Априлче 2025

• 44 143
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Луничке, аз днес цял ден ще ти досаждам... Отговарям ти за мазането. Бях качила 15/16 кила с предната бременност, но нямах никакви стрии и не се нацепих. Бях си купила някакво евтино бебешко олио от ДМ, колкото да се мажа с нещо. Според мен обаче си зависи от типа кожа, а не с какво се мажеш. Приятелки се мажеха с Мустела крема и Jorjeia, но имаха повече стрии и нацепавания, а бяха качили по-малко кила.
Ink heart, Рали, малко се успокоих, че не съм единичен случай Simple Smile

# 241
Аз сега се мажа с кокосово масло 😀 Взела съм един буркан и се омазвам добре. Но съм взела и Био ойл за пътувания, че не ми се носи целият буркан. Моята кожа е суха и подозирам, че ще има щети. Аз си имам стари стрии, защото бях понапълняла преди.

# 242
Луничке, аз съм си купила още преди трансфера на Палмърс маслото за корем и лосиона им. Отделно на Матернеа лосион и олио. 😅 Имам и кокосово масло, но от него и си кусвам 🤣

# 243
Има ли някой с често главоболие и какво пиете за него? Притеснявах се на не е от кръвно, но сега го мерих и е 114/68, което е добре.

# 244
Момичета кога смятате да кажете на вашия работодатеш за бременността си. Аз съм на нова работа и съм още в изпитателен срок и се притеснявам как ще реагират. На 5-ти септември съм на втори преглед и ще го дискутирам и с доктора. Моля за съвет.

# 245
  • Смолян
Приключих аз с този Дулколакс. От него се чувствам все едно ще умирам..  ще взема пробиотик, фибри и нещо друго, като фрутилакс. Благодаря за препоръката Кактусче.

Един необичаен въпрос, какво ползвате за комари? Гледам, че някои от препаратите не са подходящи за бременни в първият триместър. Днес съм на преглед и ако всичко е наред в неделя отиваме към Гърция. Искам да взема нещо за превенция.

И още един въпрос, каква козметика ползвате за корем, паласки и гърди. Моя приятелка е ползвала Bio oil и е доволна, но тя е слаба по принцип и не е качила много по време на бременост.

Гери, аз го гледах в Ремедиум, че е 65лв.

Извинявам се, ако ставам досадна с въпросите.
Защо ме видиш Бочко против комари? Този, който е за деца или етерично масло от лавандула или лимонена трева.
Аз също пия Фрутилакс сироп от 4 дни и поне не се чувствам подута.
Иначе си купих фурми и ги ям следобед по две, три.

На твое място бих изчакала да мине изпитателния срок, ако работата ти е лека, иначе губиш майчинство от НОИ, ако не намериш някой да те наеме.
За стрии приятелка, която скоро роди  ми препоръча това. Дойде с безплатна доставка и мостри на други техни продукти.
https://www.palmers.bg/bremenni/Cocoa-Butter-Formula-Palmer' … ch-Marks-5-48.htm

# 246
Аз съм с две ръце за Фрутилакс, на мен много добре ми действа и съставът му е ок.
Гери, аз също нямам почти никакви симптоми освен че се изморявам малко по-бързо и май ми се спи повече. Мислех си, че имам някакво гадене сутрин, преди да хапна, ама по-скоро си въобразявам.
Diya666, кога ти изтича пробният период? Ако работата ти не е физически натоварваща, е най-сигурно да изчакаш да приключи. От друга страна, ако работодателят е читав, може да му обясниш ситуацията, за да има достатъчно време да ти се намери заместник.

# 247
Аз съм с две ръце за Фрутилакс, на мен много добре ми действа и съставът му е ок.
Гери, аз също нямам почти никакви симптоми освен че се изморявам малко по-бързо и май ми се спи повече. Мислех си, че имам някакво гадене сутрин, преди да хапна, ама по-скоро си въобразявам.
Diya666, кога ти изтича пробният период? Ако работата ти не е физически натоварваща, е най-сигурно да изчакаш да приключи. От друга страна, ако работодателят е читав, може да му обясниш ситуацията, за да има достатъчно време да ти се намери заместник.

Ами декември месец ми изтича пробния период. Ще изчакам прегледа си, за да го обсъдя и с доктора и ще им кажа. Просто до декември вече ще ми личи доста.

# 248
Мами, чухме пулса на бебето 126, а чели ли сте мита, че ако пулса е под 140 е момче, а над 140 момиче 😂
Отделно да попитам има ли и други като мен дето им се гади по цял ден. Взех "деган", никаква полза, днес взех "Емил" като, че ли се чувствам по-добре. Та се чудя за някоя народна медицина, какво би ми помогнало четох за джинджифил, Джоджен, някой да сподели нещо?

Четох за този мит. 🧐 при нас пулсът е 164. Дали има нещо вярно в този мит 😀

# 249
За момичетата, които са на прогестерон - вие следите ли си го на някакви интервали? И в какви стойности ви е?

# 250
Минах на преглед и видяхме бобчето. По размер върви малко напред заради по-ранната О.  Видях на екрана как му тупкаше сърцето, но не го чухме. Лекаря каза след 2 седмици. След като всичко е наред. вече можем да мислим за почивка и моренце. Изписаха ми нови неща за гадене и ще ги пробваме. Утре ще ходя да пусна кръвни да видим дали оставам с 0,4 Клексан.

# 251
За момичетата, които са на прогестерон - вие следите ли си го на някакви интервали? И в какви стойности ви е?
Аз съм на Утрогестан 1х300мг от 6г.с. Имах зацапване още от началото и доста се дърпах докато започна да го приемам(понеже винаги съм била с перфектен хормонален фон), но с док решихме, че е по-добре “Със” отколкото “Без” Та в крайна сметка вече почти 20 дни съм на него. Не съм си изследвала нивата на прогестерон. До колкото знам по време на бременност нивата са различни и не може да се определи референта стойност- за това и рядко назначават изследване.
П.с напомням, че ако се приема прогестерон в първи триместеър трябва да се продължи приемът минимум до 12г.с.- след това се спира по схема.

# 252
Луничке, радвам се, че всичко е наред 🩷ще ми пишеш ли какво са ти изписали 🤗 на мен доктор Тургут една силна турска добавка, но не смея още да я пия. Имам си Антиметил и отделно джинджифил на таблетки за пиене. Помагат за кратко 😁

# 253
Изписа ми няколко неща, които мога да пробвам. Едно по едно. Според него е по-добре да пробвам свещичките. Сенкова е отпуск и ходя при един от заместващите.

# 254
Diya666, в такава ситуация бих изчакала до края на първия триместър, за да информираш работодателя, тъй като това е често срещана практика и намалява риска. Ако работата ти включва здравни рискове, обмисли да ги уведомиш по-рано, за да се осигурят подходящи условия. Както са ти писали горе, ако имаш добри отношения с работодателя, споделянето по-рано може да помогне с планирането и да изгради доверие.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 15:52 от Belronika

Общи условия

Активация на акаунт