Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 161
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • Замък сред облаците
Привет! Д-димер е леко завишен за триместъра, другите са ок. Каква е тромбофилията конкретно? Това с инжекции след 32 седмица е странна терапия. Те показателите като аптт може да са ок, но тромб да се образува въпреки това и фибринолизата да не може да го разгради. Кой е лекарят?

П.п. Нискорискова значи нисък риск за майлата за ДВТ. За съжаление не е оценка за риска при бременността.

# 631
Привет! Д-димер е леко завишен за триместъра, другите са ок. Каква е тромбофилията конкретно? Това с инжекции след 32 седмица е странна терапия. Те показателите като аптт може да са ок, но тромб да се образува въпреки това и фибринолизата да не може да го разгради. Кой е лекарят?

П.п. Нискорискова значи нисък риск за майлата за ДВТ. За съжаление не е оценка за риска при бременността.

На база тези фактори ми назначи изследванията ,които ви пратих и ми каза за това за след 32 седмица.

# 632
  • Замък сред облаците
Хетерозигот ПАИ и Лайден не са за подценяване. Особено Лайден. Кой е лекарят?

# 633
Хетерозигот ПАИ и Лайден не са за подценяване. Особено Лайден. Кой е лекарят?

Доктор Иванов  от Стара Загора ,който ми прави първата и втората фетална . Споменах за тромбофилията и сам пое инициатива  да ми назначи тези изследвания и съответно  Фраксито след 32 🙄

# 634
  • Замък сред облаците
Добре де, а защо не с хематолог? Няма физикален преглед, само по резултати е, съответно може да се направи онлайн…. Съжалявам, но АГ фетални или не, не са специалисти по тромбофилия. Особено с Лайден, който е сред най-рисковите фактори.

# 635
Добре де, а защо не с хематолог? Няма физикален преглед, само по резултати е, съответно може да се направи онлайн…. Съжалявам, но АГ фетални или не, не са специалисти по тромбофилия. Особено с Лайден, който е сред най-рисковите фактори.

Това ми беше въпроса, дали да търся друго мнение , ще запиша час ,благодаря!

# 636
  • Замък сред облаците
Да, потърси обезателно. Знам че са кът в страната лекарите с такива специалности, но конкретно за хематолозите като може онлайн няма нужда да пътуваш нещо или да се притесняваш. Виж в Хийли Кондева, Иванова, в Medrec:m Тончев. Или за друг отзиви виж също Simple Smile

# 637
Да, потърси обезателно. Знам че са кът в страната лекарите с такива специалности, но конкретно за хематолозите като може онлайн няма нужда да пътуваш нещо или да се притесняваш. Виж в Хийли Кондева, Иванова, в Medrec:m Тончев. Или за друг отзиви виж също Simple Smile

Задължително, благодаря.

# 638

Задължително, благодаря.

Аз също съм с Лайден в комбинация с друго и по консултации през бременността с АГ и Хематолог ми казват, че не е за подценяване точно мутацията на Лайден.
И аз ви препоръчвам Хематолог д-р Тончев.

# 639

Задължително, благодаря.

Аз също съм с Лайден в комбинация с друго и по консултации през бременността с АГ и Хематолог ми казват, че не е за подценяване точно мутацията на Лайден.
И аз ви препоръчвам Хематолог д-р Тончев.

А вие вземате ли нещо?

# 640
Да, през цялата бременност след консултация с Хематолог първо Фраксипарин, а в момента Клексан. Терапията ще се продължава и известно време след това.

# 641
Да, през цялата бременност след консултация с Хематолог първо Фраксипарин, а в момента Клексан. Терапията ще се продължава и известно време след това.

Благодаря  и аз си записах час. С предните 2 бременности дори не съм знаела,че имам такова нещо.

# 642
  • Варна
Здравейте, случва ли се на някой от вас да има кръвотечения от носа? Терапията ми е клексан 0.4 всеки ден ,но от време на време имам кръвотечение от носа, обикновено като се случи на следващия ден не слагам инжекция по препоръка на доц. Конова, до чист ден, но винаги досега деня , в който не сложа е чистия ден и от следващия ден си продължавам. Днес за първи път се случва да имам кръвотечение за втори пореден ден ( а днес не съм поставяла клексан). Чудя се дали да си сложа утре. Разбира се ще се посъветвам с АГ, но тъй като поставям клексан сутрин рано и съм в дилема дали си сложа.

# 643
  • Замък сред облаците
Ох, ще ме извините, ама това е адски неадекватно от страна на доцентката…
Първо, пуснете си днес аптт, фибриноген, д-димер и протромбиново време, за да видите реално как е коагулацията.
Второ, понякога капилярите в носа и устната кухина през бременността са по-слаби без това да идва от коагулацията. На много жени с или без терапия им тече кръв от носа и венците през бременността. Причините са сред набъбналата от хормоните лигавица, отделно сега сухият горещ въздух допринася за такива неща.
Освен ако кръвотечението е обилно и трудно овладяемо не се пропуска инжекция ей така. Отделно самите инжекции разграждат слепените тромбоцити, а не им пречат да се слепват (като аспирина), че да причиняват кървене…. И освен ако коагулационният статус не го налага, не си спирайте инжекциите заради кървене от носа. Така си поставяте бебето в риск. И за бога, с инжекции се консултирайте с хематолог, не само с имунолог, моля.

# 644
Здравейте! Бременна съм 12-ти ден след ЗЕТ, това ми е 5-ти опит. Януари имах мисед с близнаци, като в 6 г.с. прокървих и репродуктияният ми лекар спряха фраксипарин и аспирин. В 10 г.с. се установи, че нямат сърдечна дейност. Впоследствие направих консултация с д-р Тончев и той каза, че не е правилно да се спира фраксипарина и не е той причина за кървенето. Като това мнение се препокри и с проследяващия ми АГ. Разказвам това, защото в момента съм в подобна ситуация. 10-ти ден след ЗЕТ (ЧХГ 303, 11-ти 505) сложих в 8ч. фраксипарин и тръгнах за работа. Половин час по-късно започна кървене като при цикъл – първо зацапване, после алена кръв. Отидох в спешното, оттам в болница закрепихме положението. И съответно от два дни не поставям фраксипарин, а този път не приемам аспирин. Мутациите ми са хетерозигот  PAI-1 4G/5G, Factor 13, b-Fibrinogen. Според репродуктивния трябва да започна фраксипарин след 2 седмици, но се притеснявам дали е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт