Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 592
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета,
Минавам с бърз въпрос  някоя да е имала болка ниско в ляво?
От вчера от времето на време ме приболява, на море съм и не ми се иска да посещавам разни незнайни морски "специалисти". Възнамерявам ако не отмине до довечера да изпия ендо ношпа.

По темата за кръвта от носа, от самото начало съм със запушен нос и ми се случва да ми тече и кръв, АГ-то каза че от 4 месец може да има и по-често кръвотечение от носа, да не се притеснявам.

# 301
  • Варна
И аз съм със запушен нос от началото още… свикнах.
Ще пътувам в чужбина след 2 седмици. АГ не ми е изписал нищо конкретно. Чета че пият нош па като пътуват. Някой има ли опит защо се прави?

# 302
И аз съм със запушен нос от началото още… свикнах.
Ще пътувам в чужбина след 2 седмици. АГ не ми е изписал нищо конкретно. Чета че пият нош па като пътуват. Някой има ли опит защо се прави?
На мен но-шпа ми е предписан заради контракции, в комбинация с магнерот. До колкото знам отпуска мускулатурата и не позволява да се стяга, при пътувания го предписват със същата цел, да предпази от стягане на матката. Аз пък да попитам някой който редовно приема но-шпа и магнезии дали е имал проблем с кръвно налягане и пулс? Тъй като при мен се получи едно колебливо кръвно (под колебливо имам предвид много ниско на моменти), както и вариране на пулса от много нисък до много висок. Преди това никога не съм имала проблеми с пулс или кръвно, винаги са ми били нормални.

# 303
Здравейте момичета,
Минавам с бърз въпрос  някоя да е имала болка ниско в ляво?
От вчера от времето на време ме приболява, на море съм и не ми се иска да посещавам разни незнайни морски "специалисти". Възнамерявам ако не отмине до довечера да изпия ендо ношпа.

По темата за кръвта от носа, от самото начало съм със запушен нос и ми се случва да ми тече и кръв, АГ-то каза че от 4 месец може да има и по-често кръвотечение от носа, да не се притеснявам.

И мен ме боля в ляво, пих нош па и мина, но бях уморена и се бях напрегнала.

# 304
  • Варна
По отношение на кървенето от носа и на мен ми се е случвало 3-4 пъти, при това без да е провокирано от нищо. Кръвното ми е много ниско, та изключвам това като причина.
По отношение на болките ляво/дясно - и при мен се случва на моменти , и аз се шашкам , но предполагам е нормално.
Някой да усеща бебето вече ? Simple Smile

# 305
  • България
Моят нос също се запушва вечер, понякога имам и минимално количество кръв. Някой път ми се случва от стрес, за това и не се шашкам от това.

Не съм сигурна все още, въпреки че моя настоява, че го чува като долепи ухо.. Sweat Smile

# 306

Още при първото ми летене АГ ми каза да пия Но-шпа преди полета, тъй като тогава ми се събраха няколко полета - на последния почувствах дискомфорт след излитане и се сетих че не съм го пила. Мислех че е излишно или като застраховка, но тази случка ми показа че има смисъл и поне на мен ми действа добре. Вече преди всеки полет пия.  Но-шпа отпуска мускулатурата и както казаха момичетата преди мен -  за да няма контракции.

Някой да усеща бебето вече ? Simple Smile

Още от 15г.с. може би усещам пулса им през корема. В началото мислех че съм луда и карах близки около мен да си пипат корема и да ми кажат дали усещат нещо - еми не усещат Sweat Smile не съм луда.
Мисля че вечер усещам тук таме някое побутване, но и тогава съм най-спокойна и фокусирана към нещата случващи се в корема ми Laughing

# 307
Аз май още нищо не усещам от бебето. Усещам отвреме на време като потупвания отвътре леки, но мисля, че са ми червата. Иначе, там където е бебето си ми е уплътнено и усещам, че има нещо.

