Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 173
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Замък сред облаците
Ани, тази тема е за практически въпроси за лекарствата, в другата тема за тромбофилия си питала и ще получиш повече отговори, но попитай и в темата за абортите, там ще има най-много отклик: https://m.bg-mamma.com/?topic=1701239
Ще потърся да ти пратя и профила на една дама с подобни мутации, ако я открия.

# 601
Здравейте, поставям си фракси от почти самото начало на бременността и много пъти са ми излизали хематоми. Вчера видях, че имам два малки от едната страна и ги намазах с хепароид, след което бих от другата страна. Тази сутрин виждам, че ми е излязъл друг хематом малко над предните два и ми е малко странно. На някой случвало ли му се е нещо такова? Бия инжекции вече 7 месеца и след хепароид не помня да са ми се появявали нови синини от същата страна ако съм била от другата...

# 602
  • Замък сред облаците
Странно е, наистина…

# 603
Странно е, наистина…

Само се надявам да не е нещо притеснително и да навреди на бебето по някакъв начин...

# 604
  • Замък сред облаците
Може би е добре да се пусне коагулация щом излизат синини от нищото.

# 605
Може би е добре да се пусне коагулация щом излизат синини от нищото.

Пусках преди няколко дни и всичко уж беше наред. За последно бих около въпросната синина не вчера, а предната сутрин. Надявам се да е от това...

# 606
Здравейте, дами.
Трябва да сменя от вечерно поставяне на клексан на сутрешно. Сега го поставям в диапазона 21:30-22ч , а трябва да го изместя за 7-8ч. сутрин. Според доктора трябва един ден да бия в 15ч, на следващия да сложа сутринта и така плавно да го изместя. При тези от вас, на които се е наложило изместване така ли процедирахте или беше по-постепенно за няколко дни?
Благодаря предварително.

# 607
Здравейте, дами.
Трябва да сменя от вечерно поставяне на клексан на сутрешно. Сега го поставям в диапазона 21:30-22ч , а трябва да го изместя за 7-8ч. сутрин. Според доктора трябва един ден да бия в 15ч, на следващия да сложа сутринта и така плавно да го изместя. При тези от вас, на които се е наложило изместване така ли процедирахте или беше по-постепенно за няколко дни?
Благодаря предварително.

На мен също ми се наложи да местя от 22:00 на 8:00 и в момента го правя постепенно, с по 1 час напред всеки ден.
Но аз имам 2-3 седмици на разположение, та не бързам чак толкова. Вече съм стигнала до 11 сутринта. Grinning
От 22 в 15 ми се струва доста голям скок, но ако доктора е казал, че е ОК, може и така да е. Ако се притеснаваш, можеш да си запазиш онлайн час за още едно мнение от хематолог.

# 608
  • Замък сред облаците
И с 1 час е ок ама 2 седмици ще се мести, и както доктора е казал единия ден в 15ч и после на другия в 7-8ч е ок.
И двете съм ги правила, и двете са ок. Въпросът е между 2 инжекции да няма по-малко от 12 часа разлика, когато терапията е профилактична.

# 609
На мен даже ми каза лекар да не се занимавам с местене постепенно, а директно да пропусна вечерната инжекция и да я бия сутринта. След това да направя антиХa изследването. Да пропусна вечерта и да бия вечер на следващия ден.

# 610
Аз си слагам вечер към 11 и когато се налага да пускам Анти ха пропускам вечерния прием и слагам сутрин примерно в 8 и след това в същия ден не слагам вечерта, а на следващия си продължавам вечерта. При мен е коментирано с проследяващи Хематолог и АГ.
Има различни варианти, направете консултация, ако имате съмнения, защото може вашия казус да е по - различен.

# 611
  • Варна
При мен изместването също беше с пропускане на инжекция, не съм местила постепенно ,защото нямах това време.

# 612
Здравейте, момичета! Днес поставих инжекцията си с Клексан 0.4 около 1,5 часа по-късно от обичайния час, в който си го бия. Посто изключих... Притесних се доста. За първи път ми се случва. Имам ли причина да се притеснявам?

# 613
  • Замък сред облаците
Абсолютно никаква, няма страшно!

# 614
Аз редовно го правя този номер, особено събота и неделя, когато поспивам до по-късно, а през седмицата когато ставам за работа си я слагам рано. Не мисля, че е опасно… 🙂

Общи условия

Активация на акаунт