Не знам какво да правя имам нужда от съвет

• 7 935
  • 180
  •   1
Отговори
# 135
  • Melmak
Е, да бе, то е едно и също да са двама възрастни по цял ден на работа и това е равно на цапането от деца? Моля ви се, двама възрастни от колко готвене и чистене имат нужда? Ама с дете е друго, сигурна съм.

Аз не бих се превърнала в чистачка в дома на ново гадже от няколко месеца, особено ако не живеем заедно.

Да, съгласна съм пак със Сорша, извинявай ако не пиша ника ти правилно. Ако има воля, търпение и желание.
И все пак на никоя 30 годишна не бих дала съвет да се бута в подобни отношения. Видяла е, че не са за нея и се е спасила навреме.

Иначе да, мъжете бързат с нови връзки, защото искат да има кой да ги облекчава в домакинстването и грижата.

# 136
Очаква да се участваш в домакинството, особено към жените очакванията са далеч по-големи, и с малко дете почти сигурно върху нея е падала основната тежест, защото бащата си се занимава с детето, а пък тя през това време да почисти, да сготви, да изпере и пр. Че той нали уморен после, как ще го кара и домакинска работа да върши. Моята всяка вечер се изпуска напоследък, няма да казвам за какво пране става дума.

# 137
Елунария, разбрахме, че обичаш да раздаваш квалификации, ама не разбрахме ти за колко свои и колко чужди деца се грижиш ?

# 138
И все пак, един мислещ човек, би следвало да се досети, че децата искат внимание, грижи, чистене след тях и тн.
Да беше на 20, да я разбера, че пада от небето. Тя е на 30, отдавна трябва да се е научила да преценява ситуациите.

# 139
Хората на 70-80 г. стават и нямат преценка за нищо и правят грешка след грешка...То ако беше така лесно всеки на 30 г. да е наясно със всичко, нямаше да има и толкова разводи, раздели и последващи подобни драми. То, ако става на въпрос и авторът не е преценил ситуацията, оженил се е за жена с несходен характер и веднага след детето се е разделил.

# 140
Да се надяваме, че авторът си е научил уроците, и той самият ще внимава повече в какви ситуации поставя детето. Не става някакви рандоми да ти се разхождат из вкъщи за по няколко месеца. Какво вижда и на какво се учи за връзките това дете?

# 141
Тя сега е на 30..

# 142
Бе то повечето хора, едва след като им се родят деца, чак тогава осъзнават колко грижи и внимание искат децата. И нерядко покрай грижи и битовизми любовта се изпарява, и единия, обикновено мъжът решава, че това не е за него.
Дето имаше една приказка, ако само с гледане отстрани ставаха нещата, кучето щеше да е най големия касапин.
Така че аз лично не бих упреквала жената, че не е предвидила и преценила какво значи да живееш с чуждо малко дете през половината месец. Отделно, явно и автора няма особени  финансови възможности, че и тя, щом са й правели впечатление разходите за дрехи за детето. Решила е, че не й се живее с мъж, който все няма пари и време за нея. Пък и тя нали е дошла от друг град, надали веднага е почнала работа. Ако детето не е при тях, не излизат никъде, щото няма пари, тя цял ден вкъщи, ако е при тях, то постоянно има нужда от внимание и грижи.. . Това са мои предположения де.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 14:51 от Прекрасная Василиса

# 143
  • Melmak
Да, точно, Василиса. Така е и в моите очи.

А и самото съобразяване, пак казвам, едно е двама без ангажименти да решат от днес за утре, че отиват на уикенд в планината. Няма нужда от особено планиране. Но с дете не е точно така.

А и ресурсът на мъжа явно е ограничен, щом наистина такива неща я впечатляват. Разбирам, че и не всеки може да си позволи 2-3 пъти да почива лятото на море, а с детето си е нужно да се ходи поне веднъж. Той тогава трябва веднъж да иде с гаджето, веднъж с детето. Голяма аритметика става.

# 144
Авторът каза, че има възможност. За храна и дрехи, разбира се, че никой не трябва да дава отчет, че купува на детето си. Но по-големи и на куп разходи могат да съборят бюджета и на човек със средна работна заплата. Това също са ситуации, които не могат да се предвидят и да опънат отношенията.

Моят син ходи на спортни лагери. Аз държа да ходи и мисля, че е важно. Организират много и зелени училища. И на тях смятам, че е хубаво да ходи - да разгледа, да е с връстници, да се оправя сам, да се забавлява, учи. Мъжът ми е на моята вълна, смята като мен. А ако не бяхме единодушни? Аз какво правя, заявявам "1000лв.от моята заплата отива за лагер на моето дете, не ме интетесува. Ти поемаш тоя месец всичко, аз мога само..."?
Има деца, които не ходят на лагери, училища и др. Родителите казват, че е скъпо, не си заслужава и не е важно. Понякога не става само с теоритично предвиждане, а могат да станат проблеми и от различия в гледните точки.

# 145
  • Paris, France
Направило ми е впечатление, че мъжете, който остават сами с децата си, при починала съпруга или такива както в случая-  разделени, с поет голям ангажимент към детето, някакси им става фикс идея намирането на нова жена. Приятелки са ми споделяли, че са ги преследвали доста време мъже, наскоро овдовели (1-2 месеца) и останали сами с децата си. Жените мисля по-лесно се адаптират и започват да живеят в мир след раздяла или загуба, докато при мъжете е по-различно.

Това е вярно. Единият ми прадядо се оженил няма и 40 дни след погребението на прабаба ми. Другият и той, че като умряла втората, взел и трета. Че и бездетни ги търсели, дори когато те самите имали 2 или 3 деца. Аз се чудя как са им се свързвали жените.  Жените по-рядко се женим като овдовеем.

Ангажимент са си децата и не са за всяка момунска уста лъжица.

Елунария, никой не може да предвиди какъв ще е живота със самотен родител и детето му. Същото е с ерген. Решила е, че ще се справи, но е видяла, че не може и си тръгнала. Защо от ерген ако се изнесе да е интелигентна, а ако напусне самотен баща става с нисък интелект и не знам каква си?

# 146
Преди за жените е било трудно, ако не са в брак. Та с деца, без деца, там да има мъж и къща. Сега за щастие не е така за жените, ама за мъжете явно си е същото Simple Smile))

# 147
Сорша, не можеш да сравняваш твоята ситуация с тази на автора. Първо, твоето дете е по голямо, второ, мъжът ти вече има свои деца, големи. И знае какво е да гледаш дете. Докато тук има една млада жена, без ангажименти, която иска да си изживее любовната приказка, вместо да се превръща в детегледачка на чуждо дете.

# 148
Така е, така е, Василиса.
Аз просто искам да обясня, че ситуацията не винаги е предвидима, даже и да си даваш сметка какво е да гледаш дете.
Ние сме имали много ситуации първите месеци. Нещо от рода на "аз съм гледал дете, то беше така и така, правехме така и то реагираше така, а тука що така е различно и друго си го представях". Какво остава за човек, който не е гледал никога и си го представя като във филмите - лазят усмихнати бебета, мили деца играят на двора, щастливи и влюбени родители и едно куче около тях...

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 15:28 от sorscha

# 149
Има си и широко скроени жени, които биха приели дори да се грижат за детето на любовницата на мъжът  си. Но са малко. Авторът да потърси друга.

Общи условия

Активация на акаунт