Априлче 2025

• 42 246
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, момичета. Аз от вчера започнах да кървя и много ме е страх. Определено не пълни превръзка. От вчера сутринта от както почна до сега съм с втора превръзка. Обаче не е и малко. Вчера имах и болки в корема, днес нямам за сега но много ме боли главата. Пуснах си HCG и прогестерон вчера. HCG беше 46, а прогестерона 0.6 което изглежда супер малко за 5+4 г.с. Доктора каза да повторим изследванията в понеделник ама с тези числа + кървене нещата не изглеждали добре. Много си поплаках вчера, имам някаква мъничка надежда още ама ще видим утре.

# 76
Изписаха ли ви прогестерон? Аз от началото съм на Дуфастон. След двете зацапвания, които имах в 5та седмица ми изписаха и Циклогест вагинално + в дежурния кабинет ми казаха да пия витамин к1.

# 77
Здравейте, бъдещи майчета.
Аз съм с термин 15-16 април, на първи преглед съм във вторник, на 20 август.
Искам да попитам дамите от София при кого са се записали да се следят по ЗК.
На частно ще съм при др Дяволов, тъй като при него имам едно раждане през 2021г. Simple Smile
Слънчева неделя и успех! Simple Smile

# 78
Изписаха ли ви прогестерон? Аз от началото съм на Дуфастон. След двете зацапвания, които имах в 5та седмица ми изписаха и Циклогест вагинално + в дежурния кабинет ми казаха да пия витамин к1.

Нищо не ми изписаха. Само казаха да повторим изследванията в понеделник и си ме пратиха вкъщи.

# 79

Нищо не ми изписаха. Само казаха да повторим изследванията в понеделник и си ме пратиха вкъщи.

А вижда ли се плоден сак? Стискам палци всичко да е наред.

# 80

А вижда ли се плоден сак? Стискам палци всичко да е наред.
Как е възможно при положение че има кървене ,да не се предприемат мерки.На мен ми изписана една камара лекарства,не защото има проблем а защото имам преди това спонтанен аборт, може би сменете доктора ,това е безотговорно ...

# 81
Моля, сменете лекаря.....чак аз се ядосах на безотговорното му държание.

# 82
Kactus  - във Варна ще правя на 26.8 скрининг https://nipt-geneplanet.com/bg, а фетална в Тутракан на 24.9
Повечето приложения са платени в Гугъл плей, има едно Беббо, което обаче е след като се роди детето.

Календар на бременността по седмици
https://www.prenatal-denk.bg/instrumenti/kalendar-bremennost-po-sedmitsi/

В търсачката на бг мама, ако напишеш ключови думи, ти излизат теми и въпросчета които те интересуват, болнични колко можеш да взимаш, и други подобни.
Иначе на времето в един тефтер водих аз отчет за важните неща със снимки, първи думи, случки, а сега продават и по книжарниците дневник на бъдещото бебе или дневник на бебето, където може да се залепят снимки, и описват данни от всички прегледи до раждането. Остава спомен и един ден, детето може да го разлисти.
Както и една идея, когато родиш, нека твоите близки купят вестник/списание от самия ден и когато пораснат, ще видят какво се е случило тогава.

# 83
B_vas, много ти благодаря 😍❤️🤗 Ехааа, това е прекрасна идея за купуването на вестник/списание в деня на раждането. Благодаря ти много 🤗❤️❤️❤️
Аз още не съм минала първи преглед, но имам час и за първа морфология 😁 Само се колебая дали да правя БХС.

# 84
Ако си правила ПИД няма смисъл, но при мен е препоръчително тъй като съм 40+

# 85
Нала, така и не ми направиха ехограф. Доктора каза да направим кръвните изследвания да видим какво е нивото на прогестерона и HCG и ако нивата отговаряха на седмиците каза че ще направи ехограф. Но тъй като са толкова ниски, просто каза да повторим изследванията след 48 часа.

Vanya 12 тук са много смотани. По принцип никой нямаше и да ме погледни защото тези ранните седмици въобще не ги броят viable. Съд сина ми като имах кървене въобще даже не ме и видяха през уикенда, вече през седмицата си отидох при моя доктор. Тогава всичко беше наред но беше доста по-малко кървенето.

Ние сме в нов град от една година и още нямам гинеколог тук. Като разбрах че съм бременна започнах да търся гинеколог но е супер сложно защото с нашата здравна застраховка сме много лимитирани къде можем да ходим. Мъжа ми е доктор и застраховката е от болницата неговия работодател - покрива всичко обаче трябва да ходим само при лекари които са свързани с тази болница иначе е безбожно скъпо. Бях си запазила час при моя си лекар тази седмица който в в друг град на 2 1/2 часа с кола и решихме да си платим колкото и да е, докато намерим доктор който да харесваме и да е покрит от застраховката. Така че аз още нямах лекар тук. Моят мъж се обади на един негов колега който ми пусна изследванията ама каза че с тези резултати и това кървене не изглеждали добре нещата. Утре ще звъня на моя доктор да го питам какво да правим.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 21:39 от elektra_86

# 86
Ако си правила ПИД няма смисъл, но при мен е препоръчително тъй като съм 40+
Ами аз БХС май няма да правя, защото реално е просто една статистика, но все пак се колебая. Мисля си за пренатален тест или амниоцентеза. Нищо, че е минало ПИД ембриончето. Аз съм с генетичен проблем за съжаление 🥺 Робертсонова транслокация.....дори в България ми даваха 1% шанс за биологично дете с останалите ми доагнози, които влошаваха качеството(много тежка поликистоза с инсулинова резистентност и хипофункция на щитовидната жлеза). Жени с моя генетичен проблем имат поне по 6-8 аборта(ако правят естествени опити).

# 87
Здравейте прекрасни момичета,следя ви но ме е страх да се включа днес обаче вече не издържам от притеснение и реших да ви пиша,видях 2черти на 26.07 беше истински шок за мен тъй като изобщо не съм се надявала ,имам 2бременности инвитро преди тази от втората имам прекрасна дъщеричка ,но страшно много искам това бебче.Чхг растеше нормално бях на преглед видя се сакче отговарящо на 5г.с в която бях тогава,седмица по-късно получих кафеникаво зацапване и веднага бях на доктор доктора каза че според него всичко е наред сакчето беше пораснало и пак отговаряше на седмицата в която бях но в него нямаше нищо 6+2 дни.Доктора супер спокойно ми каза че според него всичко е наред просто е рано и ми изписа утрогестан ношпа и витамин ц(зацапване беше 3дни много оскъдно )и имам час чак за 23.07 тогава ще съм 8г.с +2дни много силно се моля и се надявам всичко да е наред и да видим ембрион със сърчице.Страхувам се да не е кухо яйце.Последното чхг което правех не се удвои правилно беше нараснало с 5000 вместо със 7000 ,но доктора кача че е нормално защото след определена стойност не се удвоява вече на 48/72часа .Извинете ме за дългия пост просто исках да споделя и да чуя вие какво мислите защото не знам как ще издържа до петък …

# 88
Скрининг за мен е задължителен, т.е. за всяка родилка, особено ако може да се избегнат нелечими болести.

Кактусче, стискам палци всичко да е наред при теб и да се радваш на пухкав и здрав финал.
Bezime9 сигурно искаш да кажеш че си на преглед 23 август. Обикновено сърчице се чува от 7ма седмица, до тогава ти трябва медитация за спокойствие и всичко ще бъде наред.
Моя преглед днес мина чудесно. Чухме пак сърчице, видяхме ръчичка да се движи, изписаха ми витамини след 3-ти месец и септември пак отново.

# 89
Скрининг за мен е задължителен, т.е. за всяка родилка, особено ако може да се избегнат нелечими болести.

Кактусче, стискам палци всичко да е наред при теб и да се радваш на пухкав и здрав финал.
Bezime9 сигурно искаш да кажеш че си на преглед 23 август. Обикновено сърчице се чува от 7ма седмица, до тогава ти трябва медитация за спокойствие и всичко ще бъде наред.
Моя преглед днес мина чудесно. Чухме пак сърчице, видяхме ръчичка да се движи, изписаха ми витамини след 3-ти месец и септември пак отново.

Радвам се искрено за всички вас ,надявам се  и моето чудо да се случи и всичко да е наред.На 23.08 съм на преглед и се моля да чуем сърчице ❤

Общи условия

Активация на акаунт