Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 44 649
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Тъй като и аз вярвам,че човек се ражда със своето IQ и по-умен не може да стане, да влизат висшУ с IQ тест тогава😀Ама някой ще каже,че това е дискриминация на база природни дадености😹 Ами то е същото като с красотата - даденост, за която нямаш лична заслуга. Имаш я като дар по рождение.

# 556
И все пак. Как се мери умност? 😄
Дали е умен този който е осъзнал, ще е печелившо да има занаят и след средно образование е отишъл да лепи плочки, а на 30 г. вече има бригада и опит, и печели добре, и прави семейства, и го издържа.
Или пък е умен този който учи 4 висши ?
Или пък е умен този кой има посредствено образование обаче с хъс за работа, постоянство и води добър за вижданията си живот.
За мен хората се делят не на умни и глупави. А но мързеливи и работливи.

# 557
  • София
diddlinna, не знае за тази среща. Спря да чете общата група след куп грубости в нея, а после я и махнаха по незнайна причина. Така или иначе в събота живот и здраве ще сме на морето. Тя се вижда по 1-2 пъти седмично с няколко момичета от нейния бъдещ клас и ще й кажа да каже на тях ако имат желание да отидат на тази среща. Пък може да намерят още "корейчета", че са само 8 в момента.

За мен е важно човек дали е възпитан и добър. Имам доста глуповати колеги, които вършат страхотна работа и винаги са готови да помогнат и умни такива, които за нищо не стават. Разбира се, че трябва да има хора на всичко и няма нужда всички да са висшисти. Но все пак мисля, че повечето учене развива мисленето и влияе на поведението понякога.

# 558
Какво означаеа умен - образован или интелигентен? Двете неща са абсолютно различни. Много образовани вишисти, с нормален коеф. на интелигентност, упорити в ученето, подкрепени с добра среда за развитие постигат добри резултати. Нямаш ли висше образование, но имаш среда, интелект и упоритост ностигаш повече от първите. С уговорката, че втория се рови за знания, необходими му за напредък, но няма диплома. Много примери има в живота.
Та както писа някой по нагоре има мързел или упоритост, аз бих добавила, че трябва и среда за развитие. Без нея нищо не помага

# 559
  • София
Единственото важно нещо е, някой ден, хората да не въздъхнат с облекчение : ей, отишъл си е този Гадняр!  Joy Съседи, роднини, деца, познати да се натъжат, да те помнят като човек който им помага, и Как ще живеят без тебе...? Това е. Къщи, коли, ламарини пък и дипломи. Joy в това число, никой няма и да помни. Можеш да живееш в спомените като добър човек и какъв си бил и само това ще има значение.... Ей този урок липсва в нашето образование, или така си мисля...Confused И е тъжно... По повод срещите на класа, и при нас се сформира група на випуска в Инстаграм и при нас си разменят груби шеги, а още не се познават... Cold Sweat планрат среща скоро, да видим...

# 560
Като родител на дете с висока интелигентност и никакви социални умения, смятам, че социалните умения са по-важни за успеха, поне докато детето минава през образователната система.

# 561
  • София
В по-битов план да обърна темата
На какво приличат/ мязат стаите на децата? Disappointed Relieved кой чисти, подрежда има ли някакъв ред?
моята живее в хаос понеже все много бърза да излезе Joy

# 562
Моите деца имаха обща детска преди  баткото се изнесе от вкъщи . И докато я деляха си имаше лек хаос вътре...Големият ми син си е разхвърлян- и чорапи можеше да се видят по пода, гардероба никога не се затваря, дрехи нахвърляни тук- таме, и легло можеше да се завари неоправено .
 Но малкият обича да му е подредено, всичко си прибира, нарежда, сгъва / не особено сполучливо Laughing / Иначе аз чистя, и той си пуска прахосмукачка , ама за основното седмично почистване не разчитам на него
Сигурно от детето зависи, но като си говорим с моите приятелки оставам с впечатление , че момичетата създават по- голям хаос LaughingLaughing

# 563
  • Пловдив
Стаите са им единствено и тяхно задължение.
Веднъж годишно (преди началото на учебната година) влизаме ние с баща им да изхвърлим всичко излишно Joy
Редовно си канят гости с преспиване и тогава условието е, да си оправят стаите така, че да одобрят аз.
С набора няма особен дерт - виден наследник на майка си (и двамата сме деви), но малката е ужас - никога нищо не знае къде е Rolling Eyes Миналата седмица бяхме в нейната стая с баща ѝ - открихме над 30 химикала, още толкова графитни моливи, а гумичките, острилките, цветните моливи и флумастерите, които ги "нямаше" изведнъж се материализираха Joy
Днес трябва да приготвя всичко необходимо за набора в Правец, че утре съм на работа, в събота ще стягам собствения си багаж, а в неделя заминавам.
От сутринта добавям само някакви неща в списъка и все имам чувството, че забравям нещо основно Rolling Eyes

Plami80 и моят опит е абсолютно същият - мъжкото е подредено и всяко нещо си има точно определено място, женското е императрица на хаоса Joy

# 564
Като родител на дете с висока интелигентност и никакви социални умения, смятам, че социалните умения са по-важни за успеха, поне докато детето минава през образователната система.
И не само, по-нататък все по-важни ще стават. В общия случай, в живота емоционалната интелигентност е доста по-полезна, отколкото високото IQ Confused

По битовите въпроси - побърква ме с купищата дрехи и чорапи, нахвърляни навсякъде. Все съм си мислела, че това е по тертип на момчетата - чорапи навсякъде. Едно и също всяка сутрин си нареждам. Някой ден ще хвана един голям чувал и всичко ще замине в коша - да отива после да си ги подрежда Tired Face

# 565
Ясно, че е така, но възможностите са повече да намери място под слънцето, надявам се.
Докато сега, притесни се на теста и го изкарат идиот. И няма вариант да покаже възможности чрез силните си страни.

# 566
  • София
Стаята на моята е доста биполярна. По земята, бюрото и леглото е пълен хаос. Като отвориш шкафчетата - аптека. Но в тях държи празни кенчета, бутилки от безалкохолни, чаши от боба и ролки от тоалетна хартия - маниакално подредени, а всичко нужно е в гореописания хаос. Обича да ги пъха по пликчета и чантички и всички те - на земята. Отказала съм се да се ядосвам, явно така й е добре. Само се дразня, че никога не може да си намери нещата и че държи храна в стаята.

# 567
  • София
кой чисти, подрежда има ли някакъв ред?
Ред няма, това отговаря и на другите въпроси. Мисля, че на тримесечие нещо се пооправя, зависи кога майка му излезе от кожата си 😂

# 568
  • София
И 35 СУ са публикували класирането https://35sou.bg/wp-content/uploads/2024/08/%D0%98%D0%B7%D0%B2%D … B%D0%B0%D1%81.pdf

# 569
С моя не можем да се разберем за учебниците и тетрдаките стоят на съседното легло и това е. Мисля сега удобен за него начин да си ги прибира - явно трябва да е без вратичка - може би някаква разграфена кутия за различните предмети. Ако се сещате навремето как се държаха дневниците в учителската стая нещо такова ще пробвам да му измайсторя.
Дрехите са ОК. Има много място за тях и сам си ги е подреждал и си ги потдържа. В гардероба вместо лост за закачалки му сложихме "стенни закачалки" на 3те стени и ги ползва за суичъри якета.Точно до преалнята имам чекмеджета за пране и винаги си слага там нещата за пране. Само якетата и раницата ги преглеждам за пране - за тях не се сеща.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 12:14 от sisill

Общи условия

Активация на акаунт