Априлче 2025

• 43 872
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
А с апетита как сте? Когато не ми се гади, ми се яде. Като корем може да не ми проличи, но пък като з***ик нарастванията са осезаеми. Не се шашкам, тялото ми в момента прави чудеса, но ми е интересно другите как вървите

# 316
Belronika смея се  със сълзи.
Гаденето продължава с всички сили. Единствено ми понасят тестени изделия - мекици и кифли с мармалад и спанак, таратор.
От всичко друго имам усещането че ще върна, особено месо и риба.
С първата бременност ядях главно солено и кисело.
Тук сладко и кисело. Умирам за кисели динчета.
Гледам да ям по малко, което не винаги ми се удава и понякога съгрешавам с някой чипс, където преди не ги докосвах.
Водата е само с 🍋, иначе не мога и да я преглътна.
Ти, какво предпочиташ да хапваш?

# 317
Аз имах повече апетит преди да започна Утрогестана, направо ме уби. Сега пак имам, но ми се ядат все грешни неща, а такива не мога да ям и си хапвам здравословните "вкусотии". Малко съм като онези в клипчетата дето миришат пържените картофи, докато хапват краставица 😂😭 Мъкаа

# 318
Няма 'нездравословна' и 'здравословна' храна,бременната не трябва да се ограничава!
Ограничението трябва да е към тютюнопушенето и алкохолните напитки.
Ако имате достатъчно физическа дейност нямате пречка от ограничение в менюто.
Някои не хапват много и пак качват,други хапват като за 3-ма и не са качили повече от обичайното...

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 11:51 от Анонимен

# 319
На мен все ми се хапват хляб, сирене и домати. Вкъщи ям това, като разнообразявам и с миш-маш , паста и разни подобни храни. Сега обаче сме в Гърция и тук на повечето места сиренето е козе и овче, а на мен ми е твърде миризливо и неприятно на вкус. Аз съм много много капризна на тема храна. Пратих вчера половинката до магазина за краве сирене и казаха, че не предлагат 😁 Бях се присетила за кифла с мармалад и ММ обикаля пекарните, ама пак не намери. Иначе тук си хапвам риба, октопод препечен хляб и тирокафтери, ако намеря читаво за мен. Понякога хапвам и малко портокалопита и някоя бисквита, че пък кръвното ми е много ниско и долната граница паса под 60.  Аз не обичам месо и когато не бях бременна ми се гадеше от миризмата му.

# 320
Няма 'нездравословна' и 'здравословна' храна,бременната не трябва да се ограничава!
Някои не хапват много и пак качват,други хапват като за 3-ма и не са качили повече от обичайното...

Съгласна съм, че не трябват ограничения, при мен не за килограми, аз съм си 50 кила винаги и трудно качвам каквото и да ям. Хашимото имам и държа тсх в норма с безглутенови, безлактозни, пържени и тн бързи храни, снаксове и прочие. За някои ще е смешно, но при мен има ефект Simple Smile  Таа затова казвам, че ми се яде тесто и тн, но ги избягвам тези вкусотии умишлено 😊

# 321
Здравейте момичета,

Идвам да кажа “здравейте”. Аз съм 10гс. и 1 ден… гадене, повръщане, главоболие, имам си всички екстри (от 6та леко гадене почна, та ескалацията май е сега). Даже и ми се възпали синузита и вече на никакъв климатик не мога да стоя, дори в колата.

Вчера една прителка каза, че като и се гадело се разсейвала, разхождала се била 😅Аз от дивана не мога да стана, губя представа за времето, гади ми се толкова силно, че не виждам вратата към банята даже 😂 Докато заспивам на кратки интервали нощем и се пробуждам с адски силно гадене отново и се моля само да повърна, че за 5 минути да ми олекне. А тя моята прителка се разхождала била 😅 Мен целия блок ме чува сигурно от тоалетната хахахах

Дойдох да ви се жалвам. ❤Знам, че всички го преживяваме по различен начин и интензивността на гаденето и повръщането е различна при всички. За всички, които тепърва ще влизат в 10 седмица - Чакам ви на КУПОНА! Ето и няколко трика от мен
как да се справим по-лесно:
1. витамин Б6 доказано намалява гаденето, но само по лекарско предписание или в малки дози, внимавайте да не предозирате нещо.
2. Ям, често и на малки порции. Навсякъде го пише в интернет, ама аз бях лакома и не дъвчех много много… това е проблем. Трябва много да е предъвкана храната и дори да сте гладни да спирате на половината порция, след 1 час пак си хапнете.
3. Glutathione Liposome Spray - тази гадория има и мирис и вкус на развалени яйца! ☹Обаче се предписва дори на пациенти със силно гадене от лъчетерапия и тн. Изчиствала била плацентата от токсини докато се сформира и куп още ползи. Мисля, че това до някъде ме спасява от силно гадене и повръщане по 10 пъти на ден, а само по веднъж. Намалява симптомите, не изчесват, но до някоя седмица ги притъпява.
4. Вода с лимон; кисело мляко; айран със сол; вода от кисели краставички, крекери (без подправки) Въобще всяка течност със сол, намалява гаденето. Чудо! Бременността изисква повече вода и предполагам солта помага да я задържим.
5. При мен плодовете като праскови, боровинки, ябълки и тн много ми дразнят стомаха. Не ми се получава с тях поне за сега. Само тесто, препечен хляб, пица маргарита в най-добрите ми дни.

Успех на всички! Моля споделете и вие как се справяте с гаденето и повръщането и всички останали неразположения!

Аз съм в 8ма седмица + 1 ден, направо ме е страх да мисля за 10та... Гаденето е ежедневно, по цял ден и по цяла нощ. Повръщане- максимум два пъти на ден, като не всеки ден. Нищо не ми се яде, храната няма никакъв вкус и вече се чувствам много изморена. По цял ден искам да спя, а разходките са препоръчителни. Гледам да излизам няколко пъти на ден, но вече ми се случи да "вися" над кофата за боклук, та вече съм по- предпазлива. Честно казано, иска ми се да помрънкам малко 🤣 Ще ни пишеш ли как е след 10та седмица? Надявам се да ти олекне. ❤️

# 322
Нати Аз не съм с Хашимото, но EBV не ми прости на ЩЖ и не можа да се възстанови след прекаран поддостър тиреоидит. И аз съм го пробвала това и в действителност има ефект. Но с моята злоядост  е труден този режим. Аз съм ан L-тироксин сега.

Иначе аз съм гадене по цял ден от 4гс. Сега съм в 7 и още си продължава, но няма все още повръщане.

# 323

Аз съм в 8ма седмица + 1 ден, направо ме е страх да мисля за 10та... Гаденето е ежедневно, по цял ден и по цяла нощ. Повръщане- максимум два пъти на ден, като не всеки ден. Нищо не ми се яде, храната няма никакъв вкус и вече се чувствам много изморена. По цял ден искам да спя, а разходките са препоръчителни. Гледам да излизам няколко пъти на ден, но вече ми се случи да "вися" над кофата за боклук, та вече съм по- предпазлива. Честно казано, иска ми се да помрънкам малко 🤣 Ще ни пишеш ли как е след 10та седмица? Надявам се да ти олекне. ❤

Здравей Mila91#,

Благодаря ти и аз се надявам скоро да ми олекне, че след толкова седмици съм като в някакъв делириум…
(Ако случайно си набор 91, да знаеш че и аз 😏)
За умората, освен че преди всичко друго енергията отива за растежа на това малко същество, но може и да е от нисък хемоглобин и желязо. Следете ги тия неща. При мен за сега уж желязото е добре, обаче за да го усвоявам пия много Б12 и витамин Д, гледам да са постоянно високи. Само една седмица бях спряла, бях въобразила, че от тях ми е в пъти по-лошо и хемоглобина от 120 ми падна 115. Не е нисък в никакъв случай, даже за бременни чак под 110 се води нисък, обаче аз си усетих страшна умора…

Тия дни съм на кисело мляко от Чифлик Ливади, че друго не ми понася. Надявам се екшъна от предните седмици да е отминал. Онзи ден повръщах 4 пъти вечерта от наденички, които бях яла през деня 😭Иначе е много странно, хем ми се гади и повръщам, хем след първата насилена хапка и вадя апетит като за трима, така ми се яде люто, пикантно, кисело, че не знам къде съм. Мъжа ми скри лютите чушки с обещанието като ми се оправи стомаха да ги извади 😱

# 324

Аз съм в 8ма седмица + 1 ден, направо ме е страх да мисля за 10та... Гаденето е ежедневно, по цял ден и по цяла нощ. Повръщане- максимум два пъти на ден, като не всеки ден. Нищо не ми се яде, храната няма никакъв вкус и вече се чувствам много изморена. По цял ден искам да спя, а разходките са препоръчителни. Гледам да излизам няколко пъти на ден, но вече ми се случи да "вися" над кофата за боклук, та вече съм по- предпазлива. Честно казано, иска ми се да помрънкам малко 🤣 Ще ни пишеш ли как е след 10та седмица? Надявам се да ти олекне. ❤

Здравей Mila91#,

Благодаря ти и аз се надявам скоро да ми олекне, че след толкова седмици съм като в някакъв делириум…
(Ако случайно си набор 91, да знаеш че и аз 😏)
За умората, освен че преди всичко друго енергията отива за растежа на това малко същество, но може и да е от нисък хемоглобин и желязо. Следете ги тия неща. При мен за сега уж желязото е добре, обаче за да го усвоявам пия много Б12 и витамин Д, гледам да са постоянно високи. Само една седмица бях спряла, бях въобразила, че от тях ми е в пъти по-лошо и хемоглобина от 120 ми падна 115. Не е нисък в никакъв случай, даже за бременни чак под 110 се води нисък, обаче аз си усетих страшна умора…

Тия дни съм на кисело мляко от Чифлик Ливади, че друго не ми понася. Надявам се екшъна от предните седмици да е отминал. Онзи ден повръщах 4 пъти вечерта от наденички, които бях яла през деня 😭Иначе е много странно, хем ми се гади и повръщам, хем след първата насилена хапка и вадя апетит като за трима, така ми се яде люто, пикантно, кисело, че не знам къде съм. Мъжа ми скри лютите чушки с обещанието като ми се оправи стомаха да ги извади 😱

Дам, набор 91.. първа бременност. Уж са ми в норма изследванията, досега два пъти са ми пускали. Ти на колко време си правиш изследвания? Пия и аз витамин Б12 и Д допълнително по препоръка от АГ. Умирам за люти чушки, но и моят мъж ги прибра 🤣 вчера пих малко сок от кисели краставички, никога през живота си не съм си мислела, че това нещо ще ми се стори вкусно.. не знам, защо си мислех, че ще ме пропусне това с гаденето, в каква заблуда съм била 🤣

# 325
Здравейте, бъдещи мами!
Вие пиете ли някакви лекарства против гадене и повръщане?
 При мен положението направо е нетърпимо вече, пробвах с Антиметил и Деган, но честно казано ефект никакъв, а се притеснявам, защото нито течности успявам да си набавя, нито храна

# 326
Хей, хей! Виждам доста нови мами тук и се включвам да кажа за viber групата, която имаме. Която има желание да се включи, може да ми изпрати номера си на съобщение Simple Smile

# 327

Ха, и аз съм на млечните на Чифлик ливади и пак от техния магазин,” Ръченица”. Не е евтино, но си заслужава.
Ето това ми е най необикновеното, хем гадене, хем глад

Абсолютно. И Не се качвам на кантара. Сега тялото има много по-важна работа.

Ти, какво предпочиташ да хапваш?
И аз съм фен на таратора, също и тестото някак си ми стабилизира гаденето. Иначе всичко без месо ми е интересно в тоя период и като ми влезе някоя идея за ядене бързо става фикс идея и почвам фантазии около нея Grinning 

Имам страховити киселини и ми хареса на някоя от вас съвета да се яде по-бавно и с по-малки хапки.

Съжалявам за тези, които не ви се яде изобщо, ще мине скоро. А другите-
Избягвате ли суши, майонеза, тирамису и изобщо неща със сурови мляко, яйца и месо?

# 328
Аз идвам малко да помрънкам. Гаденето вече отминава и не ми е толкова зле, но на моменти като помириша нещо и тичам към тоалетната. Айрян с нещо солено сутрин ми се отразява добре на стомаха. Иначе много голям проблем имам с дишането, носът ми е постоянно запушен и нищо освен Муконазал Плюс не ми помага, а него не трябва да го ползвам Frowning1 Също съм мноооого и постоянно изморена, абсолютно нищо да не правя цял ден и след това спя по 12 часа. След 15ти АГ ме насочи за фетална морфология, някоя от вас вече минала ли е?

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 16:36 от elliepeanut

# 329
Станала съм ленивец,като хапна и ми се лежи,само сутрин за кратко с кафето съм бодра.
На фетална ще ходя в 12 г.с. ,и аз апелирам ако някоя е ходила да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт