташе по наше време за най-страшния, най-тежкия и най-непревземаем връх в медицината и стоматологията. Нашия доцент казваше: 6 пиша на Господ. 5 пиша на себе си. а за вас, драги ми колеги - от 4 надолу. Ден преди изпита сънувах един въпрос ( Воден рак - Нома)  и когато си изтеглих билета, въпросът беше вътре. Все пак, от 6 теоретични въпроси, един ми го подсказаха извънземните.Това нещо ми се случи още два пъти през цялото следване - по История на БКП - Причини за избухването на Септемврийското въстание 1923  и по Детска стоматология - Хроничен пулпит на млечен зъб - диагноза, диференциална диагноза и лечение. С помощ от "горе" , а и звездите ми го говорят, по Патоанатомия имам 5., по БКП - 5, по Детска стоматология - 6.

МАГИ, дано поне малко съм те разсеяла от тежките ти мисли!

# 604
  • София
Фло, златна си! Поплакахме си дружно с малкото човече. Трудно ще мине, защото училището е на една страна - след дни свършва и лятото щеше да помогне, но при нас е "у нас" в блока... но ще се нагласим... живот...

# 605
И аз като Фло ме гледам телевизия,не бях разбрала,жалко за чистия детски живот. Маги и аз като теб все беснея за разхвърляни играчки а при нас и дрехи. Но се замислих за думите ти толкова е хубаво когато има кой да разхвърля. При нас старите баби казват: " да ревете от деца,не за деца" Мен вече ме изписаха,ще почивам и ще ходя на всеки две седмици на прегледи. Доброкачествено е но за жалост бързо растящо. Така е трябвало да стане и през това е трябвало да мина.

# 606
Привет!
Радинка Hug
След всеки дъжд следват Nature Sunny и Nature Rainbow.
Flo 51 Два дни във Варна... а колко спомени! Simple Smile
Мис Ю Какви са тези цени на шивашките услуги? Златни ножици, конци и игли ли използват? Anguished

Лека нощ!

# 607
  • София
Добро утро,
Аз пак събирам багаж за път. Каката е на моминско парти, малката утре има концерт в Театъра на армията- аз ще пропусна, но на края на балетната година на 7 юни ще се поправя.
Толва е при мен - едно кафе с вас и се изстрелвам по задачки.
Скрит текст:
Вчера изпратихме малкаха душичка. Таткото е още в болница. Няма такова нещастие. Малечка се справя трудно. Току даде вид на успокоена и после пак се натъжава и плаче. Само да уточня, нцидентът е бил в Своге. За детенцето от Карнобат писаха, че се възстановява.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 08:35 от magi_sveta

# 608
"Не ни е лесно на нас, жените: тъкмо си сбъднеш мечтата и вече имаш друга."
Добро утро!

Днес стартирам късно и мисля да я карам по-лежерно тази събота, но ще видим.
На 26-ти се върнах и вечерта получих неприятна новина. Наложи се на 27-ми вечерта да тръгна с влака до Шумен и следобед на 28-ми се метнах на влака за Пловдив 
Скрит текст:
/ходих на погребение/
. Кръстосах България с влак /не го пожелавам на никого - ужасно е/ и вече трети ден не мога да се съвзема. Естествено бях на работа в четвъртък и петък и днес съм като увехнало мушкато. Та мечтата ми е да се наспя и после да имам сили да преподредя гардероба. Това е от мен за днес момичета, нямам сили да пиша повече. Тук и вали и съвсем ми е заспало.
Пожелавам ви хубав ден!

# 609
  • София
Привет, прекрасни!
Съчувствам ти, ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ. За всичко трябват хора - и за тъжни, и за весели събития. Бог да прости новопреселилата се душа...Остави го гардероба. Може да почака. Отдъхни си, събери сили за новата седмица. Гушкам те! Hug
МАГИ, на къде хукна сега? Предполагам, по служба. За Малечка ми е мъчно, че така преживява раздялата с другарчето си. Ще отшуми, но време трябва да мине. Не случайно казват, че времето лекува. Хората в началото не могат и не искат да приемат случилото се. Постепенно осъзнават реалността...
РАДИНКА, как се чувстваш? Във всички случй е по-добре е у дома, отколкото в болницатра. Прегръдки и за теб. Hug
СГГ, радвам ти се, като те видя в строя. Hug
МИС Ю, МЪНИЧЕ, СЕТИ_БЕТИ, специално се върнах да прочета какво сте писали напоследък, да не би да сте казали, че някъде пътувате. Изглежда, че сте се зазимили - у дома, на топличко. Няма лошо!
ЛУННО ЦВЕТЕ не я привиквам пред строя. Има сериозни задачи - проверява ДЗИ-та, все още ходи на училище, има внуче за навестяване, за градинката й едва ли остава време, а тези дни имаше и бал. Тя че е слънчева, слънчева е, но как да огрее навсякъде? Слънцето, дето е Слънце, пък и то не успява да грее постоянно. Stuck Out Tongue Winking Eye
Отивам да готвя. Днес няма да ми се размине.

# 610
Здравейте малко по -различен въпрос ,как стоят нещата ако военнослужещ работи втора работа и военна полиция, започне разследване има ли вероятно от изгонване от работа .Изобщо как стоят нещата

# 611
  • Пловдив
Военнослужещите нямаме право на втори договор, независимо дали трудов или граждански, освен в особени случаи (медицинска, инструкторска, артистична и не помня какво беше другото). Мисля, че умуваха нещо и за IT сферата, но не съм се интересувала конкретно.
Във всеки останал случай, подлежи на санкция (най-често дисциплинарно уволнение).

Фло, пътуванията до Правец и село вече не ги смятам за пътувания, та може да се каже, че съм си на местна почва Joy Действам по един проект, пиша куп домашни и ей такива "забавни" дейности Joy

# 612
Военнослужещите нямаме право на втори договор, независимо дали трудов или граждански, освен в особени случаи (медицинска, инструкторска, артистична и не помня какво беше другото). Мисля, че умуваха нещо и за IT сферата, но не съм се интересувала конкретно.
Във всеки останал случай, подлежи на санкция (най-често дисциплинарно уволнение).

Фло, пътуванията до Правец и село вече не ги смятам за пътувания, та може да се каже, че съм си на местна почва Joy Действам по един проект, пиша куп домашни и ей такива "забавни" дейности Joy
Благодаря за отговора, а ако работи без договор

# 613
  • София
Няма да е първият, нито последният без договор. Проблемът е, че винаги има доброжелатели, които да те изпеят на ВП. Много по-добре е да има договор за някоя от позволените дейности (пък ако ще да лепи плочки). Особено е - зависи от дейността - част от колегите работят на принципа "помагам на приятели"...
В някои случаи страдат колеги и началник, защото трудно се съвместяват дейностите, и тогава те са "заплаха". също.

# 614
Охоо, колко много отговори днес. 🌞
Дафиново листенце, съболезнования, но такъв е животът, както е казала Фло и за хубаво и за лошо, с хора се прави. ❤️
Полежи си днес, релаксирай си, имаме нужда и от такива дни, нищо да не правим и да си постоим вкъщи.
СГГ, кажи му Пловдив и няма нужда от повече обяснения... Голяма лудница с всичко навсякъде... Чак дразнещо понякога! 🤣
Магии, събирането на играчки е... Понякога полудявам, друг път си викам все пак е дете на 6г какво искам от него..... И все пак като настъпя лего или разхвърляни моливи, химикали, пак полудявам 🤣 оздравяхте ли всички, вече всеки е по задачи явно 🍀
Флоо, голямо приключение тази Варнааа! Имате си спомени от този бал доста и разнообразни 🫣☺️
Радинка, надявам се, че сте добре и ти си по-добре вече!
Мъниче, да ти завещая едно дребно да си карате ролери цял ден 🤣🤣🤣🤣 ама като гледам не ти е скучно, не ти трябват допълнителни дейности 🤭
Ние днес бяхме на пазар за Първи Юни, че на най-близките деца взимаме символични подаръчета, обиколихме близкия мол, снабдихме и дребчето с едни подаръци, нямало тя как да мине без да й купим нещо, налЕ?! Утре сме на участие с момичетата от групата на детската градина, ще танцуват в програмата на квартала по случай празника. После отиваме при мама за кратко, Понеделник ще ми е почивен и такива неща. Пак сме с пълна програма за Юни, обичам го Юни, моят месец е, лятото започва, едно такова слънчево настроение носи!

Днес да се похваля, от една игра във фейсбук си спечелих торта, та спестих един разход за рождения си ден 🤣
Пожелавам ви приятна съботна вечер! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт