Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 279
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
В бедрата е най-гадно и болезнено при мен, предполагам, че защото там нямаме толкова мазнинки. Пробвах 3 пъти и се отказах. Определено в корема ми е най-удобно и почти никога нямам синини, но с напредването на бременността ми е по-трудно да хващам гънка, съответно вървя повече към паласките, но пак ми е леко притеснено при инжектиране. Напоследък карам в ръцете, като си го бия сама с асистент моя мъж, който, да ви се оплача, е брутално бебе, не може да стисне като света кожна гънка и всяка вечер пуфка и гледа на другата страна, като си слагам инжекцията. Grinning Мисля да пробвам да хващам кожата с щипка за простиране следващия път. Joy

# 196
Здравейте, дами! Предстои ми инвитро процедура и се питам за останалия ми фраксипарин от предния опит през пролетта. Лятото го съхранявах в хладилник и сега се питам дали да продължавам да го държа в хладилника или вече мога да го извадя, за да е на стайна температура? Благодаря предварително!

# 197
  • Замък сред облаците
Ако мястото на съхранение не надвишава 25 градуса, може извън хладилник. В моите шкафове примерно отчитам около 22-23 гр по това време и съм съхранявала така чак до май месец.

# 198
На мен ми казаха да не се държат лекарствата в хладилник, само ако е много горещо. Мисля си, че вече спокойно можеш да ги съхраняваш на стайна температура Simple Smile

Здравейте, дами! Предстои ми инвитро процедура и се питам за останалия ми фраксипарин от предния опит през пролетта. Лятото го съхранявах в хладилник и сега се питам дали да продължавам да го държа в хладилника или вече мога да го извадя, за да е на стайна температура? Благодаря предварително!

# 199
Здравейте! Някой има ли представа къде във Варна може да се пусне фактор антиXa. По-назад в теми видях за Св.Марина, но сега звъннах там и ми казаха, че не изследват.

# 200
  • Варна
Аз пускам в сити лаб.

# 201
Мисля, че като разглеждах на Лаборекспрес изследванията видях че има, нещо около 70лв ми се видя.

# 202
Аз пуснах в лаборатория Лина последно. Д-р Стайкова ми каза, че мога да изследвам в Лина или Лаборекспрес, но ме предупреди, че Лаборекспрес май изпращат пробата в чужбина и отнема около 10 дни. От форума разбрах, че не е хубаво да се изпраща проба, а трябва да се изготви на място за да е достоверен резултатът. Интересното е че и в Лина като дадох проба май се оказа, че я изпращат в Бургас, но резултата поне излезе за около 24 часа. Аз също ходих на място в Света Марина, но тъй като беше събота ми казаха, че трябвало да дойда в делничен ден, отделно обаче не всеки делничен ден го правили това изследване и отделно от това, чакали да се съберат определен брой проби и тогава го изследвали. Поради противоречивата информация, не бих рискувала да си губя времето да ходя да пускам там и кой знае кога ще излезе резултат.

# 203
Здравейте, момичета!
Имам въпрос че, някой дали е имал завишени нива на АЛАТ, в следствие поставяне на Клексан и Фраксипарин.
И дали би си нормализирал АЛАТ-а, ако продължа само с Клексан.

# 204
  • Замък сред облаците
Те по принцип и от бременността се повишават. И пак все пак зависи колко са повишени?

# 205
Здравейте. В 19 г.с. съм.Първо бях на фраксипарин ( от него получих локален сърбеж на корема и леко на краката и повишени ензеофили) и ми го смениха с Клексан от преди месец и малко. От 2 дни съм със обрив по корема, гърдите и на места по краката, като леко попарена от коприва. Ще приложа в скрит тест снимките. АГ иска да спрем за малко Клексана и да пия Аспирин Акард 150мг, с хематолог ще се свържа утре, Аг междувременно ме прати на алерголог, който каза, че според него е медикаментозна алергия и нямало какво много да се направи.  Според алерголожката имало 3 всрианта- първия да е от клексана, втория да е от повишената доза на еутирокс в последните 2 седмици заради пак завишено ТсХ и третия от Алеракта понеже в него имало Б6, което може да причини такъв обрив.Понеже съм в паника послушах АГ и днес не бих клексана и тази вечер си пий аспирин. Утре ще видя и хематоложката на какво мнение ще бъде. Пуснах и ПКК - левкоцити всичко е в норма, пуснах и шарките за всеки случей те още не са излезли, но предполагам щом ПКК е в норма няма да е там проблема. Имам само сърбеж, нямам температура, кашлица, зачервено гърло и други грипоподобни симптоми.Та въпроса ми е, някой правил ли е чак такива алергии от хмх? Снимка на гърдите само няма да кача, но там е същото като на корема. На снимките се вижда, че съм намазана с Алергозан, като сутрин забелязвам, че е доста по-успокоено.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 21:49 от аНонИмнАа.

# 206
  • Замък сред облаците
Обривите от инжекциите са по-локализирани обичайно. За мен повече вина има някое от оралните лекарства. Защо не сменят алеракт с магнерот, по безопасно е от смяна на НМХ с аспирин?!?!? В смисъл като ще се пробва да се види от кое е…

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 08:38 от АА

# 207
Здравейте момичета. Имам изписана флебодия 2х1, натаспин и фраксипарин 0.4 на ден, но моля Ви, помагайте, в каква последователност да ги приемам. Казаха ми фраксито да е вечер, но за другите нищо повече🤷🏻♀
Днес ми беше ЗЕТ и все още приемам естрофем 3х1 и Пролутекс 2х1.
Благодаря ви предварително🙏🏻

# 208
  • Замък сред облаците
Привет, моят съвет е да се консултираш с фармацевт - най-адекватно ще препоръчат кога да е приемът. Като цяло флебодията трябва да е със или непосредствено след храна, за натаспина не зная.

# 209
Привет, моят съвет е да се консултираш с фармацевт - най-адекватно ще препоръчат кога да е приемът. Като цяло флебодията трябва да е със или непосредствено след храна, за натаспина не зная.

Благодаря! Днес от вълнение, около случващото се изключих дори в аптеката, че може да попитам. Утре ще се заема😊

Общи условия

Активация на акаунт