Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 328
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Ами или вариант с повече под/категории, или ще има повече ситуации като сегашната. Аз съм за първото. Но съм много против добри спортисти да бъдат спирани от състезания заради пола си, какъвто и да е той.

Ама те не са добри по принцип, а са такива заради пола си.
Скрит текст:
И да, нормално е да ги спират, а че на много места не го правят е защото не им се занимава и защото все още не беше толкова наболяло. какво и е доброто на Кстер Семеня например, ако махнем мъжкото и предимство? И на боксьорките не видях някаква супер техника. Просто биеха яко. А и съдиите ги подпираха за капак.
Полът е достатъчен? Не трябват подготовка и тренировки?
В такъв случай как така Халиф е бита? И то на олимпиада. Абсурд е да не се е готвила за олимпиада.

Хайде не се прави на неразбрала. Разбира се, че трябват тренировки.  Но не те и дават предимството на другите жени, които също тренират, нали? Не е по-технична или да превъзхожда в чисто боксови умения.
Значи хем имала предимство, хем е тренирала, и въпреки всичко това губи, при това на олимпиада. Това предполагаемо предимство нещо никакво го няма.

# 1 126
  • В заешката дупка
За да бъде одобрен един кандидат за космонавт трябва да има:
- здраво сърце
- здрави дробове
- здрави бъбреци
- .......
Но за да се докаже, че не става е достатъчно само едно единствено несъответствие. И с боксьорките е така - едно единствено разминаване с профила на нормалната жена стига за да бъдат дисквалифицирани.

Това щеше да е вярно ако имаше дефиниция за “нормална жена” и ако идеята на спорта е в съответните категории мъже/жени да има само “нормални” мъже/жени. Никой не борави с такива категории, нито има критерии за “нормален” мъж/жена. Това си е твоя  измишльотина. От там и цялата ти логическа конструкция е всъщност логическа грешка.

Идеята на спорта е да бъде справедлив и инклузивен. Два принципа, които обаче взаимно могат да си противоречат. Оттам идва и целият проблем и сложността му. Странно е, че не се разбира.

# 1 127
Съдиите не отчитат ли, че Иман няма техника и общо взето боксови умения, те какво гледат?

Тя има, нали тренират. Няма превъзхождаща техника. Иначе уменията не се оценяват, а ударите. А един мъж е по-бърз и удря по-силно, което разбива съперничките, а и позволява да се вкарат повече удари. Пък ако това не е достатъчно съдиите подбутват, както стана с нашата боксьорка - играла, не играла, рундът за мъжкараната в съдийските фишове - повеля на МОК. Пък уж боксовата федерация именно заради такова съдийство е отлъчена...

Значи хем имала предимство, хем е тренирала, и въпреки всичко това губи, при това на олимпиада. Това предполагаемо предимство нещо никакво го няма.

Кога е загубила на олимпиада??? Нали и двете взеха златни медали? И баш на олимпиадата си показаха предимството. Нещо бъркаш.

Идеята на спорта е да бъде справедлив и инклузивен. Два принципа, които обаче взаимно могат да си противоречат. Оттам идва и целият проблем и сложността му. Странно е, че не се разбира.

В идеите на Кубертен има справедливост и честно състезание, но за инклузивност на всякакви джендъри нищо не е казвано. Откъде го измислим това? Явно някакво модерно нововъведение.
Иначе да, няма термин "нормална жена", има само "жена", защото по подразбиране никой не се е сетил за отклоненията от нормата.

И пак да кажа, ако някоя от вас някога беше играла спаринг с мъж изобщо нямаше да е толкова модерна и либерална, ама така зад компа е много фешън да сме широко скроени.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 21:25 от Черна станция

# 1 128
Моето предположение е, че Иман и Тин ще прекратят боксовата си кариера, поне в аматьорския бокс. Няма да тръгнат да съдят, за да не излязат на яве факти, които биха ги дисквалифицирали. След време скандалът ще утихне, те ще си останат в историята като шампионки и ще си харчат спечелените пари.  Постигнаха целта си, не им трябват повече участия.

# 1 129
Не говорим, че някой минал през по-мъжки пубертет може да се състезава с жени, а че не знаем Имане през какъв пубертет е минал/а. Т.е. ние казваме, че не знаем.

Аз не говоря само за Иман, а принципно. Освен това резултатът след мъжки и женски пубертет е достатъчно различен и в комбинация със сегашните нива на хормони трудно няма да се разбере.

Отказването на Лин се очакваше.

# 1 130
  • София
Скрит текст:
Съдиите не отчитат ли, че Иман няма техника и общо взето боксови умения, те какво гледат?

Тя има, нали тренират. Няма превъзхождаща техника. Иначе уменията не се оценяват, а ударите. А един мъж е по-бърз и удря по-силно, което разбива съперничките, а и позволява да се вкарат повече удари. Пък ако това не е достатъчно съдиите подбутват, както стана с нашата боксьорка - играла, не играла, рундът за мъжкараната в съдийските фишове - повеля на МОК. Пък уж боксовата федерация именно заради такова съдийство е отлъчена...

Кога е загубила на олимпиада??? Нали и двете взеха златни медали? И баш на олимпиадата си показаха предимството. Нещо бъркаш.
Скрит текст:

В идеите на Кубертен има справедливост и честно състезание, но за инклузивност на всякакви джендъри нищо не е казвано. Откъде го измислим това? Явно някакво модерно нововъведение.
Иначе да, няма термин "нормална жена", има само "жена", защото по подразбиране никой не се е сетил за отклоненията от нормата.

И пак да кажа, ако някоя от вас някога беше играла спаринг с мъж изобщо нямаше да е толкова модерна и либерална, ама така зад компа е много фешън да сме широко скроени.
Ти бъркаш.
На олимпиадата в Токио е пета – https://olympics.com/en/athletes/imane-khelif
Никой не отива на олимпиада без да тренира. При това положение, и ако наистина има предимство, няма да завърши пета.

# 1 131
  • Далечният изток
Лин(не помня) Тин, сега се е отказала да съди IBA. Според нейни/негови думи, нямала какво да казва, а медала й го доказва каква бил/а.

Извинявам се, че се самоцитирам. Ето това писах на 10.08.2024.  Това и очаквах. Който чел, чел. Който разбрал, разбрал.

Не са го направили 2022 и 2023. Нека внесът иск и тогава ще коментирам. Имаха много време до този момент да го направят, а не да чакат олимпиадата. Страх от изследвания и проблем за участие на олимпиадата. Това чета между редовете.
Аз без да се извинявам да питам - ти правиш ли разлика между - държавата Тайван ще съди IBA и Лин едикоя си няма да съди IBA?! Че и се самотицираш.... за компютри и компоти.

# 1 132
За Токио не съм я гледала и не знам защо е паднала. Може да не е тренирала достатъчно, още да не се е развила, да е имало честно съдийство. Както казах, не е някаква боксова звезда.

П.П. Това е последният ми пост в темата и няма какво ново да кажа. То нали олимпиадата свърши, битият е бит... Пък дали ще има промени не знам, дано махнат бокса и да се свърши.

# 1 133
  • София
За Токио не съм я гледала и не знам защо е паднала. Може да не е тренирала достатъчно, още да не се е развила, да е имало честно съдийство. Както казах, не е някаква боксова звезда.

Скрит текст:
П.П. Това е последният ми пост в темата и няма какво ново да кажа. То нали олимпиадата свърши, битият е бит... Пък дали ще има промени не знам, дано махнат бокса и да се свърши.

И марсианците може да са ѝ попречили тогава...

Каквото предимство е имала сега, същото е било и тогава.  Ако въобще има предимство. Защото попаднах на някои синдроми, които са в този диапазон, които не давали предимство. Други дават. Кой вид точно е при нея, не се знае.

П.П. Даже попаднах на мъже с клинефелтер (?) синдром, при които хромозомният тест щял да покаже, че са жени. А, Клайнефелтер било.

# 1 134
Лин(не помня) Тин, сега се е отказала да съди IBA. Според нейни/негови думи, нямала какво да казва, а медала й го доказва каква бил/а.

Извинявам се, че се самоцитирам. Ето това писах на 10.08.2024.  Това и очаквах. Който чел, чел. Който разбрал, разбрал.

Не са го направили 2022 и 2023. Нека внесът иск и тогава ще коментирам. Имаха много време до този момент да го направят, а не да чакат олимпиадата. Страх от изследвания и проблем за участие на олимпиадата. Това чета между редовете.
Аз без да се извинявам да питам - ти правиш ли разлика между - държавата Тайван ще съди IBA и Лин едикоя си няма да съди IBA?! Че и се самотицираш.... за компютри и компоти.
Тук всички разбират от всичко и прецених, че и аз поразбирам малко от компютри и компоти.
  Нямате право да ми държите сметка защо се самоцитирам  и моля, за коректно отношение тук в темата, което поне да се доближава до приетите норми.
Под един знаменател са държавата и тяхната боксьорка Лин. Ако не е ясно, да напиша, че нито тя, нито държавата ще съди някого.

# 1 135
  • При семейството си
Ами или вариант с повече под/категории, или ще има повече ситуации като сегашната. Аз съм за първото. Но съм много против добри спортисти да бъдат спирани от състезания заради пола си, какъвто и да е той.

Ама те не са добри по принцип, а са такива заради пола си. И да, нормално е да ги спират, а че на много места не го правят е защото не им се занимава и защото все още не беше толкова наболяло. какво и е доброто на Кстер Семеня например, ако махнем мъжкото и предимство? И на боксьорките не видях някаква супер техника. Просто биеха яко. А и съдиите ги подпираха за капак.
Аз наистина съм пълен лаик. Покрай тази тема за първи път загледах бокс, при това женски…
Но нито в това:
https://youtu.be/KKLop3L9kMM?si=NZDuMtZsWvk6dIpQ
Нито в това:
https://youtu.be/9SNsAWUvSAc?si=QQckibsJ7u28oXWm
виждам нещо наистина женско, нормално женско.
Италианката ясна…

# 1 136
Нито спорта им е женствен нито спортистките. Ако ще им правят тестове за "нормални жени" трябва да им направят на всичките.

# 1 137
  • Далечният изток

Тук всички разбират от всичко и прецених, че и аз поразбирам малко от компютри и компоти.
  Нямате право да ми държите сметка защо се самоцитирам  и моля, за коректно отношение тук в темата, което поне да се доближава до приетите норми.
Под един знаменател са държавата и тяхната боксьорка Лин. Ако не е ясно, да напиша, че нито тя, нито държавата ще съди някого.
Тогава да си повторя въпроса - правиш ли разлика мужду държавата Тайван ще съди IBA и Лин едикоя си няма да съди IBA?!
Под един знаменател били държавата и боксьорката - това ако действително го мислиш.... няма смисъл да питам... А че държавата няма да съди никого от къде го знаеш?

# 1 138
  • Paris, France
П.П. Даже попаднах на мъже с клинефелтер (?) синдром, при които хромозомният тест щял да покаже, че са жени. А, Клайнефелтер било.

Клайнефелтерите са ХХУ и си имат У хромозома, но приличат на дебели женски. Приятелка имаше разкошен костенурков ангорец, който си имаше мъжки полови органи и даже опитваше да се съвкуплява с женски котки. Като малък е повдигал задника (лордоза) като женска. Беше много по-дебел, но и едър от братята и сестрите си и умря млад. Но си беше с мъжки полови органи и поведение. Мисля, че е същото при хората.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 22:35 от Nevena Virolan

# 1 139
  • Пловдив
Клайнфелтер имат две Х-хромозоми и една У, т.е. имат си У.
Писали сме едноременно с Невена. Това са мъже с хормонални и други физически проблеми, мисля, че с висок ръст, освен склонност към пълнота, безплодни също. Но мъже.

Този тест, който е правен по олимпийските игри от 60-те години и за който се спомена на първите страници - за телце на Бар, е щял сигурно да ги изкара жени, но ако просто се търси У-хромозома, имат си. Така или иначе, от мъжките състезания не се изключва никой, по причина, че там генетични предимства от пола няма.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 22:38 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт