Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 425
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Утрогестан - с намаляване от началото на 16та седмица, беше 2х2 , през 3 дена се намалява.
Daisy_D, а по принцип пиеш ли нещо за разреждане на кръвта?

# 166
За аспирина и то ниско дозовия няма данни да е противопоказен при бременност. Проблема при него идва когато се дава на деца под 12г.възраст. Тъй като е причинител на силни алергични реакции и анафилактичен шок понякога дори при възрастни хора. Също така употребата му може да доведе до перфорация на вътрешни органи и тъкани и респективно кървене от тях .
Ами и аз не знам защо този аспирин бил силно непрепоръчителен, какви рискове има... И парацетамола е химия, ама можело за кратко.
В спешното като споменах, че не съм изследвана за тромбофилия ми казаха "много четеш в интернет".

# 167
  • Варна
Аз с прогестерона приключих в 12 г.с. Не ходя на работа кажи речи от началото, но и сферата, в която работя, не го позволява.

# 168
На мен д-р Стратиева в МЦ Оскар ми каза да спирам Утрогестана /2х2/ и то не постепенно още на БХС в 12+4. Аз наистина го спрях, но постепенно като слагах веднъж по 2 таблетки, а след това по една. Сега на 31 август, живи и здрави, ще видиме какво ще каже доц. Карагьозова. Миналата бременност приемах Утрогестан заради това, че шийката беше скъсена от едната страна, а тази бременност го поставях заради това,че в 7 г.с. АГ, който установи бременността, каза,че не се е закрепило докрай от едната страна сакчето.

# 169
Аз бях на циглогест 2х1 до 13г.с. След това по 1 вечер до 14+3. Бях на преглед и аг каза, че нямам нужда от прогестерон повече. Каза да слагам 3 вечери по 1 утрогестан, за да се намали постепенно(днес ми е последно) и от утре 15г.с няма да приемам вече прогестерон.
Относно аспирин/акард за първи път чувам да е вредно за бременни, напротив, масово се изписва до 32-34г.с, при риск от прееклампсия, а дори и превантивно. Истината е, че в листовките пише да не се приема последните 3месеца от бременността (което ме озадачава как изписват до края почти), но това от друга страна означава, че в началото не е противопоказен.

# 170
  • Варна
Утрогестан - с намаляване от началото на 16та седмица, беше 2х2 , през 3 дена се намалява.
Daisy_D, а по принцип пиеш ли нещо за разреждане на кръвта?
Не, не пия.
Момичета, вие ходите ли още физически на работа? Аз се чудя кога има смисъл да изляза в болнични. При нас някои дни сме по цял ден на крак и си усещам, че се изморявам.
И аз съм така има дни в които имаме много работа и ден изморявам, но смятам да работя и септември. Исках и октомври, но ще видим, че започват отпуски и графика ми ще стане кофти. Така или иначе работя на 2 места, може по- рано да се откача от по- натовареното.

# 171
  • България
А аз да ви питам в горещините задъхвате ли се?

Че ми се случва напоследък, но иначе като съм вкъщи или някъде по магазините на хладно, нямам такъв проблем. Следващият преглед е чак на 5ти и се чудя дали е повод за притеснение.

# 172
  • Варна
Задъхвам се от самото начало аз… то това са ми и неразположенията за бременноста - задъхването и киселините.

# 173
А за риск от тромби изписват ли го? И този проблем заедно с прееклампсията ли върви - каквато е изключено да имам. Кръвното ми е заковано на около 90/60 и никога през живота си не съм можела да го вдигна. С големи дози сол и крайни емоции мога да го докарам едва до нормално.

# 174
Доколкото знам, да. Тези, които имат установена тромбофилия приемат кръворазреждащи

# 175
Момичета, до коя седмица приемахте или ще приемате прогестерон?
Аз може би още от 4,5 сесмица приемам дуфастон 2х1, след това имах няколко кафяви  капки на 2,3 пъти към 12г.с и започнах 3х1 и 1х2 утрогестан вагинално. Сега в 16 седмица АГ каза, че спираме дуфастона постепенно 5дни 2х1 и 2дни х1, но с утрогестана продължаваме.

# 176
Здравейте, терминът ми го определиха на 25 февруари след няколко ултразвукови прегледа, понеже нямах цикъл след раждането и отново забременях. В събота правих БХС и ми казаха резултат в сряда, но аз ще проверявам в сайта на Майчин дом с надежда ако го изпратят днес да е готов утре. Ще си имаме момченце Blue Heart Все още продължавам да кърмя няколко пъти на денонощие бебето си, макар че акушерките и гинеколозите не подкрепят това, но консултантите по кърмене оказват подкрепа както и другите майки на породени деца. Оправих си документите счетоводно и в момента взимам болничен и 50% от майчинството едновременно, което се оказа доста по-изгодно. В София имам планиран преглед за първа фетална морфология при доктор Чучумишев. В момента чета "Раждане с Любов" и я препоръчвам на всички, които се интересуват от естествено раждане Revolving Hearts

# 177
Момичета, след стреса от БХС и кофти статистиката, която показа, излезе и моя пренатален тест. За щастие всичко е наред и чакаме момченце. 🩵

# 178
Момичета, след стреса от БХС и кофти статистиката, която показа, излезе и моя пренатален тест. За щастие всичко е наред и чакаме момченце. 🩵
може ли да споделиш какъв беше резултата? Че и моя не е от най - добрите

# 179
може ли да споделиш какъв беше резултата? Че и моя не е от най - добрите

При мен излязоха 1:769 за Даун и 1:435 за Едуардс на БХС. За щастие пренаталния тест изглезе негативен и за двете и аз, честно казано, се успокоих. Ти направи ли си пренатален тест? Ако не си те съветвам да го направиш, за да се успокоиш.

Общи условия

Активация на акаунт