На мен ми бяха изписали магнерот 2х2, обаче супер много ме превъзбужда, особено вечер. Все едно съм изпила 5 кафета и пулсът ми се ускорява. Намалих си го на 2х1 и вечер го пия най-малко 3 часа преди лягане. Пия и но шпа 2х1 всеки ден, но аз съм с чувствителна матка.
Някоя от вас вече излезе ли болничен. При мен, откакто казах, че съм бременна, направо започна някакъв терор. Какво му стана на моя мениджър (мъж), направо супер много откачи и се озлоби. Той е американец и не знае бг законите и това, че бременните имаме право да ни освобождават за месечни прегледи ш вчера бях, като го предупредих и той беше пуснал тикет до ЧР, че съм отсъствала без позволение от работа. После му обясниха, че по закон е така и след това до края на деня ми пишеше в teams за някакви глупости, само ш само да проверява дали съм на линия.
Мислех си дали да не дам шанс и да поработя до октомври-ноември, но това вече граничи с психически тормоз и мисля сега в понеделник да си взема болничен от Св.Лазар.
По принцип, ние сме многомилионна корпорация в цял свят и всеки екип (поне 100 човека) има тийм лидер. Та, става въпрос за този тийм лидер. Преди това не съм имала проблеми с него. Сега, обаче изобщо не ми се занимава да се срещам с него и да му обяснявам за болничния, че излизам, изхождайки от поведението му. И си мисля да си пусна тикет към ЧР за болничния и на него да му пиша имейл. Така или иначе, аз два дни мисля ще съм в болницата приета за изследвания, така че...
Вие как бихте постъпили на мое място, относно информирането на работодателя и тийм лидера?

# 308
  • Варна
КРР аз казах само на ЧР,работя в бг фирма и на баш шефа ми не съм му казала. Аз не знам какво да те посъветвам, не знам как бих постъпила на твое място.

Мисля да работя септември и октомври. Май от ноември ще си остана само с частната практика.

# 309

На мен ми бяха изписали магнерот 2х2, обаче супер много ме превъзбужда, особено вечер. Все едно съм изпила 5 кафета и пулсът ми се ускорява. Намалих си го на 2х1 и вечер го пия най-малко 3 часа преди лягане. Пия и но шпа 2х1 всеки ден, но аз съм с чувствителна матка.

Понеже и аз съм с чувствителна матка лекарката ми е изписала 4х2 но-шпа + 3х2 магнерот, което според мен са някакви конски дози и не го намирам за нормално. Миналата седмица реши, че това количество ми е малко и ме вкара в болница за банки кормагнезин и гинепрал + папверин и бусколизин, обаче сърцето трудно го понесе и ги спряхме рязко. Не мога да разбера защо са нужни такива дози обезболяващи и магнезий, при положение, че нямам силни болки, нито кървене. Тъй като ми спря обезболяващите и магнезия докато се успокои сърцето не намирам някаква разлика относно чувствителността на матката, смисъл имам някакви придърпвания и пробождания, но не и силни болки, а контракциите не ги усещам.
Относно болничния, вече съм 3ти месец болничен и няма никакъв проблем относно ЧР или тийм лидера на екипа.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 17:20 от @Анонимна

# 310
Не съм лекар, но доколкото знам максималната доза, която изписват за но шпа е 3х2 или 3х1 но шпа макс.

# 311
Аз май още нищо не усещам от бебето. Усещам отвреме на време като потупвания отвътре леки, но мисля, че са ми червата. Иначе, там където е бебето си ми е уплътнено и усещам, че има нещо.

