Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 242
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • Замък сред облаците
В София няма къде. Отказват ги там където  събират специализираните и стари лекарства по график. Отговорът на общината е “хвърляйте в общия боклук”. Вариант е ако в кабинетът на АГ ги приемат, а наскоро чух че някаква фирма ги събира безплатно с предварително обаждане, но не я запомних. Аз събирах цяла Б (една нормална пазарска торбичка се събира) да ги предам на специализирания пункт и накрая… греда.

# 151
Аз също събирах моите и като питах фармацевтката какво да ги правя и тя ме изгледа сууупер очудено и каза, че за първи път я питат такова нещо. Вариант е ако можете да оставите в някоя болница, те имат процедура за изхвърляне на такива отпадъци. То проблемът с използваните спринцовки е по-скоро заради иглата, аз затова не посмях да хвърля в общия боклук.
Иначе мобилните пунктове събират само лекарства, да.

# 152
АА, наистина ли в София няма? В Бургаска област има дори и в малките градчета. Би трябвало да има във всеки един град, който е Община. Когато работех в София, бях в една аптека, в която взимахме използваните лекарства и после идваше фирма, която да ги вземе и унищожи. За огромно съжаление аптеката прекрати тази практика, защото беше за сметка на аптеката!!!! Не стига, че събираш опасни отпадъци, ами и да плащаш, че го правиш....просто абсурдна държава 🥺 Би трябвало този разход да се поеме от държавата и във всяка една аптека или болница да могат да се носят неизползвани/ използвани лекарства.

# 153
  • Замък сред облаците
Преди 10г беше така, давах преди инжекции в МЦ като ме оперираха 2015г. Сега не е за съжаление, именно щото е разход за тези, които ги приемат за унищожаване…

# 154
И аз събирам всичко и мислех, че ще го приемат с опасния отпадък...Абсурд да ги хвърля в общия, ще се помоля в болницата като отида на ЖК другия път...

# 155
Здравейте момичета, исках да попитам нещо, вече съм в 36+4 бях на терапия фракси 0,4 и аспирин през ден ги редувах, преди 4 дена бях на преглед и АГ ми спря терапията, каза че бебето се е наместило да излиза. Ще сложа по долу снимка на мутациите ми. Дали има някакви рискове ? Нито съм с V Laiden и нито PAI 4G. Но все пак ми е притеснено. Ще раждам естествено.

# 156
  • Замък сред облаците
Аспиринът е спрян късно, фраксито се бие до деня на раждането и поне месец след него. Консултирайте се с хематолог.

# 157
Здравейте! Знаете ли дали в Токуда в София правят Аспи тест? Знам че правят Anti Xa, но aspi не намирам.
И дали в Сити клиник е добра лабораторията за тези изследвания?
Преди съм пускала при Паскалева, но сега нямам записана консултация при нея и не мога да ги направя там.
Благодаря предварително!

# 158
Мен ме изпратиха в Сити Клиник да направя Аспи тест. За Токуда не знам.
Здравейте! Знаете ли дали в Токуда в София правят Аспи тест? Знам че правят Anti Xa, но aspi не намирам.
Преди съм пускала при Паскалева, но сега нямам записана консултация при нея и не мога да ги направя там.
Благодаря предварително!

# 159
Благодаря, Мел!

# 160
Правят аспи тест, в понеделник го правих, просто идете за всеки случай преди 10.30, на мен ми казаха че дотогава го правят, не разбрах защо. Но е факт че все пак ми го направиха, въпреки че беше 12.30, час който  беше съобразен за анти Ха в моя случай.

Благодаря предварително!

# 161
Аз ще отида в 14ч заради клексана. Ще им звънна и на двете лаборатории да вия към коя да се насоча. Много благодаря на всички!
Редактирам се: в Токуда правят Аспи тест само до 10:30. Отидох там да пусна anti Xa защото ми е по-удобно, но не ми пуснаха Аспи. Ще отида друг ден за него. Надявам се да е полезно за някой.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 00:02 от Billybo

# 162
Здравейте, момичета. От доста време не бях писала в темата. Бременна съм в 23 гс, живеем в малко градче в Испания. На терапия с Клексан 0.4 съм от началото на бременността заради мутация PAI-1 4G/4G. Изписа ми я гинеколог след преглед на изследванията за тромбофилия, след това я потвърди и хематолог. Хематологът ми е писал единствено, че трябва да продължа терапията 5 седмици след раждането. И че епидурална трябва да се слага 12 часа след поставен Клексан. Други индикации не е давал. Евентуално при естествено раждане или секцио има ли опасност от голяма кръвозагуба, ако съм сложила инжекцията по-рано и като цяло спира ли се за някакво време при започване на контракции или преди планирано секцио освен конкретно посоченото за епидуралната?

Това са ми последните изследвания за коагулация. Тук никой не ти ги иска и не ти ги гледа, съответно аз се моля да ми дават направления, за да ги пусна на 1/2 месеца. Ок ли са според вас? Отделно никога не ми пускат Д димер, а съм изследвала другите вече 3-4 пъти. Да пускам ли д димер платено на своя глава следващия път, или с тези е достатъчно? Благодаря ви предварително. Hug

Скрит текст:

# 163
  • Замък сред облаците
Привет, Есмералда! Много са хубави изследванията ти.
Аз съм със същата мутация, получих почти същите насоки дословно, които са най-адекватните и с минимален риск за майката и бебето. Само че вместо секцио бях с индуцирано раждане с епидурална упойка. 24 часа преди него сложих последната инжекция и около 12 часа след него ми сложиха следващата. Малко по-голяма може да е кръвозагубата (при мен от средно 200мл за естествено раждане казаха че е около 400мл, но с изключение на нисък хемоглобин не съм имала друг проблем), но когато лекарите са информирани в какво отстояние е сложена последната инжекция могат да включат съответните необходими медикаменти при нужда. Предполагам ще ти е първо раждане, затова съветът ми е да слагаш инжекциите сутрин. Ражданията тръгват вечер откъм контракции най-често и така ще имаш по-голям шанс за повече отстояние от инжекцията, ако тръгне спонтанно. Съветът на моята АГ още към 34 седмица, когато мислехме са спонтанно естествено раждане само, беше: ако получиш родилни контракции и наближава време за следващата инжекция, не я слагай. А вече ако след инжекция получиш контракции просто информираш екипа. Минава доста време до същинското раждане, освен ако не е спешно секцио. Успех!

# 164
АА, много ти благодаря, мненията ти винаги са много полезни. Hug За момента го слагам вечер, но явно ще трябва да обърна режима в някакъв момент, предполагам поне месец преди термина за всеки случай. Първо раждане ще ми е, да, тук като цяло са много оскъдни относно информация, дори и като ходиш на частно, което още повече повдига притеснения ... Добре, че сте момичетата от форума.

Общи условия

Активация на акаунт