За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 23 051
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Най-после излезе веселяшката песничка от ОСТа на Заличителя
https://youtu.be/APblJBa8iUo?si=L9YyV-gEpSmJUmyX

# 151
Красота, нова прическа.Поне е по-хубав от Годзила. И как се справя моето момче?
Eeeee, това не е комплимент. Не е трудно е да се намери някой, който да не е по-хубав от Годзила, а тук става дума за човешката версия на шоколадова лаборатория.
Сравнително голяма роля има, оцелява накрая и да, положителен образ. Понякога е мърляв, понякога е чист, но със сигурност мирише по-добре от Годзила, ако това те успокоява.
Според мен може да пробваш с филма.
Не ме гледай така

Като изключим Годзила, която при това не е виновата, че е просто жертва на обстоятелствата, това е филм за саможертвата, за самообвинението, за приятелството, семейството и надеждата. Хубав е филма, показва как хората се справят след разрушенията и как могат да оцелеят след като всичко около тях се бори да ги унищожи.
Не е случайно името на филма - Godzilla Minus One. Япония е била на нулата, а след появата на чудовището вече са на минус едно.
Пък и винаги може да се превърта.

# 152
bb6 Днес  ровейки се за нещо нова попаднах на тези метал самураи, както изглежда с теб сме на тема самураи Wink
Скрит текст:
https://www.youtube.com/watch?v=1bO_AuaW-Ok
Ако случайно тук има и рокери има нова тема за това Рок и хеви метъл поклонници

# 153
  • вятърничава
След една дълга седмица без корейски и китайски сериали bb6 се връща в играта. Знам, че само вие ще ме разберете, мили съзаклятнички Wink
Danifin, харесаха ми метал самураите, да им имам косите, да им имам съпорта. Използват старинни инструменти, които придават интересно звучене. И май не се вземат на сериозно. Аз често усилвам звука на такива парчета, защото както казвам и на ММ - животът на моменти е хевиметал и имам нужда да изпусна парата.
Tuon, колко му е да изгледам 2часа заради Юки, и Годзила ще изтърпя, тя/то е легендарна фигура, ще трябва да ги уважа. Не ми казвай:Това сигурно е фенщина.🤣
Нямам какво друго да споделя, отивам да наваксвам People Runner

Не си мислете, че е лесна тая работа.

# 154
  • България
Избутах два епизода от Missing Crown Prince (2024).
И с толкова ще си остана.
Минавам на последния.
Нито актьорите ми харесват, нито героите им.
Историята също не е моята.
Само братът на наследника е симпатичен, не знам как ще се развие героят му, само заради него няма да гледам.

# 155
  • София
Аз започнах Dashing Youth, този път съм решила да си водя схема кой кой е, защото още в началото почнаха с обясненията и вече си знам, че иначе ще се чудя какво става до 15ти епизод. 😄

И малко странично - днес ми похвалиха ръкописните йероглифи, че били като писани от нейтив. А те, милите, са ми толкова грозни, че реших да потърся в гугъл как пишат китайците ръкописно… и най-накрая установих, че не е имало смисъл да ми се карат в училище за грознописа - просто съм била родена да пиша йероглифи, а не букви. Joy

# 156
  • пак на Рив Гош
Елза, явно в предишен живот си писала йероглифи Joy
bb6, много добре те разбирам! Успя ли да се справиш с абстиненцията? Grinning
Аз от 3 дни съм на село на средата на нищото и връзката ми е калпава за хубав стрийминг, та свалям от Нетфликс и гледам офлайн.

Довърших сапунката My Golden Life (2017) и й дадох 7*. Упорствах 52 епизода заради Shin He Sun, която много харесвам, а и заради малко спортна злоба. Сериалът започна добре и сълзливо (вадих кърпичките), но в един момент стана абсолютна мелодрама с примеси на макджанг и ми дойде повече. Не харесах и двата романса в него. Актьорите се стараеха, но героите не ми бяха "правдоподобни". Особено втората двойка (да не говорим, че там героинята беше баш от типа "огромна лигава бяла птица" и само се чудех какво толкова й намира героя). И, спойлър -
Скрит текст:
накрая дори нямаше достатъчно еднорози. В смисъл, имаше за всички, без Главните. За тях, след цялата дълга и геройски изстрадана и невъзможна лИбов, имаше само надежда за възможна връзка. Което определено не ми беше достатъчно! Аз си искам happily ever after-а сепак! Joy

Изгледах и още един репортаж за младото поколение в Корея в т.нар. "hell Joseon", където дори и да работиш, трябва да работиш поне на две места, за да можеш  се издържаш. И си обясних някои неща от сериалите:
- първо проблема с наемането на жилище и защо много хора не могат да си позволят депозит за наема - във Франция депозитът е от порядъка на 3 месечни заплати (ако не ме лъже паметта) и е по-скоро като гаранция. В Корея депозитът е сума, която може да достигне до 60% от пазарната стойност на жилището. А цените на жилищата в Сеул са се удвоили между 2017та и 2022ра години, което от своя страна води до увеличаване на сумата за депозита и това е станало непосилно за много хора, особено млади.
- второ, защо битката за престижните университети и намирането на работа в големите компании (при чеболите) е толкова голяма - големите компании осигуряват около 25% от работните места, но заплатите в тях са средно 2 пъти по-високи от тези в останалите средни и малки компании. Ако си завършил един от 16тте най-престижни университета в Корея, стартовата ти заплата би била 25% по-висока от тази на колегите от другите университети, като разликата се увеличава с натрупването на опит, за да стигне до над 50% в отрязъка 40-50 години. Тоест, бъдещата ти кариера и заплата зависят в много голяма степен от дипломата ти.
Ако на някой му е интересно, ето тук е целият репортаж:
https://youtu.be/eE5EvC4aVeE?si=Mq5RiYzUSSllPJ6P

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 12:27 от Роца

# 157
  • вятърничава
Цитат
bb6, много добре те разбирам! Успя ли да се справиш с абстиненцията? Grinning
Трудно Joy
Да, жилищата в Сеул са много скъпи. И аз съм гледала такива репортажи и ми направи впечатление, че при наемане едва ли не го купуваш.

# 158
Това с жилищата в Сеул е малко по-сложно. Когато става дума за апартаменти ("апати") и "вили" (вили са по-старите сгради от порядъка на 5 етажа) непременно трябва да имате предвид климата и това, че влагата не стимулира много към трайно закупуване на жилище, което бързо се амортизира и поддръжката струва много скъпо. Така са измислили тази система със "залозите"- това не са депозитни вноски. С парите, които получава, собственикът, той строи нови жилища. Дали ще плащате месецен наем зависи от размера на залога- ако примерно при цена един млн. долара на жилището внесете 600 000 долара- на месец няма да плащате повече от 1000 долара. Когато договорът приключи, или решите да напуснете, ви връщат залога (но без лихви и си удържат ако има повреди), а вие си наемате ново и чисто жилище. Съществува и системата на наемите, която ви е позната- но това са т.нар. "кочевони" - то и от името на български се разбира, че са някакво трето качество имоти, почти общежития със съответните правила. Дано ви е била полезна информацията. Увеличението на цените на жилищата през последните 5 години не позволява със стария залог да наемеш жилище от същото ниво. И това е проблем. Изобщо животът на тези хора ми се вижда твърде сложен. Обременен с изключително много условности и ограничения. Хубава вечер!

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 12:01 от victoria vassileva

# 159
  • България
Твърдо бях решила да гледам нещо корейско и започнах The Atypical Family (2024).
Пет епизода е много добре.
Главните също са ми много симпатични и това много ми помага в гледането.

# 160
Това е нещо като супергеройска драма или романтика?

# 161
  • вятърничава
Гледам и наваксвам:
DNA Lover, заради мъжете, въпреки главната неадекватна птица,дразни с истеричните си писъци.Не мога да се асоциирам с нея. Пак да попитам как такъв уравновесен мъж би се влюбил в такава жена, абсурд просто.
Love Next Doorс
 Главните са много по-добра двойка от онази в Welcome to Samdalri и сценарият е по-добър.Второстепенните също са добри за сега. Родителите ми харесват,майките са чудесни.Бащата на Тя го ожалих още в еп.1,колко пъти припада милия. С тези жени в семейството, какво може да стори, ще го довършат. Много агресивни, налитат на бой и мъжете чехльовци и комплексари, нямат избор. Danifin, видя ли как майката на Тя изпуска парата?

Не съм гледала още:
 No Gain No Love нуна романс в 12 еп. , понеделник и вторник. Ще гледам заради Kim Young-Dae, кака му Shin Min-A и Lee Sang-Yi.
Cinderella at 2 AM офисно-чеболски романс в 10 еп., в събота и неделя.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 22:51 от bb6

# 162
  • България
Това е нещо като супергеройска драма или романтика?
Супер герои няма.
Интересна ми е историята на момичето и какво ще обяснят на финал.

# 163
Danifin, видя ли как майката на Тя изпуска парата?
Не зная за какво говориш. Ако става дума за Love Next Door ,не го гледам. Дай серия и минути да хвърля един поглед да видя за какво  говориш. Заинтригуваме SmileyWink

# 164
  • вятърничава
Епизод 2, от 10.30 минута някъде.

Общи условия

Активация на акаунт