Някоя от вас вече излезе ли болничен. При мен, откакто казах, че съм бременна, направо започна някакъв терор. Какво му стана на моя мениджър (мъж), направо супер много откачи и се озлоби. Той е американец и не знае бг законите и това, че бременните имаме право да ни освобождават за месечни прегледи ш вчера бях, като го предупредих и той беше пуснал тикет до ЧР, че съм отсъствала без позволение от работа. После му обясниха, че по закон е така и след това до края на деня ми пишеше в teams за някакви глупости, само ш само да проверява дали съм на линия.
Мислех си дали да не дам шанс и да поработя до октомври-ноември, но това вече граничи с психически тормоз и мисля сега в понеделник да си взема болничен от Св.Лазар.
По принцип, ние сме многомилионна корпорация в цял свят и всеки екип (поне 100 човека) има тийм лидер. Та, става въпрос за този тийм лидер. Преди това не съм имала проблеми с него. Сега, обаче изобщо не ми се занимава да се срещам с него и да му обяснявам за болничния, че излизам, изхождайки от поведението му. И си мисля да си пусна тикет към ЧР за болничния и на него да му пиша имейл. Така или иначе, аз два дни мисля ще съм в болницата приета за изследвания, така че...
Вие как бихте постъпили на мое място, относно информирането на работодателя и тийм лидера?
Аз съм в болнични още  от 8г.с. с диагноза заплашващ аборт.Имам  и дълъг престой в болница.
По принцип процедурата до колкото знам е:
АГ трябва да те насочи за прием в болница с някаква диагноза.Обикновенно там те водят 5 дни и при изписване ти дават болничен с 30 дни домашно лечение.После за продължение минаваш ЛКК всеки месец и така до края.
Щом ще търпиш негативно отношение си взимай болничен и не го мисли Единствено после да не рефлектира при завръщането ти след майчинство.
Чудя се тия шефове вечно ли са здрави и деца нямат ли?...Особено при бременност да реагираш по този начин.

# 312

Понеже и аз съм с чувствителна матка лекарката ми е изписала 4х2 но-шпа + 3х2 магнерот, което според мен са някакви конски дози и не го намирам за нормално. Миналата седмица реши, че това количество ми е малко и ме вкара в болница за банки кормагнезин и гинепрал + папверин и бусколизин, обаче сърцето трудно го понесе и ги спряхме рязко. Не мога да разбера защо са нужни такива дози обезболяващи и магнезий, при положение, че нямам силни болки, нито кървене. Тъй като ми спря обезболяващите и магнезия докато се успокои сърцето не намирам някаква разлика относно чувствителността на матката, смисъл имам някакви придърпвания и пробождания, но не и силни болки, а контракциите не ги усещам.
Относно болничния, вече съм 3ти месец болничен и няма никакъв проблем относно ЧР или тийм лидера на екипа.

Това е много странна терапия. Има ли проблем с плода, отлепяния, контракции? Ако не - тази терапия ми се струва супер агресивна. Защо не потърсите второ мнение? Аз бях при проф Димитров в МЦ Фемина и д-р Вецев. И двамата са на мнение, че с магнезия и но шпа съм си ок. Проф Димитров каза, че бременната матка контрахира по няколко пъти на ден и е нормално и реално имам напълно нормална бременност и да си гледам спокойствието само.

# 313
Не съм лекар, но доколкото знам максималната доза, която изписват за но шпа е 3х2 или 3х1 но шпа макс.
Не е вярно предната ми бременност изкарах по болниците заради контракций не съм имала скъсяване но контракцийте бяха постоянни и чести имаше  моменти в който ми го изписаха 4х2 и магнерот 3х2 и пак се налагане хоспитализация. Явно не е толкова без обидно положението след като е изписана тази доза.

# 314

Това е много странна терапия. Има ли проблем с плода, отлепяния, контракции? Ако не - тази терапия ми се струва супер агресивна. Защо не потърсите второ мнение? Аз бях при проф Димитров в МЦ Фемина и д-р Вецев. И двамата са на мнение, че с магнезия и но шпа съм си ок. Проф Димитров каза, че бременната матка контрахира по няколко пъти на ден и е нормално и реално имам напълно нормална бременност и да си гледам спокойствието само.
Нямам отлепяне, при всеки преглед само констатира контракции и това уж я притеснява. Не ми казва нищо по подробно, нито колко ми е дълга шийката, нищо. И аз мисля да отида на второ мнение, тъй като всичко ми се струва много пресилено. Благодаря ви за мненията, момичета. Желая ви лека бременност и да се радваме на бебешоци февруари 😊

Общи условия

Активация на акаунт