Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 374
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,момичета
Бременна съм в 11г.с.  Миналата седмица за закуска хапнах банан и след около час започнах да усещам една силна тежест около пъпа,помислих,че е от фибрите въпреки че за първи път ми се случва понеже доста често закусвам с банан.Изпитвах го целия ден като тежест, някаква тъпа болка с парене много странно. Вечерта пих ношпа не знам дали от него ми поотмина,но на следващия ден нямаше нищо до днес,когато закусих с активиа и пак след 30мин започна и през целия ден не спира.Имам час за гастро за понеделник не е силно да не мога да стоя просто е неприятно,  исках да ви питам дали е възможно да в от бременността като промяна на организма тоест дали ви се е случвало?

# 136
Да и аз съм така след хапване на банан. При мен е и с повръщане. Обожавам банани, а сега не ми понасят.....

Здравейте,момичета
Бременна съм в 11г.с.  Миналата седмица за закуска хапнах банан и след около час започнах да усещам една силна тежест около пъпа,помислих,че е от фибрите въпреки че за първи път ми се случва понеже доста често закусвам с банан.Изпитвах го целия ден като тежест, някаква тъпа болка с парене много странно. Вечерта пих ношпа не знам дали от него ми поотмина,но на следващия ден нямаше нищо до днес,когато закусих с активиа и пак след 30мин започна и през целия ден не спира.Имам час за гастро за понеделник не е силно да не мога да стоя просто е неприятно,  исках да ви питам дали е възможно да в от бременността като промяна на организма тоест дали ви се е случвало?

# 137
И аз започнах да усещам една тежест под коремната стена, малко след ядене, не знам на какво се дължи, началото на 10та седмица съм, не е дълбоко вътре, по-скоро е като стягане.

Понякога си мисля, дали не е някаква контракция, която да не разпознавам :/

# 138
Ох, с това ядене...
В 12+4 съм, но поне от няколко седмици стомахът и червата ми са напълно независими от тялото ми - правят каквото си решат, когато си решат. Grin
Мога да ям нещо обикновено и семпло и след това да съм с ужасни и болезнени газове, както и диария, а също така мога да ям пълна бъркотия тип маринована риба, кренвирши, крема сирене, маслини и люти чушки - и нищо да ми няма. Пробвах различни храни, абсолютно нищо не зависи от това какво и кога ям.

Чакаме си резултатите от пренаталния тест към GenePlanet, кръв дадох във вторник, но на феталната във вторник всичко беше перфектно.

# 139
  • България
Любовче., къде правихте пренаталния тест към GenePlanet?

Каквото и да ям, коремът ми се подува като в 6ти месец.... Joy

# 140
Любовче., къде правихте пренаталния тест към GenePlanet?

Каквото и да ям, коремът ми се подува като в 6ти месец.... Joy

На място при АГ, при което се следя - др. Малчев в Благоевград.

А за подуването си е задължително даже, дори само да мина покрай храна.  Joy Миналата бременност нищо не разбрах от към симптоми и проблеми, но тази наваксвам жестоко.

# 141
Здравейте, бъдещи мами.
Съвсем случайно попаднах на вас, като си търсех информация,направих си профил и реших да се включа. Сега да се представя от Пловдив съм, първа бременност, 16г.с., термин 01.02.2025г.
Имам въпрос към вас, които са си правили първия скрининг- ултразвука всичко беше идеално в норми, доктора при който го правих е един от най-добрите по ФМ. Резултата от кръвното ми изследване същото е много добър единствено показателя за Синдром на Даун за възраст за наблюдаващия лекар е 1:251, тъй като съм на 36г. В лабораторията по генетика ми казаха, че резултатите са добро, нямам никакви поводи  за притеснение, тъй като е просто статистика и този показател пада с повишаване на възрастта.
Ние не сме правили този пренатален тест мисля че беше, моя наблюдаващ АГ каза, че този резултат малко го тревожи, че не е специалист по ФМ и ни предложи да си помислим дали да не го направим, също така ме изпрати на преглед при негова колежка по ФМ, като това трябва да се случи 2рата седмица на септември.
Ще се радвам да чуя вашето мнение, тъй като ние решихме да не се притесняваме излишно, че това е просто някаква статистика, а не резултат, а и вече имаме мнение от специалист, че всичко с бебо е наред.

# 142
Момичета, много се напрегнах днес. Вчера минахме ФМ, всичко перфектно, перфектна носна костица и вс. Имаме и пренатален тест - отрицателен. Пуснах днес БХС САМО заради риска от прееклампсия.

Излиза ми повишен риск за Даун 1:725, като биохимичният риск само е 1:115. Знам , че не трябва да му обръщам внимание предвид пренаталния тест, но естествено ми се обърна всичко. Така де, ще ми мине, просто се вбесявам на тези БХС с техните неопределени резултати.

Другото, което обаче е важно, е, че стойността на PAPP-A ми е ниска - 0.27. Доктор Павлова от Марковс ми каза да разчета изследването, като, ако е под 0.7 да ѝ го пратя , защото тогава има риск. На самата ФМ каза, че кръвотокът в тръбите е перфектен, така че този резултат също е изненадващ.

Някоя от вас има ли установен риск за прееклампсия? Освен че ще ми включат аспирин, какво трябва да следя? В тази тема не съм се задълбочавала досега и не знам какво ме очаква.

Аз вчера правих фетална и пренатален тест, без БХС. Лекаря ми каза, че няма смисъл щом съм направила пренатален тест, тъй като резултатите от въпросния тест били много по достоверни. Не мисля че трябва да се притесняваш в този случай.

# 143
Здравей и добре дошла. И аз съм с термин 01.02.2025 . Имаме и група във фб, заповядай и там 🤗https://www.facebook.com/groups/3795291054092966/?ref=share
Щом на ФМ всичко е било анатомично наред,според мен няма място за притеснение от статистическите данни на БХС.

Здравейте, бъдещи мами.
Съвсем случайно попаднах на вас, като си търсех информация,направих си профил и реших да се включа. Сега да се представя от Пловдив съм, първа бременност, 16г.с., термин 01.02.2025г.
Имам въпрос към вас, които са си правили първия скрининг- ултразвука всичко беше идеално в норми, доктора при който го правих е един от най-добрите по ФМ. Резултата от кръвното ми изследване същото е много добър единствено показателя за Синдром на Даун за възраст за наблюдаващия лекар е 1:251, тъй като съм на 36г. В лабораторията по генетика ми казаха, че резултатите са добро, нямам никакви поводи  за притеснение, тъй като е просто статистика и този показател пада с повишаване на възрастта.
Ние не сме правили този пренатален тест мисля че беше, моя наблюдаващ АГ каза, че този резултат малко го тревожи, че не е специалист по ФМ и ни предложи да си помислим дали да не го направим, също така ме изпрати на преглед при негова колежка по ФМ, като това трябва да се случи 2рата седмица на септември.
Ще се радвам да чуя вашето мнение, тъй като ние решихме да не се притесняваме излишно, че това е просто някаква статистика, а не резултат, а и вече имаме мнение от специалист, че всичко с бебо е наред.

# 144
Здравей и добре дошла. И аз съм с термин 01.02.2025 . Имаме и група във фб, заповядай и там 🤗https://www.facebook.com/groups/3795291054092966/?ref=share
Щом на ФМ всичко е било анатомично наред,според мен няма място за притеснение от статистическите данни на БХС.

Здравейте, бъдещи мами.
Здравей, страхотно съвпадение. Подадох заявка и във Фейсбук. 😇

# 145
Момичета, имаше ли сред вас някои, на които им е изписан Акард 150мг? И ако да - до коя седмица? Аз си чакам резултатите още от бхс, но аг днес ми мери кръвното (споменах, че на феталната са ми го мерили няколко пъти и беше височко 130/70) Първия път и тя измери 130/70, втория на другата ръка показа 120/70. Изписа ми Акард до 32г.с. Много ме притеснява, че навсякъде в листовките чета последните 3 месеца от бременността да не се приема, тъй като се отразявало негативно и на бебето. Ще се радвам на друго мнение.
П.С Днес потвърдиха, че си чакаме госпожица💕 бях толкова изненадана. Някак вътрешно мислих, че ще е момче🤣. Дори се чудя дали затова не ми беше леко високо кръвното от вълнение.

# 146
Момичета, имаше ли сред вас някои, на които им е изписан Акард 150мг? И ако да - до коя седмица? Аз си чакам резултатите още от бхс, но аг днес ми мери кръвното (споменах, че на феталната са ми го мерили няколко пъти и беше височко 130/70) Първия път и тя измери 130/70, втория на другата ръка показа 120/70. Изписа ми Акард до 32г.с. Много ме притеснява, че навсякъде в листовките чета последните 3 месеца от бременността да не се приема, тъй като се отразявало негативно и на бебето. Ще се радвам на друго мнение.
П.С Днес потвърдиха, че си чакаме госпожица💕 бях толкова изненадана. Някак вътрешно мислих, че ще е момче🤣. Дори се чудя дали затова не ми беше леко високо кръвното от вълнение.
Аз пих при предната ми бременност акард от 150 до 32гс. Родих в 36 и не е имало проблем сега пак го пия но аз съм с тромбофилия и слагам и клексан ежедневно.

# 147
Аз пих при предната ми бременност акард от 150 до 32гс. Родих в 36 и не е имало проблем сега пак го пия но аз съм с тромбофилия и слагам и клексан ежедневно.

И аз го пиех с предната бременност през 2018 г. Скоро си погледнах папката с прегледи и изследвания от тогава и видях, че на ФМ в 30 г.с  + няколко дни ми е написано в препоръки да се спре аспирин протект и вероятно съм го спряла. Родих 6 дни след термин в 40 г.с. с предизвикано раждане и казваха, че ѝ е било добре и не е преносена.

Тогава не знаех, че имам 7 генетични мутации /изследвала съм 14 бр. миналата година/, но съм имала късмет, че първата АГ която констатира бременност ми изписа в 7 г.с. аспирин протект заради Хашимотото и 1 аборт преди това. Сега си обяснявам, че аспирина ми е спасил бебето от тия мутации.

В момента съм на НМХ и акард и сигурно пак така ще кажат да го спра.

# 148
Има ли връзка кръвното налягане с опасността от тромби? Т.е. ниско кръвно - по-малък риск?!

# 149
Здравейте излезна ми БХС леко съм притеснена ще прикача снимка. Лекарката каза че няма място за притеснение и след 3 седмици пак ще повторим теста. Вие какво мислите.

Общи условия

Активация на акаунт