Априлче 2025

• 43 922
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
За носа, ако не си пробвала, може да опиташ със стеримар. Мен може би само то успя донякъде да ми помогне, че и аз доскоро бях със запушен нос, особено вечер при лягане.

Аз идвам малко да помрънкам. Гаденето вече отминава и не ми е толкова зле, но на моменти като помириша нещо и тичам към тоалетната. Айрян с нещо солено сутрин ми се отразява добре на стомаха. Иначе много голям проблем имам с дишането, носът ми е постоянно запушен и нищо освен Муконазал Плюс не ми помага, а него не трябва да го ползвам Frowning1 Също съм мноооого и постоянно изморена, абсолютно нищо да не правя цял ден и след това спя по 12 часа. След 15 АГ ме насочи за фетална морфология, някоя от вас вече минала ли е?

# 331
Има ли някой на който вече са му отшумели симптомите? Днес дори не си усещам гърдите толкова чувствителни.

# 332
Аз като цяло нямам големи драми с гърдите. Ту ме болят, ту не. Чувствителни са много, после изобщо, след това малко. Обаче от няколко дни ужасното и изтощително гадене прерастна в следобедно/вечерно повръщане 🥺 На мен ми е толкова отпаднало от гаденето, все едно ще припадна някъде. Май ще мина на 1000мг джинджифил с Б-витамини.

# 333
Връщам си думите назад за гаденето. Пак се върна и е постоянно хаха Чай от мента и чай от джинджифил доста ми успокояват стомаха. Тъкмо днес се похвалих на мъжа ми как не ми се гади Laughing

# 334
При мен гаденето се засили за жалост...

# 335
Здравейте! Някоя от вас имала ли е изписан Утрогестан 300мг вагинално? Имате ли някакви нежелани реакции? Аг уж ми го изписа вагинално, за да избегнем странични ефекти, но след като го започнах 2 дни се скъсах да повръщам, дори водата .. липсата на апетит и чивствителност към миризми дори няма да ги коментирам. Чудя се тованот бременността ли е или от Утрогестана... 2ра бременност ми е, но с първата нямах такива премеждия 🙄

# 336
Дами, на мен ми отшумяха неприятните симптоми, но от няколко дни насам има ново 20… Ужасен сърбеж, който започна от дланите, но вече се появява и на други места. Когато ми е хладно всичко отминава. Някоя сблъсквала ли се е с това? В 8-ма седмица съм.

# 337
Здравейте! Някоя от вас имала ли е изписан Утрогестан 300мг вагинално? Имате ли някакви нежелани реакции? Аг уж ми го изписа вагинално, за да избегнем странични ефекти, но след като го започнах 2 дни се скъсах да повръщам, дори водата .. липсата на апетит и чивствителност към миризми дори няма да ги коментирам. Чудя се тованот бременността ли е или от Утрогестана... 2ра бременност ми е, но с първата нямах такива премеждия 🙄
Аз приемам Утрогестан 300мг вагинално. Честно казано не намирам странични реакции от както го приемам. Симптомите които имам са гадене, супер силно обоняние и чувствителни подути гърди, но тези си ги имах и преди да започна приема на Утрогестан. И освен това гаденето с повръщане поотшумява при мен (9+4г.с), а не съм спряла приема.. другите екстри с гърдите и обонянието си продължават с пълна сила Grinning +апетита не ми е променен.
П.с Тоест симптомите ти най-вероятно са си от бременността, както знаем две еднакви брмеменности няма

# 338
Така като ви чета как лесно си записвате часове, аз нещо не съм в час. Лекарката, която съм си избрала е заета за седмици наред, не мога да се вредя при нея… утре имам втори преглед месец по късно от първия и ще я разпитам има ли някакъв начин да не запазвам час само през супер док. Трябва да има някаква система… дори не са ми говорили за фетална морфология, …

# 339
Така като ви чета как лесно си записвате часове, аз нещо не съм в час. Лекарката, която съм си избрала е заета за седмици наред, не мога да се вредя при нея… утре имам втори преглед месец по късно от първия и ще я разпитам има ли някакъв начин да не запазвам час само през супер док. Трябва да има някаква система… дори не са ми говорили за фетална морфология, …

В коя седмица отиде на преглед за пръв път? Аз бях в 5гс и тогава не ми казаха нищо за фетална мисля че. Чак сега на втората в 9гс ми каза между 11гс-13гс да отида за фетална, тъй като моят не следи.

Ти веднага ли си запази час за втори преглед през супер док след първия?

# 340

Аз приемах Утрогестан вагинално. Предписват го вагинално, за да не товари черния дроб. Повярвайте ми в пъти по-добре е от инжекции прогестерон или хапчета. Но да, за съжаление и аз подозирах, че от допълнителния прогестерон имам страшно гадене (без да мога да повърна почти) още първите седмици. От него е вече съм 100% сигурна. Следете си прогестерона с кръвни излседвания, ако е над 60-70 и нямате кървене/зацапване може да се смили гинеколога и да ви го спре. На мен ми го спряха в 8 седмица че не издържах. Но прогестерона ми беше Горна граница и въобще нямаше нужда при мен. Твърде много се презастраховат с прогестерон тия лекари. Ако нямате кървене търсете второ мнение. На мен двама гинеколози отказаха да ми го спрат от страх да не изкървя, само др. Сигридов каза че е лудост да приема допълнително прогестерон без нужда и много бавно и поетапно го спряхме.
За съжаление 8-седмица симптомите вече си се засилваха и прогестерона ми сам се качваше и продължих да съм зле, но поне съня ми се подобри, че от Утрогестана се потях и треперех като в треска през нощта. Пак казвам моя прогестерон беше Горна граница за първо тримесечие 120-130… безумно е, че ми го бяха изписали дори без да го измерят с кръвни Sad

# 341
Хей, хей! Виждам доста нови мами тук и се включвам да кажа за viber групата, която имаме. Която има желание да се включи, може да ми изпрати номера си на съобщение Simple Smile

Писах Ви.

# 342
В коя седмица отиде на преглед за пръв път? Аз бях в 5гс и тогава не ми казаха нищо за фетална мисля че. Чак сега на втората в 9гс ми каза между 11гс-13гс да отида за фетална, тъй като моят не следи.

Бях в 7ма, днес карам 11та. Веднага си записах час, в същия ден… ще я разпитам днес като ида как да зачестим комуникацията (във Вита се следя, засега;))

# 343

Бях в 7ма, днес карам 11та. Веднага си записах час, в същия ден… ще я разпитам днес като ида как да зачестим комуникацията (във Вита се следя, засега;))

Във Вита ми казаха , че първата фетална е между 11 и 14 г.с.

В Свети Лазар - от 8ма до 14 та ? Със сигурност от по-рано може и аз се записах там.

Препоръчаха ми и Неоклиник - цините и в трите са около 200 лв.

Прекрасна бременност на всички ❤

Всички ли сте във Вайбър групата ?

# 344
Не смятам за удачно да си давам тел.номер на непознати.
Форума е място за споделяне без лични данни.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 11:17 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт