"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 65

• 35 342
  • 778
  •   1
Отговори
# 60
Привет! Писах и в други групи, не смея да се радвам. Много ми е отчаяно. МЦ не е от много редовните,но никога не прескача. Варира между 29-34 ден . Та ,ако смятам средно на около 32 дена ми идва, имам 4- 5 дена закъснение. Ще започна от там ,че преди седмица за три дена ми зацапа с кафяво, спря за три дена и днес ,отново на два пъти видях зацапване съвсем малко по хартията след малка нужда. Направих си тестове няколко, просто си казах - какво става? За моя изненада беше положителен,но с бледа черта, след ден пак направих ,пак бледа беше , а долните тестове са на различни марки, като шуърчек е от вчера следобед, една идея има насищане. Но пак май е бледа като за 4 дена закъснение да речем. На АГ няма как да отида при толкова малко закъснение,ще изчакам. Имам тъпи болки ниско долу, гади ми се, стяга ми гушата все едно..., вие ми се свят. Звучи като,че ще ми дойде или ,че ще се окаже биохимична бременност, направо съм във филмите. Толкова много го искам това бебе, планувано е...
Моят тест беше дори по блед,и имах кървене за мое щастие вече съм в 7 гс ,пусни кръвен и успех ❤️
Според мен трябва да се посъветваш с лекар,понеже аз отидох на същия ден и ми изписаха дуфастон,неофолик и естрофем ,и вече да чакам на дърво всичко е наред

# 61
Болките и гаденето са си симптоми на бременност. Наистина най-добре вижте дали се удвоява ЧХГ на този етап

# 62
Здравейте, не знам дали тук е правилната тема да напиша за моят казус.
Имах 3 положителни теста, закъснение от 14 дни, преглед – няма нищо в матката. Кръвният тест излезе в норма, но с много ниски резултати. На следващия ден – цикъл, обилен, който продължи ден и половина.
Докторката ми каза да не правя втори кръвен тест и да продължим с опитите след месец.
Ft4 ми е 0.840 при референтна стойност 0700-1480

Така и не разбрах какво се е случило.

# 63
Вероятно е била биохимична бременност, която не се е закрепила.

# 64
Моята докторка ме посъветва единствено да продължим с опитите след месец и да пия фолиева киселина, нещо друго бихте ли ми препоръчали?

# 65
Ами то в общи линии това само може да се препоръча, фолиевата киселина е супер важна преди зачеване и в начална бременност, та не отлагайте. Та да, здравословен начин на живот и нови опити

# 66
Момичета, вече писах и в други теми, но съм доста притеснена..
На 41 г с ИЯР и шансовете ми са изключитлно малки..
Този месец на 3ти ден имах повишен естрадиол за дълго чакано понижение на ФСХ и ЛХ (които винаги са ми високи). Този месец бяха ок. Притесних се за високия естардиол, но на прегледа не се видя нито ЗФ нито киста, споре лекаря съм имала и овулация.
Съответно на 21 ден пускам контрола пак на него, както и прогестерон и виждам, че освен че той е завишен, естрадиола ми ще гръмне 1440...Прилагам изследването.
Притесних се от тези нива и писах на лекаря, но според него било нормално след овулация.. Имало шанс и да съм бременна..
Аз обаче нямам особено такива усещания, защото този месец изобщо не засякох овулация и не вярвам да е станало нещо..
Все пак се притеснявам за този резулатат, доста четох в стари теми, но не намирам отговор, може ли да има положителен резултат при такива високи нива на естрадиол. Прогестерона не е кой знае колко отгоре...?
Мога ли да се надявам...

# 67
Нормално е естрадиолът да се повиши след овулация, той и по време на бременност е повишен. Правилно ви е казал лекарят

# 68
Нормално е естрадиолът да се повиши след овулация, той и по време на бременност е повишен. Правилно ви е казал лекарят
Благодаря ви.. Simple Smile

# 69
joana85 Естрадиола е показателен в ng/l единици - има конвертор в гугъл и сама можеш да си го изчисляваш. Този, който си постнала е бил 392 nd/l което си отговаря на една зряла Я. Сега ако е висок в началото на цикъла( над 80 ng/l, но моят винаги е по-висок и док. Всеки път казва, че не е притеснително) фалшиво редуцира FSH т.к двата хормона са в обратна взаимовръзка. И затова този месец FSH ти е било в граница, ако предходно е било все повишено. И другия вариант е да има задържан фоликул, но щом док го изключва, значи си е от Я. Вече по време на бременност нямам идея как се движи.

# 70
joana85 Естрадиола е показателен в ng/l единици - има конвертор в гугъл и сама можеш да си го изчисляваш. Този, който си постнала е бил 392 nd/l което си отговаря на една зряла Я. Сега ако е висок в началото на цикъла( над 80 ng/l, но моят винаги е по-висок и док. Всеки път казва, че не е притеснително) фалшиво редуцира FSH т.к двата хормона са в обратна взаимовръзка. И затова този месец FSH ти е било в граница, ако предходно е било все повишено. И другия вариант е да има задържан фоликул, но щом док го изключва, значи си е от Я. Вече по време на бременност нямам идея как се движи.
Приложените изследвания са от 21 ви ден на МЦ, т.е. завишения прогестерон показва, че уж е имало овулация.
Притесни ме повишаването на естрадиола, но след като излючи ЗФ, вчера лекаря ми отговори, че било нормално да е висок и той. Сега да чакам да видя дали ще имам цикъл до някой ден..

# 71
Здравейте! Нормално ли е според вас на 4 ден от закъснение с нормална менструация на 28 дни, вторите чертички да са бледи?

# 72
Здравейте! Нормално ли е според вас на 4 ден от закъснение с нормална менструация на 28 дни, вторите чертички да са бледи?
Нормално е. И моите бяха бледи на 5 ден закъснение. За мен тестовете са положителни! Simple Smile

# 73
Моите бяха едва забележими даже, та тези са си чисто положителни! 😇

Нормално е. И моите бяха бледи на 5 ден закъснение. За мен тестовете са положителни! Simple Smile

# 74
Здравейте момичета, след 2 дни закъснение днес направих тест и виждам една много бледа черта .. какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт