Да живееш с труден характер и безкрайно неотстъпчив мъж

• 15 207
  • 235
  •   1
Отговори
# 150
Това е универсална човешка реакция, води се реакция спрямо средата/полето: едни се съобразяват с нея (търсят помощ, търсят експерти, очакват подкрепа), другия тип се разграничават от нея и носят отговорност, развиват личен ресурс и не обвиняват. Но пък, като мъжа на авторката, кусура им е, че са агресивни, контролиращи, могат да развият чувство за специалност/дори величие (великия нереализиран автор).
По спомен Herman Witkin ги делеше така

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 13:23 от .Hazel.

# 151
Доколкото може да се вярва на написаното, мъжът и преди болестта е бил властен.
Аз пиша основно от гледна точка на болния. Да, другият не е длъжен да остане и да търпи. Обаче тази жена твърди, че обича много мъжа си. Дали не е само на думи? Дали го обича само когато е здрав? Или въобще не обича него самия, а нещо друго, което което връзката с него й дава?

# 152
Човек може сам да реши дали да е з@дник или не и как да изживее живота си. В случая тя има з@дник с хронично заболяване.

# 153
  • София
Доколкото може да се вярва на написаното, мъжът и преди болестта е бил властен.
Аз пиша основно от гледна точка на болния. Да, другият не е длъжен да остане и да търпи. Обаче тази жена твърди, че обича много мъжа си. Дали не е само на думи? Дали го обича само когато е здрав? Или въобще не обича него самия, а нещо друго, което което връзката с него й дава?

Да обичаш някого не значи да търпиш всякакви издевателства от негова страна. И болестта не може да е оправдание за такива. Аз пък се зачудих, дали ако болната беше жената, а мъжът с проспериращ бизнес, нямаше отдавна да е оставена да се спасява сама, вместо по нея да се харчат хиляди за лечение всеки месец?

# 154
Тези хора са заедно много преди той да се разболее и преди това са имали същите проблеми.  

Нашата чистачка в работата ми е с борелия, има много оплаквания и трудности, но работи, освен това семейството и не разполага с никакви средства.  Много неприятна болест.

# 155
Тези хора са заедно много преди той да се разболее и преди това са имали същите проблеми.  

И аз написах същото няколко пъти вече.

# 156
Не точно. В момента пътуването е големият зор и подклажда разривите. И двамата  ясно си казват какво в поведението на другия ги дразни. Няма смисъл да се рови назад, за да се вади вода от девет кладенеца, че да го оставела.
П.п. Имам пациенти в 4 стадий, които живеят така, както и “здрав” човек не успява.

# 157
След допълнителната информация за изневяра и че човекът си бил такъв и преди болестта, аз бих направила следното - разболявам се. Много съм зле. И наблюдавам поведение и отношение. Мисля си, че авторката ще се изненада от резултата и набързо ще вземе решение.

# 158
Не е легнал на легло мъжът, просто е крив. Малко са тези, които нямат поне една хронична болест след определена възраст.

# 159
Тази авторка внаги ли така прави - пише по един пост и спира да участва в темите си?

# 160
Тази авторка внаги ли така прави - пише по един пост и спира да участва в темите си?

Може би събира материал за книга 😂
Ако писателят-мъж се е изчерпал, няма вдъхновение, няма идеи...
А бг мамата е неизчерпаем източник 😉

# 161

Не виждам проблем в това, я как добре върви дискусията. Може би подобен развой не се нрави на онези, които държат да дават съвети и те да влязат в употреба, след ковто да се докладва какво става.
😀

# 162
Той е болен от неговата си болест, я тяхната болест е той.
Това е жестоко спрямо болния. Ако на госпожата толкова й е трудно, да го остави, за да не се натоварва, горката.

Ами болният тогава да спре да тормози близките си. Светът не се върти около него. Ако на него не му се пътува, не означава, че животът трябва да спре з всички около него. Да пусне жена си на екскурзия сама или с детето и да спре да контролира детето до вманиачаване. Все него трябва да разбират, той разбиране не трябва да проявява, така ли? Висш егоизъм

# 163
Всъщност на мен не ми стана ясно дали той не я пуска, или тя не иска да пътува без него.
Иначе не спирам да се учудвам на липсата на съчувствие към болния. Мисля, че когато е член на семейството, когото твърдиш, че обичаш, би следвало да си нарушиш личния комфорт заради него. Разбира се, пиша от гледна точка на болния.

# 164
Значи здравите да се мъчат години наред? Какво се очаква от тях, да търпят безумни скандали за моркови? И колко време трябва да се жертват близките?

Общи условия

Активация на акаунт