"Системата - 60" - тема 55

• 20 276
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Лоритта, благодаря ти за подкрепата. Радикално ще се справя щом почна да мириша цветята от към корените Stuck Out Tongue Winking Eye Иначе! Изяж си фрикасето, но си сложи по-малко сос. Ммм и на мен ми се дояде...

Скрит текст:
миналата година пих два месеца по схема (20 дена общо) антибиотици и се позакрепих, една цветна снимка ми направиха и пак почна да ме дразни - излезе резистентност към почти всеки наличен антибиотик и се наложи да ми забъркват антибиотик в специализирана аптека. Поне седмица го пих, после ограничих млечните и т.н. и отидохме на СПА за два дена във врял басейн... и пак се отключи. Държа го в рамките на поносимото с билкови илачи, но денят, в който се оплаках бях пила до 2 литра вода и после установих, че беше преди цикъл, т.е. задържам вода... Не влязох в криза, но, за да оцелея си включих между краката електрическо одеяло и изпих де що боровинка има у дома. Този кошмар ми е от ученичка, бях пила 6 месеца билкови отвари и няколко години бях добре (с изключение, че от тях направих друга беля...). Сега опитвам масло от риган - да видим какво ще стане.

de3demonka, ей така като стане е много хубаво - едно по едно изкушенията спират да имат силата да ни завладяват!

cvetnaS, о, ама разбира се, че ще се теглиш, ако това е твоето нещо. Мен ме спъваше ментално, много. И да... Сега живея с неяснота и в предстоящото претегляне се надявам да няма неприятни изненади.

Ден 22 (10)
з: 1/2 двоен сандвич с масло и кашкавал
о: телешко с прясно зеле + порция ориз
в(20:00): много добре узряло авокадо

Ден 23 (10)
з: два двойни сандвича с масло и кашквал
о: елда с масло и сирене
в: кисело мляко с каймак и канела + ябълка и портокал (може да го пропусна, ще преценя в движение).

# 601
  • София
Последните три дни са ми съвършено безпогрешни - точен брой хранения в точните часове с точната храна и ужасно много вода. Забелязала съм, че в следствие на водата, честото ходене до WC е ясен сигнал, че се движа повече от добре. Януари ще е един успешен месец, зарекла съм се!

(5) Ден 8
З: парче пица, кафе
О: крем-супа от тиква, кашкавал
В: ябълка и айрян

cvetnaS, висока съм 1.70, като крайната ми цел е да стигна 70 кг. Това ще направи идексът ми 10, което пък означава вече нормално тегло. Ако направя идекс 12-14, т.е. 68-66 кг, ще съм постигнала най-оптималното и здравословно за мен. Междинната ми цел засега е на 1 август 2025 да видя на кантара 80 кг. Това е напълно реалистично. По-нататък ще си е за по-нататък. А малките ми текущи цели са месечни - да не падам под минус 2 кг на месец. Засега ми се получава, без да броя Декември, който въпреки всичко считам за успешен с отчет от минус 1 кг. В началото на Февруари ще отчета половин година на Системата и вярвам, че ще се похваля с отличен резултат.

# 602
  • в реалния свят
Днес съм стриктна по моя план:
З - кисело мляко с канела и замръзени горски плодове
О - варени яйца
В - бяло пилешко месо с 100 гр салата зеле и моркови.
Kally May , и моя план е по 2 кг на месец. Но до към 20 април. След това съм на италианска екскурзия за седмица и желая да не си правя далечни, зад хоризонта снимки😂 - 7 кг е плана ми до тогава.Ако ми се получи...

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 19:27 от мама барба

# 603
  • ВАРНА
Отчитам днес Ден 10 (2)
з: половин филия черен хляб с кашкавал, луканка, 2-3 черита и сирене, парче домашна торта
о: печено пил. бутче и ориз с гъби, 1 мандарина
в: 1 круша - не бях изобщо гладна, насилих се да я изям.

Относно темпото на сваляне, не знам как ще съм аз. За сега за 40 дни съм 4 кила надолу. Само се моля да не забавям темпото на сваляне, въпреки, че знам, че ще дойде такъв момент.
Ще видим, каквото сабя покаже.

# 604
Здравейте, мили момичета!
Благодаря за помощта и съветите. Днес на закуска хапнах малко от фрикасето. Ужасно ме съблазни, та, както се казва, начесох си крастата. В 10 ч. хапнах миниатюрно парче торта-една колежка черпеше, но понеже сме доста хора, наистина беше ню-ню.
О: купих си кутия миш-маш. Средна хубост, но го изядох.
В: спанак с ориз на фурна. Мисля това да обядвам утре, защото за вечеря най-добре ми се отразява варианта плодове, зеленчуци и млечни.
Теглене на 31 януари.
Хубава вечер на всички.

# 605
  • ВАРНА
Хей, момичета, добър вечер!
Няма никой днес 😌
Отчитам аз Ден 11 (2)
з/о: 2-3 домашни гризини с лимец, две печени филийки с масло, Чоризо, филе Елена, кашкавал, сирене Бри (изброявам хиляда неща, но всичките бяха по 2-3 хапки, да не си помислите, че съм изяла промишлени количества 😂), 1/3 бял шоколад с кокос.
в: хубава салатка от айсберг, чери, краставичка и 1/2 авокадо, по 3-4 хапки синьо сирене и Бри - ама въобще не съжалявам за зачеркнатото 🫣😄.

Лоритта, хубаво ме подсети за спанак с ориз - обожавам да хапвам такова и трябва да си направя тия дни. Малкият ми син също много го обича. 😉

# 606
  • в реалния свят
Днес:
З - кисело мляко с канела и хуск
О - кюфтета със задушени зеленчуци
В - салата зеле и моркови +чедър
Утре се очертава почти същото меню.
Кисело зеле за вечеря става ли? Моето тази година никак не е солено.

# 607
Здравейте момичета!
моят отчет за днес:
З:две филийки ръжен хляб с масло и пастет, чай, едно киви.
О:спанак с ориз и малко кисело мляко.
16.ч НЕСИСТЕМНО картофено кюфте, защото се наложи да изпия един упсарин, а за моя проблемен стомах на гладно, щеше да ми докара проблеми.
В: половин кофичка котидж с боровинки.
Сега пия липов чай за залъгване на глада.
Хубава вечер на всички!

# 608
Лоритта, утре да не ти се налага да пиеш хапчета! Браво за фрикасето,  че си го хапнала на закуска!

мама барба, нищо осолено не може за вечеря. Чудесна мотивация си имаш да не задраскваш до Италия!

de3demonka, чудничка салата за вечеря, имам едно авокадо и аз утре ще видя дали няма да задрасквам Simple Smile)

Kally May, вярвам в теб и знам, че януари ще си напълно Системна. Надявам се де се отчитам до август, за да видя публикация ти с достигнатите и задминатите цели.

Още не мога да се възстановя от пътуването и ми се затварят очите цял ден. Другата седмица 3 пъти трябва да пътувам, обмислям дали да не остана направо там. Мога да работя отдалечено, но не ми се дават пари и за хотел, колкото и да е странно ми е по-евтино да пътувам.

Ден 24 (10)
з: два двойни сандвича с масло, сирене, лютеница и кашкавал
о (14:00-16:30): райска ябълка с две чаши шамфъстък и 4-5 лъжици тахан с лъжица мед

# 609
  • в реалния свят
Днес си позволих за вечеря(към 17ч) малки несистемни вкусотийки, но съм много доволна от кръвните ми резултати. Топ са ми всички показатели, включително и инсулин, който никога не съм изследвала. И кантара ме зарадва. Надявам се до два-три дни, когато си отчитам 5-я месец да видя шестичката.
З - кисело мляко с канела и хуск
О - 2 кюфтета със салата
В - ябълка, 40 гр. кашкавал, 20 гр сурови бадеми, 2 бисквитки, 30 гр. чипс . Поне количествата са малки 😃.

# 610
мама барба, браво за изследванията!

Днес, по никое време, се претеглих и кантарът  показа 69 кг.
Доволна съм от този декември.

На 18.12 бях 70,7кг и си помислих, че може вече да тръгвам нагоре след като на 18.11 бях стигнала 68,5кг. Но! Още съм тук и с многото нарушения пак вървя надолу!
Следващо претегляне, не по-рано от 1 година на Системата!

Ден 25 (10)
з: двоен сандвич с масло и кашкавал
о: купа елда и купа варено пиле
сз: портокал с канела
в (19:30-20:30): свежа салата, гриловани зеленчуци и свинска вратна подметка,... пържола, исках да напиша... Ама... си я хапнах, после ме боля стомах, но... Купена храна не мога да връщам. От това някак ще трябва да се отуча или по-скоро ще се отуча да купувам нетипична за заведението, в което сме, храна - бяхме в пицария... Естествено, че пържолата ще прилича на всичко друго, но не и на пържола...

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 00:21 от Лебед

# 611
Мама Барба, Лебед, поздравления за чудесните резултати! Браво, момичета!
Вчера се прибрах доста късно и вечерята ми беше несистемна и придружена от известно количество огнена вода. Но пък си отпуснах душата, беше хубав купон.
За вчера:
З: две филийки живена с масло и синьо сирене, ябълка, чай.
О: боб яхния, любимата ми салата айсберг с краставица и чери домати.
За днес:
З: палачинка със сладко от дюли, чай.
О: две сърми с кайма и кисело зеле.
В: две кивита и около половин кофичка котидж.
Хубава и уютна вечер на всички!
ПП. Лебедче, как приготвяш елдата?

# 612
Лоритта, най-вкусна става - измиваш, подсушаваш, изпичаш на тиган за кратко и после приготвяш, както искаш - на пара, варена,  печена... Напоследък не се занимавам и директно измивам добре (задължително) и после я варя 1:2 (елда:студена вода) - като заври изключвам и след половин час е готова - не обичам да е разварена. Ако бързам оставям на някаква температура котлона, но проверявам елдата след 10-тата минута, обикновено на 15-та е тъкмо.

Ден 26 (10)
з/о(12:30): двоен сандвич с масло, сирене, лютеница, кренвирш и кашкавал
в(16:30): хижарска спаначена супа

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 22:41 от Лебед

# 613
  • ВАРНА
Добър вечер, момичета!
Пак два дни не съм писала меню Thinking
Наваксвам сега.
Вчера Ден 12 (2)
з: рогче със сирене, 1 гофрета със захар - от пакетираните на Лидл
о: 1 филия хляб Вита, филе Елена, лютеница и 2-3 хапки синьо сирене.
в: билков чай с лъжичка мед и лимон.
Днес Ден 13 (2)
з: порция грис халва, 1 протеиново барче от Лидл, 1протеинов пудинг от Лидл
о: ориз с гъби и пиле
в: плодова салата от кисело мляко, 1 круша, шепа боровинки и 1 мандарина.

Лебед, резултатите ти са чудесни, за завиждане си (благородно, разбира се Hug)
мама барба, браво за резултатие от изследванията ти, напразни са били притесненията. Hands Clap

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 06:28 от de3demonka

# 614
Добро утро момичета,отново и този път за последно се завръщам във вашите редици.След гомямото ядене по празниците и големите новогодишни обещания е време да се взема в ръце.Ще следвам стария си принцип,закуска по Зоната,обяд-разбира се по системата,а вечерята ще гледам да е лека-плод и млечни.
Имам едно питане,булгурът позволен ли е на обед с месо,един вид като заместител на ориза?Успех на всички !

Общи условия

Активация на акаунт