КГБ = Клуб на Готините Баби - 223

• 32 087
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Не съм правила палачинки само  с вода. Правя ги с 2 -3 яйца, 500 мл. прясно мляко, 300 мл. вода, 650 - 700 гр. брашно и чаена лъжичка сол. Когато разбъркам всичко, ако трябва добавям малко вода. По-ефирни стават с вода, отколкото ако са само с прясно мляко. Гъстотата да е като боза. Обикновено ги забърквам вечерта, прибирам в хладилника и на сутринта ги изваждам половин час преди да започна производството. Тези мерки са ми само като ме питат начинаещи домакини. Иначе съм свикнала толкова много, че си знам купата, в която ги забърквам и слагам всичко едно към гьотере. Нямам рекламации! Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега ви казвам лека и спокойна нощ. Сладки сънища, милички! Hug

# 556
Касс, честит рожден ден!

Янче, поздрави от мен Галя. Ще се радвам, ако се появят с Любо на някоя от срещите ни.

Днес синът ми си прибра кучо. Издадох го здрав, изкъпан  и разсъхнал се за неговите си хора.
После поизчистих къщата отгоре-отгоре, прострях две пранета и се хоризонтирах на диванчето. Гледах филми, придрямвах и добре, че дойде една дружка на приказки, иначе направо щях да си легна с кокошките.
Тази вечер ще ви пусна една песен от младините ми, когато редовно слушах сръбски музикални станции. Спомням си едно предаване - "Туп-туп - точно у полдне". Имаше и други, но не им помня имената. Уточнявам - харесвах и слушах основно естрадната, а не фолклорната им музика. Сега не знам на какво дередже е естрадата им. Просто няма на какво да слушам - нито имам радио, нито транзистор....Т.е. има един стар някъде, но изгубих навик само да слушам. В ю-туб сигурно има много нови песни, но там трябва да ги знаеш, за да ги откриеш. Както и да е.
На тази песен намерих няколко клипа, но тук е оригиналната песен - "Пея през деня, пея през нощта" изп. Здравко Чолич. Клипът се отваря само в ю-туб.

# 557
Честит рожден ден, kass!

Фло, като чета мерките в рецептата за твоите палачинки не искам да знам колко бройки пържиш Wink
Иначе и аз ги правя с мляко и брашно "на око", да стане като бозичка. Ако ще са само със сладко добавям една ванилия. Мятам ги двойно-тройно салто за атракция. За мен уред за палачинки е безсмислен. Дъщерята има уж специален тиган. Нищо особено. Просто е толкова плитък, че в него друго не можеш да приготвиш.
Каг, много се радвам за младежа.

# 558
  • София
Касс,честит рожден ден! Да си здрава,обичана и щастлива!
 Палачинките и с айран стават чудесни.Опитайте ги!
Необходими продукти
3 яйца
250 гр. кисело мляко
250 гр. брашно
300 мл. вода
1 ч.л. захар
1 с.л. олио
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
  Утре отивам при ЛЛ.

# 559
  • Варна
КАСС, ЧЕСТИТ  РОЖДЕН  ДЕН!   Flowers Sunflower
БЪДИ  ЗДРАВА,  ОБИЧАНА, ВСЕ  ТАКА  КРАСИВА,
ОТДАЛЕЧЕ  ДА  ЛИЧИ, КОЛКО  СИ  ЩАСТЛИВА!  Flowers Four Leaf Clover

АЙША,  ФЛО,  КРАСИВА  БЕЛЛА,  ГЪБЧЕ,  ТЕТКА, голямата ми щерка е на вашето мнение за уреда: къде ще го държиш, нямаш ли тигани.....
Имам незалепващ тиган и досега там ги правех, ама си мисля, че в уреда ще се получат "по-така".  Nerd
Много обичам тестени неща и често правя палачинки, бухти, добруджанки, бърза-мързелива баница.....
Палачинките и аз ги правя с прясно мляко и ако стане по-гъстичка кашата и нямам повече мляко, разреждам с малко водичка.
ГЪБЧЕ, имам лопатки- дървена и пластмасова, но и съм майстор в мятането на палачинки, та не ми е проблем "еквилибристиката".
ТЕТКА, до сега не съм се сещала да сложа ванилия, но ще пробвам още първия път като реша да правя палачинки.

Момичета, благодаря за съветите Ще пробвам и с айран.!

Лека нощ!  Гася ламБите!  Bulb

# 560
Ех Тану!
Къде ме върна със Здравко Чолич!🙂

И Сребърните крила по онова време🥰
https://youtu.be/WHetilAgU68?si=OaSyihNNExR1DaTf

Спомени,спомени!
Танци,целувки и още нещо🥰🙂🤪🙃
А уж щях да заспивам рано🤭🤔🙆

# 561
Танци сега няма , но другото - може да намериш , ако не дремеш тук.                                                                 

# 562
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Касси, ЧРД с малко закъснение, но искам и аз да те поздравя с най-хубави пожелания. Бъди обичана и  благословена.
Днес кафето да пием придружено с красиви мисли:
Защото днес е Световен ден на красотата! Да го отпразнуваме красиво и със здраве!
В тази връзка искам да ви представя една великолепна картина, която  изобразява три фигури – Време, Старост, Красота и се намира в  Националната галерия в Лондон .
Това е картина на италианския художник от 18 век Помпео Батони „Времето нарежда на старостта да унищожи красотата“.  
Сивокос старец с бели криле зад гърба си е Времето.  В ръката си държи пясъчен часовник, като символ на преходността на това, което представлява. Пясъчните зърна се стичат неумолимо от една част в друга.  Нищо не може да ги спре.  Както нищо не може да спре преходността на времето.
В картината красотата е символизирана от младо момиче.  Все още е красива.  Но пръстът на жестокото Време вече е насочен към нея. А до него е Старостта под формата на грозна старица.  И ръцете на Старостта вече се протягат към младото и цъфтящо лице на Красотата.  И колкото и Красотата да се отвръща, колкото и да отлага момента на съприкосновението със Старостта, той е неизбежен.  Защото времето така повелява.
Разбира се, това няма да стане веднага.  Дървото зад младата девойка е още зелено, още силно.  Но след време от него ще остане само сух клон, чието място е върху ковчега, който вече се вижда зад гърба на старицата.
Картината е зашеметяваща със своята сила и дълбочина на смисъла. Може ли тя да остави някого безразличен? Все пак става въпрос за всеки от нас.  И от нас зависи да решим какво да правим в ситуация, в която старостта, според повелята на времето, ще унищожи нашата красота.Но, пропускам най важното: всички сме временни и само душите вечни!
Хубав ден и всичко добро.

# 563

2018 г.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 06:42 от Didia

# 564
  • София
Ама, че начало на деня! Grinning
ГЪБКАТА даде тон за песен, ДИДИА я подкрепи, а БОРЯНА ме разсмя със съвета си към ГЪБКАТА: "Танци сега няма , но другото - може да намериш , ако не дремеш тук.  Joy
НИНКА, специални благодарности за разказа ти по картината! Това са нещата от живота, валидни за всеки един от нас. Всичко старее в този живот. Времето е безпощадно!  Напук на времето, напук на старостта ( а, къде тук виждате стари?) тази сутрин вместо гимнастика, потанцувах. Добре ми дойде.  Grinning     
А сега, за тези от нашата къщичка, за които Девети е не само дата от календара, а кауза и идея за по-добър и справедлив живот, Честит празник! Flowers Rose

# 565
  • София
Здравейте понеделнишки!
Касс, да си жива и здрава! Много късмет и щастие! Надявам се, че си имала много хубав рожден ден!
И аз изкарах страхотни почивни дни. Разбрах каква е формулата да се живее до 100 години- лежиш си на минералния басейн, плицуркаш се в топлата вода, носят ти питиета и храна, обслужват те любезно, абе рай!
Машината за палачинки за мен няма смисъл. Като остане малко смес трябва да се изхвърли, защото няма как да се топне уреда в сместа. Аз си имам специален тиган, да много е плитък и само за това се ползва, но у наша къща това е всяка седмица.
Надявам се утре да се видя с поне половината от вас! До скоро!

# 566

Познайте кой е седнал на стола на баба

# 567
Честит 9-ти септември на всички, които го смятат за важна дата в нашата история!

Хубав ден на всички в темата!

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 12:36 от K.A.G.

# 568
  • София
Ениса и аз познах любимия ми приятел. Прегръщам го и изпращам много целувки. Моля се на Бог леко да преодолее травмата и  въобще да не го боли ръчичката.
КАГ, началото на трудовия ми стаж започна в ДСО "ЗХФП". Намираше на бул. Витоша  15 и ни определяха да манифестираме на девети  всяка година. Партийния секретар питаше всички и отбелязваше, които няма да са на село и ще присъстват. Аз нямах село и друг град, майка ми живееше при нас и винаги присъствах на манифестацията и ми харесваше. Беше си празник и винаги си купувах нов тоалет, а вечерта имахме на банкет.
Хубав ден.

# 569
Много хубав стол,  гипсиран, кой като него.

Общи условия

Активация на акаунт