Не знам какво да правя имам нужда от съвет

• 7 938
  • 180
  •   1
Отговори
# 120
В случая грешната преценка не е за нещо, за което е поела ангажимент до живот. Реагирала е и доста бързо, живяла е 3 месеца и е решила, че грешно е преценила. Не е като да е кютала в недоволство година-две.

Освен изказванията за детето и желанията (ако са точно такива в прав текст, както ги поднася авторът), другото ми се струва в рамките на приемливото и що годе коректното.

# 121
  • Melmak
Жената явно се е подвела. Може да се е харесала силно с автора, в началото да се е надценила или да не е повярвала, че детето присъства толкова много в живота на автора. За няколко месеца е разбрала какво се случва и явно не й е харесало.

Според мен повечето тук гледате като майки, защото вашето дете не бихте искали да е неприето или да го имат за мебел и досада. И сте прави от една позиция, от друга е различно, 30 годишна жена без ангажименти може да срещне подходящ мъж с нейната ситуация.

В случая с морето, ок може да отидат двамата като детето е при майка ск. Обаче такъв загрижен баща ще иска да заведе и детето си на почивка. Вариант е да отидат само той с детето. Тогава една седмица той ще си е по моретата, а приятелката му?

Освен това е двоен ресурс, две почивки - една с приятелката, една с детето. Въобще коя 30 годишна доброволно ще се вкара в тая неприятна ситуация?!?

# 122
А защо се очаква от млади мъже без ангажименти да се вкарват в такива ситуации, без да се оплакват? Ако темата беше пусната от жена, изобщо нямаше да питате какво била променила, че той си е сменил решението, ама сигурна ли е, че достатъчно внимание му е обръщала, ама имало ли ресурси за него...

# 123
Направило ми е впечатление, че мъжете, който остават сами с децата си, при починала съпруга или такива както в случая-  разделени, с поет голям ангажимент към детето, някакси им става фикс идея намирането на нова жена. Приятелки са ми споделяли, че са ги преследвали доста време мъже, наскоро овдовели (1-2 месеца) и останали сами с децата си. Жените мисля по-лесно се адаптират и започват да живеят в мир след раздяла или загуба, докато при мъжете е по-различно.

# 124
Така, както много мъже без ангажименти не желаят да се обвързват сериозно със самотни майки, така и жени. Какво лошо има тук. Опитала е, установила е, че ситуацията не я устройва и си е тръгнала. А ако самотна майка с малко дете искаше съвет как да си върне мъж, който не желае да живее с нея и нейното дете? Пак ли щеше да е безсърдечен егоист, или щяхте да я посъветвате да си търси друг?
Елунария, ти за колко деца си поела отговорност, ако не е тайна? И само тя ли е избрала да влезе в живота на въпросното дете? И след като веднъж е влязла в живота на детето, е длъжна да остане завинаги? То си има родители.
То за това е хубаво човек да внимава и да си прави добре преценката, като създава семейство с някого, а не като се роди детето, да установи, че нямат сходство в характерите и не се обичат. И да тръгнат да търсят подходящ, който обаче да е длъжен да ги приеме с дете. Ми, не е длъжен.

# 125
Ами ето, вкарала се е доброволно и пак доброволно се е изкарала.

След като авторът не може да промени обстоятелствата, които са я прогонили, той няма и полезен ход да я върне. Защото се разбра, че той не вижда причина в себе си, в бившата или в каквото и да е, което той да може да промени.

# 126
Да, затова и писах по-рано, че много рано я е приел да живее с тях. Той не е в ситуация да приема всяко гадже в дома си точно заради детето. Връзката им съвсем спокойно може да се развие до по-сериозни планове и без да живеят заедно от самото начало.

# 127
  • Melmak
О, даже добре, че са заживели заедно. Да видят бързо, че няма да стане и да не си губят времето. А не 1 година гадженца в различни къщи и после “леле, какво стана”.

Едно е да си майка, друго е да си татко. Ролите са различни. Която и да е жена няма да бъде майка на това дете. То майка си има. И ще трябва да се съобразява в такава ситуация (новата жена), но не всяка е склонна да търпи. Както има и мъже, които не биха приели чуждо дете. Това е, хората сме различни. Радвам се, че има по-толерантни.

# 128
И какво ще разбере това дете, гледайки как разни жени идват и си отиват след няколко месеца?

# 129
Много хора, включително и автора, и при наличието на деца, си тръгват от връзки, които не ги устройват. Защо въпросната 30 годишна жена да не може да си тръгне от тримесечно съжителство, и прави ли я това лоша, безсърдечна и безотговорна към чуждото дете? С какво му е длъжна тя на него?

# 130
Мисля, че вече ясно показах какво мисля за нея. За мен е не просто безотговорна, но и доста емоционални липси има, щом счита, че й е нужно повече внимание отколкото на 4-годишно.

# 131
Да, ниско интелигентна и елементарна , защото не може да приеме чуждото дете за част от своя живот.
Аз пак да питам, елунария, ти лично, колко чужди деца си приела? А свои изобщо имаш ли, че така щедро раздаваш квалификации?

Намери си някоя по-интелигентна. За какво ти е елементарен човек в живота?
Черна станция, да не би да й се е паднал от шоколадово яйце? Като не й харесва, че има дете, да си търси друг мъж.
Мисля, че вече ясно показах какво мисля за нея. За мен е не просто безотговорна, но и доста емоционални липси има, щом счита, че й е нужно повече внимание отколкото на 4-годишно.

# 132
Направило ми е впечатление, че мъжете, който остават сами с децата си, при починала съпруга или такива както в случая-  разделени, с поет голям ангажимент към детето, някакси им става фикс идея намирането на нова жена. Приятелки са ми споделяли, че са ги преследвали доста време мъже, наскоро овдовели (1-2 месеца) и останали сами с децата си. Жените мисля по-лесно се адаптират и започват да живеят в мир след раздяла или загуба, докато при мъжете е по-различно.

Изобщо не е заради живеенето в мир, съвсем прозаични са нещата. Търсят си някоя да ги облекчи от ангажимента, парите не им стигат за детегледачки и пр., затова толкова припират и не подбират. И в бг-мама са писали такива, съвсем ясно си личи какво търсят. Има един мит, че на мъжете женската работа по децата и домакинството им идва тежка, но за жените същата тази работа не е кой знае какво и не ги натоварва особено, защото уменията им в тази насока са вродени.

А мъж с дете на 4, имащ връзка отпреди повече от година, явно много е бързал да се разведе и да търси жени. С 2-3-годишно дете няма начин жената да не е участвала в грижите и почистването на дома, щом детето е живяло с тях. Тя няма как да е само наблюдател. В началото може да си е давал зор в почивните си от детето дни да се се среща с нея и да ѝ обръща внимание, и тя даже не е осъзнала какво я чака. При гледане 50/50 определено има възможност детето да не е "почти винаги/навсякъде" с тях, и той е трябвало да се постарае това да се случва, когато детето е при майката, да имат интимни и лични преживявания двамата, а не да си пази силите, енергията и пр. в очакване да дойде детето и да мъкне новата като пето колело на каруца. То и родните си деца много хора нямат търпение да пратят при бабите и да се усамотят, да си починат, ама щом е чуждо детето, не в бон тон да искаш подобни нещо,, да не е залепено постоянно детето.

# 133
А не е ли елементарно да се опитваш да отдалечиш дете и родител, за да задоволиш своите нужди?

И когато живееш независимо къде, не се ли очаква да се грижиш за домакинство, без значение със или без дете в картинката?

# 134
Аз, както казах, пиша от позицията на родител, който е въвел друг човек в живота на детето си, не на майка. Трудно е напасването, особено първите месеци, пък кой каквото ще да говори - ако има любов, ако има интелект, ако има деца... И всичко да го има, може да не се получи.

А иначе рядко самотна майка би въвела мъж след няколко месеца. (има и такива случаи, но не са често срещани). Бащите обаче напират за жена веднага, с която да създадат семейство.

Общи условия

Активация на акаунт