Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 231
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
АА, благодаря ти за бързия отговор. Сега ако я сложа към 15ч., от утре мога да започна сутрин, нали? Правилото беше за 12ч. между инжекциите, ако правилно съм запомнила, че отдавна четох темата и покрай вълненията с пункция и трансфер малко не съм в час Simple Smile

# 136
  • Замък сред облаците
Да, може така. Успех!

# 137
Някой може ли да коментира изследванията. На профилактична терапия съм докато излязат всички изследвания. Чакаме VEGFA и вит. Б6
Нямам високорискови мутации. Имам хетерозигот MTHFR .

# 138
  • Замък сред облаците
Съжалявам, аз не съм запозната с протеините понеже нямам такива мутации. Дано някой се включи или освен да попиташ и в другата тема 🤗

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 09:49 от АА

# 139
Момичета, за мен е първа подготовка за трансфер и нямам опит с инжекциите. От лекаря имам насока да бия Оксапар в корема. Вече съм на 3-ти ден и установих от видеа в интернет, че се бие встрани от пъпчето. Аз съм ги била 2-3 см под пъпа в меката част, не е болезнено, но се появиха тъмносини петънца. Това че не е вляво или вдясно от пъпа намалява ли действието на лекарството по някакъв начин или просто се препоръчва и предпочита, тъй като там е най-меката част и е по-безболезнено? Същото да попитам и за Прогестан Декс. Благодаря на всички, които ще споделят своя опит и успех Simple Smile

# 140
  • Замък сред облаците
Под и над пъпа по линията директно има риск да се засегне мускула! На първа страница са указани зоните с картинки, както са описани точно и ясно и в листовката.

# 141
Здравейте! От два месеца поставям фракси 0,4, последните седмици през ден (преди това всеки, хематолога следи редовно аптт и Д-димер). Последните 2 инжекции обаче направиха едни топчета на корема ми. Едното се резорбира, но са много неприятни. Как мога да ги предотвратя? Благодаря Ви!

# 142
  • Замък сред облаците
С по-внимателно избиране на местата за биене (да не се нацелват места с капиляри). Научават се с времето къде мястото е по-склонно да стане буца и просто го заобикаляш. Обикновено става въпрос за няколко милиметра.
Като стане буца може да мажеш с хепароид или арника гел първите 2-3 дни от формирането на буцата, но не мажи постоянно.

# 143
С по-внимателно избиране на местата за биене (да не се нацелват места с капиляри). Научават се с времето къде мястото е по-склонно да стане буца и просто го заобикаляш. Обикновено става въпрос за няколко милиметра.
Като стане буца може да мажеш с хепароид или арника гел първите 2-3 дни от формирането на буцата, но не мажи постоянно.

Много благодаря ❤️

# 144
Здравейте, слагам си фраксипарин в корема, но имах доста синини и акушерката ми каза да си ги слагам малко в бедрата, обаче там ми стават буци ( не са много големи или страшно болезнени,но е неприятно) същото ми се получава и в корема откакто стана и по-голям в 21ва г.с съм , все нацелвам кръвоносен съд и посинявам 

Притеснява ме буците в бедрата пречат ли на усвояването?

# 145
  • Замък сред облаците
Самите буци не пречат, но усвояването в бедрата е най-слабо. Паласките също са добър вариант или ако някой може да ги бие в мекото над лактите отзад.

# 146
На мен ми излезе хомозигот по единия VEGFA ген и всичко друго в норма. Спряха ми фраксипарина и изписаха аспирин протект всеки ден сутрин. След 10 дни ASPI тест и на 4 седмици следене на Д-димер, ПКК, фибриноген и ИНР.
Малко ми е притеснено да не получа зацапване от аспирина. Ако се случи, спира ли се, как се процедира?

# 147
  • Замък сред облаците
Спира се и се включва прогестерон (утрогестан, циклогест, да се избягва дуфастон!)

# 148
А къде изхвърляте използваните спринцовки фраксипарин?

# 149
При напреднала бременност могат да се бият във вътрешната част на бедрата(мекото и по-мазничкото). Там ми каза да ги слагам доктор Тончев, когато нямам място в паласките. На мен не ми е казал, че усвояването ще е намалено. Може би зависи къде точно в бедрото ще се инжектира. Във вътрешната част няма проблем. 🤗
По принцип в градовете има контейнери за рециклиране, там се носят и стари лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт