КГБ = Клуб на Готините Баби - 223

• 30 552
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • София
ПИПИ, вече не знам коя по ред работа започвам. Здрави да сме, дa ги работим работите. Grinning
Как е майчето? Изписаха ли я? Как върви раздвижването?
ЕНИСА, пИятеля до кога ще е гипсиран? У дома ли се гледат? Hug
КЛЕЧИЦЕ, много е удобно да имаш гардеробна. Аз нямам такава стая. Трябвало е да търсиш някой принц и да живееш в дворец. Stuck Out Tongue Winking Eye
ЯНЕ, Криско свиква ли с работата? Поздрави на Анжелка. Heart Eyes
КАССС и на теб успешен старт в новата учебна година. Blush
Възхищавам се на КАГ, ЯНКА, ДИДИА и МАЯ, посветили много години от живота си на просветителската дейност Flowers Rose
МЕРИАН, вашата първокласничка с желание ли тръгна на училище? По вода да й върви...Kissing Heart
Като казах по вода - снощи гледахме клипчета от Австрия. Направо си е страшно. Не е по-различно и в Чехия. Очаква се такъв потоп и в Германия. Чудим се дали ще могат да излитат и кацат самолеДите.
АЙША, твоите сладурчета днес тръгнаха ли? Кой ще ги води и прибира? Animal Beetle Animal Beetle
ТАНУ, как беше тържеството на внучката? Сигурно като навсякъде - весело, детска врява, развълнувани родители, баби и дядовци ( с по-малко участие) Grinning
ЯЖКЕ, как си, миличка? Hug
НИНКА, на вилата ли сте? Там навярно е малко по-хладно. Hug
ГЪБКЕ, губиш ми се. Почесвам се по главата. Stuck Out Tongue Winking Eye
КРАСИВА БЕЛЛА, точно си помислих за теб и ти се появи на бялото поле. Blush
ДИДИА, как сте? Hug
ТАНИТКА, успя ли ДС да затвори покрива? Мисля си за вас. Hug
ТЕТКЕ, хайде се прибирайте, че работа ви чака. Stuck Out Tongue Winking Eye
Пускам кучето следотърсач да изнамери МАМСИ и БОРЯНА. Animal Dog2
ФЛО-то какво да я коментирам? Както виждате, тя работа си нЕма. По-скоро има, ама си прави оглушки. Опнала се на диванАта и си говори с вас. Grinning Да не ви правя скомина, ставам - чака ме пране за простиране, да разтоваря миялната и пак да я заредя ( премивам сервизите, преди да ги редя в скрина) И скриновете трябва да забърша. Работа колкото искате...

# 691
Ей ме на,туканка съм🙂

Добър ден!
Първи учебен ден!
Винаги съм се вълнувала.
Нито съм учителка,децата отдавна се изучиха,но ми е приповдигнато настроението .
Успех на малки и големи ученици,търпение на учители родители!
Днес срещнах дъщерята на моята учителка от първи до четвърти клас.На 90 години е,жива и здрава ,напълно с ума си,информирана за всичко по света и у нас.Пратих и специални поздрави♥️
Началните учители са с най-тежката задача.Всяко дете трябва да се научи да чете,пише и смята.
Отговорността е голяма!

Нали знаете,че в Япония императорът се покланя само на учителите!

Фло,подхващаш старата песен.
Такси,тенджери и т.н.
Приготвяй повечко храна,че съседите като огладнеят да има и за тях 🙂🙃

Имаме два гардероПа  в спалнята.
Единия е мой .Другият общ с ММ🙃🤪
Не ми се налага вадене и прибиране на сезонни дрехи.
Имаме още два в другите спални.
И те са затресени с дрехи,но там са палта,якета и т.н.

Тази сутрин и на мен ми беше хладно с чаршафа.Довечера ще приготвя тънките шалтенца.
Иде моето време -хладничко,даже и студенко🙂🙂

Ставам да разтоваря съдомиялната,а после следобедно кафе.

# 692
Болна съм ,тресе ме, запалих печката, имам чувство че паря, но нямам термометър и сигурно и температура нямам ,но чувство имам.
 Нямам сили да готвя, каквото има за ядене който е гладен, като не харесва - да си приготви нещо.
 Ще се оправя  ,но не сега.
 Ще питам доктора какво да пия довечера.
 Сутринта с два големи парацетамола се закърпих да напазарувам, че празно . Но до пазаруването стигнаха.
  Фло , от къде намери такива съседи да ти опразват тенджерите, не знам.

# 693
  • София
Боряна, оправяй се скоростно. Аз като се сетя сега на именния си ден на 15 август когато се разболях, температурата ми 39 градуса и на вън беше също 39 градуса. Чудничко! Лекувай се!
На въпроса-да, с желание тръгна внучката на училище. Изпращахме я цял отбор, включително две баби и дядо.
Фло, ти твоите ангажименти на само два. Освен стоматолог и психолог си още и частен шофьор и гурме готвач. Поне. Да си жива и здрава още дълги години да се справяш с всичко! Че нали знаеш, благодарност не очаквай!
Айде със здраве, можете да ударите едно питие тази вечер послучай първия учебен ден!
Аз съм в очната клиника сега. После ще докладвам какво са ми казали.

# 694
  • София
БОРЯНЧИЦЕ, по CNN съобщиха за твоята болежка. Имаш си доктор, ще ти каже какво да вземеш и бързо ще се оправиш. HugЕдва ли е вирус. Виж, времето рязко захладня. Сутринта в София беше 9 градуса. Децата леко облечени, строили ги на плаца пред училището. Тракаха им зъбите. Снощи и аз извадих леките одеала. Вече не е за по чаршаф.
А снощи, към 22.00 голямата внучка се сети, че за оркестъра им трябват черни ризи. До сега винаги са били с черни панталони, бели ризи и червени папионки. Ами сега? Обадих се на сина ми и посред нощите отидох, та взех от него 2 ризи - да облечем още едно дете от оркестъра. А той ми предложи още 4. Посмяхме се и хайде към дома - живеем на около 7 - 8 км. разстояние. Направих си една нощна разходка из дъждовна София. Облякохме оркестрантите. Grinning
Прибирам се. Нова изненада. Зетко се издокарал с един анцунг и докато ме е нямало, пуснал си всички налични панталони и ризи в пералната. Искал да изглежда добре за днешния ден. Решил, че ще изсъхнат до днес сутринта. Ще изсъхнат, ама друг път! Изпраха се, избра един кат дрехи и го изпратих в другия апартамент. Включих фурната и в голямата тава сложих една по една дрехите. Та около два часа суших дрехи. Луда работа. За пръв път ми е. Joy У нас изобщо не е скучно. GrinningИ понеже е яко момче, много ни помогна по настаняване на мебелите в хола. Добра работа свършихме.
Хайде, че е време за вечеря, а после - към летището.

# 695
Здравейте!
И от мен честита нова учебна година на всичките ни внучета, които са ученици! Да се справят отлично, както до сега!
Специални пожелания за най-малките ни първолачета. Ученето да им върви по вода  и да се гордеем   и с техните успехи!

Днес ходих в моето училище. Хем да изпратя внучката, хем да гледам тържеството. Качих се и по някои от стаите. Ами много ни е хубаво училището! Минаха 10 години, откакто се пенсионирах, а още си ми е МОЕТО училище.
За внука да кажа, че  баща му и майка му го придружиха и ми изпратиха клип. Прочетоха му името за отлични постижения в спорта и изброиха всичките му медали от  национални и международни състезания през годината . Аз бих се радвала повече за отличните му учебни резултати. Все пак да го кажат пред  всички ученици от  30 паралелки и родителите , не е малко.
От утре вече започваме с пълна пара. Само да е драве и мир!

# 696
  • София
Аз писах и както се случва често - мишката прескочи и творението ми изчезна. Сега по-кратко - Борянка, включвай климатичо на топло, настрой го да духа не към  тебе и се лекувай. Тока не го мисли - евтино излиза.
КАГ, браво на внука - все са успехи, не бих омаловажавала.
Красива Бела, наистина ли питаш как се чисти климатик? Ако имаш би трябвало да си инструктирана още при монтирането. И да, фирмите предлагат задължителната профилактика 1 път годишно - срещу 70 - 100 лв. заплащане. А ежемесечно или на по-кратък период си го чистим сами - има филтри, които се мият с препарат.
Фло, голяма одисея при вас. А дано се кротнат и даскали, и ученици и годината върви лежерно за тебе. На зетя съм забранила да припарва до Пена в мое присъствие. Ако си е у тях може и той да се навре там.
Аз още съм в неведение как е минал първия ден в градината за Мрънчоците. Уж чакам мамка им да сподели, но дали ще дочакам ....

# 697
Аиша, питам ти как го почистваш, както ти питаш
за елементарни неща.

# 698
  • Вила Великула
Бела, има капак, който се отваря и вътре има един панел с мрежички. Това е филтъра. Сваля се много лесно, миеш го с мека гъбка и веро, подсушаваш и по обратния ред. Елементарно е. Съветвам те като го сваляш поне първия път внимателно да запомниш как е бил сложен, за да ти е лесно после.

# 699

Аз пристигнах със закъснение за откриването на учебната година. Сутринта влакът за София тръгна с 20 минути закъснение. После още толкова чаках автобус на Централната ЖП гара. А за капак имаше адско задръстване.
Изпуснах общото тържество, но се качих заедно с внучката в новата ѝ класна стая, снимахме се, черпихме се в някакво заведение...
После синът ми ме откара обратно до гарата, качих се на влака и се прибрах дОма, където пристигането от едно място до друго зависи само от бързината на ходенето ми.
Признала съм всички участници в движението в големите градове за герои с железни нерви. Аз това не го мога.

# 700
  • София
Бела, има капак, който се отваря и вътре има един панел с мрежички. Това е филтъра. Сваля се много лесно, миеш го с мека гъбка и веро, подсушаваш и по обратния ред. Елементарно е. Съветвам те като го сваляш поне първия път внимателно да запомниш как е бил сложен, за да ти е лесно после.

Да, това е периодичното почистване. Поне 1 път месечно трябва да се направи.
В допълнение на Пипи - в ДМ има препарат, с който се пръскат т.н. мрежички и частите под и около тях.
Уж допълнително събирал прахоляка.

# 701
Благодаря ви!
Ще помоля Вики, аз съм
технически зле.
Ми

# 702
  • София
Мислех, че ще закарам зетко на летището, ще се прибера и ще лягам. Да, ама не! Полетът закъснява с час и половина. Засега. Няма как. Ето, ще повися при вас, ще надникна във фейса и времето ще мине. Само дето ще ми остане по-малко време за спане, ама какво да се прави - зет като мед. Grinning
БОРЯНЧИЦЕ, тия съседи преди много години изобщо не съм ги познавала. Подарък са ми от Ромео. Stuck Out Tongue Winking Eye
АЙША, щом щерката не се обажда, значи всичко е наред. Нали знаеш, че децата търсят мама, когато имат проблем.
ТАНУ, свиква се на лудницата по улиците в големите градове. Тези дни се ядосвам, че ЕС предлагал да се спукат от изпити и всевъзможни проверки и прегледи шофьорите над 60 - 65. На 70 и нагоре годишните всяка година да им се презаверяват книжките. В Австрия няма такова нещо. Ние нали сме послушни, току виж, че го приели. Предлагам да се изкара статистика кои са причинителите на тежките катастрофи - тия с наркотиците и мощните коли или тия с Жигулите и Ладичките. Да не чуе Дяволът, но за 50 години зад волана имам няколко глоби за превишена скорост 5 - 10 км. над допустимата и няколко глоби за неправилно паркиране. Не съм създала проблем по моя вина. Това е всичко. И рушвети не съм давала. Само дето им предлагам да им извадя по един зъб, когато ми кажат - Е са к'во пра'им? Joy
КАГ, поздравления за успехите на внука ти! Радвам се. Това е признание за труда му! Гордей се, бабо!!!
МЕРИАН, какво казаха в очната клиника?
КРАСИВА БЕЛЛА, ще се научиш да си почистваш климатика. Не е нужно да се тревожиш!за това. Не ти трябва и Диплома. Simple Smile
ГЪБКЕ, от два дни съседите вече си имат печка, та започнаха да си готвят в тяхната къща. Това не значи, че няма да прескачат и у нас. Grinning Ще имат по-голям избор.
Време ми е да се приготвям и да тръгваме към летището.
Гушкам ви и лягайте. Лека нощ!
Ох, продължавам да мисля за ДИДИА... Утре ще й се обадя.

# 703
Добър вечер, момичета!
    Днес от сутринта сме дежурни баба и дядо.
Вчера Дребосъчка направила ларингитен пристъп, а Дребосъчко е с хрема и кашлица. Стартирахме деня с инхалацията.
Сега успях да ви прочета, мятах палци тук-там, пък взеха, че свършиха Heart
   Само за финал ще кажа, че Фло изби рибата с дрехите в тавата! Признах те за ентусиаст и зетко трябва много да те цени!
     Прегръдки за всички! Изчезвам да готвя за утре мусака по поръчка на бабините душички Simple Smile Лека нощ!

# 704
  • София
хЧестит първи учебен ден на всички ученици,студенти и на техните учители!
  Бела,според мен е по-добре вие сами да си почиствате филтъра на климатика.Много е лесно,Пипи е обяснила добре.Моя климатик го  чистя по-рядко и въпреки това събира много малко прах.Две години след като го монтирах,реших да го почистят основно и повиках фирма.Счупиха ми жалуза,поляха го уж със специален разтвор,който изобщо не е бил такъв,защото след това започна да мирише на мухъл.Взеха счупената част,уж да търсят такава и половин година ги подсещах,но накрая я загубиха .Сега карам без жалуза и го почиства зетко.
   Фло,нашата къща е строена по проект на чичо ми и имаме гардеробно помещение,но първо го ползвахме като фотолаборатория на сина ми,после беше бебешка стая на Вики и сега е кухня.Имам два гардероба,единия е празен за който дойде от децата и внуците.Другия е с мои сезонни дрехи и останалите са под два ъглови дивана.Все изхвърлям дрехи и все има още за изхвърляне.Имам навик да нося само някои любими дрехи,а останалите само премятам,пера и премествам.Не мога да се понасям.
  КАГ,твоя внук дали не е в общежитието на гимназия Хенри Форд.Знам,че те имат общежитие.Мнохо добре се оправя момчето в големия град.Браво! Моята внучка пътува с влак.Първата седмица мина трудно,но вече свиква с ранното ставане и бъзото придвижване от гарата до училището.За 4 дни е отслабнала с 3кг.Днес ми звънна докато чакаше влака,мокра до колене.Улиците били като реки от дъжда.
  Боряна,точно  така ми каза,че се чувства и една приятелка,която е болна.Гори от температура,а термометъра показва 35,9.Има силна кашлица от гърлото.Настинали сте,според мен.Лекувай се!
  Я,да побликувам,че ще стане утре.
   Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт