Модни консултации - 77

• 72 068
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
  • Благоевград
Как определяте какъв тип сте? Някакъв тест ли се прави? Аз съм със зелени очи, бяла кожа с розов оттенък, тъмнозлатиста коса.

# 646
Как определяте какъв тип сте? Някакъв тест ли се прави? Аз съм със зелени очи, бяла кожа с розов оттенък, тъмнозлатиста коса.
Няколко теста направих и преминах през deep winter (погледнах цветовата палитра, еми, не, това не са точно цветовете, които ми харесват и ми отиват), с друг тест се оказах bright spring (някои цветове оттам да ми харесват, други не), с трети тест вече бях soft summer (не ми харесват цветовете съвсем), продължих и станах deep autumn ...

Затова реших, че с тестове явно няма да стане, ще си гледам палитрите и се определих за soft summer Joy

Като прочетох характеристиките след това, пасват горе-долу Grinning

Скрит текст:
Нещата, прочетени ето тук за този сезон много съвпаднаха с това, което ме описва и ми отива

https://www.spicemarketcolour.com.au/soft-summer

Дори разни неочаквани и специфични неща, че гланцът за устни не ми отива. А другото интересно е, че mocha mousse е сред цветовете, които ми отиват Simple Smile

Оставям и линк към останалите сезони от този сайт, имат много хубави палитри и добре описват всеки тип Simple Smile

https://www.spicemarketcolour.com.au/12-palettes-12-seasons

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 00:05 от Telesilla

# 647
Dewi D, марката не ми е позната, но поръчах колан да я прибвам.
Погледни тези ботуши. 🤗Много приличат на търсените от теб.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 13:23 от cloè

# 648
Dewi D, марката не ми е позната, но поръчах колан да я прибвам.
Погледни тези ботуши. 🤗Много приличат на търсените от теб.

Да, в долната част са горе-долу такива каквито търся, но самата височина искам да е до средата на прасеца. Нещо трудно се оказа намирането им.

# 649

Да, в долната част са горе-долу такива каквито търся, но самата височина искам да е до средата на прасеца. Нещо трудно се оказа намирането им.
От същата марка, която cloè е показала, има и такива:
Скрит текст:

# 650
  • София
Според мен цветът на 2025-а е много благороден. Но няма да отива на цветотипа, а и на вкуса, няма какво да се лъжем, на българското население.

Според мен цветотипът зависи и от чертите. Аз на хартия трябва да съм пролет, но вайбът ми е по- скоро на зима, каквито съм според естествените си дадености.

# 651
Според мен цветът на 2025-а е много благороден. Но няма да отива на цветотипа, а и на вкуса, няма какво да се лъжем, на българското население.
Хей, аз съм си средностатистическа българка и ми е супер цветът на цветотип, а на вкус - отново ми се прияжда шоколадова торта Joy

Този цвят в неговите леки вариации иначе би трябвало да е напълно подходящ за дами True Spring, Light Spring, Light Summer, True Summer, Soft Summer, Soft Autumn, поне така си мисля като им гледам цветовите палитри.

На зимите не им е цвят.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 14:14 от Telesilla

# 652
Че българското население няма ли право на вкус?
И това , че даден цвят е обявен за цвят на годината, прави ли ме длъжна да го харесам , за да се впиша в световните тенденции?
Ами не. Не защото съм българка, а защото имам вкус и преценка кое ми стои и кое не. Заради цвета на годината няма да ходя като измита чиния и болна от жълтеница.
Пък на който му отива, да си го носи със здраве и да се чувства гражданин на света.
Не е като да не съм опитвала през годините да го нося, просто огледалото и околните ми показват ясно, че греша.

# 653
Ама какво е това генерално изявление за българското население дали му отивало или му било в стила или не било достатъчно благородно за такъв цвят. Малко звучи на еснафщина.

# 654
  • София
Визирах цветотипа. Повечето жени в България са контрастни. В други държави са с един цвят кожа, коса, че и очи - светлокафяви или лешникови, примерно. На такива хора стои много добре и царствено. А русолявите им нюанси не са светлоруси, а пепеляви, убити и бежови.

А за вкуса- българките обичаме по- ярки цветове, не виждам нищо обидно.
Не смятам, че казваме нещо различно, Мateah, за да се палиш. Ти сама си написала - измита чиния. На мен, примерно, ми стои по същия начин и така и не успях да си намеря бежово/кафяво/camel палто, което така бленувах. Накрая се примирих и така.

# 655
Все пак не е задължително цветът да е до лицето. Има достатъчно други варианти.

# 656
  • София
Така е, аз го нося само на поли, а нагоре - черно. Връзва се идеално, но никога няма да постигна удоволствието от цял аутфит в такава гама. На подходящите хора стои много красиво и луксозно

# 657
Стана ми интересно.

На мен точно ярките цветове ама изобщо не ми отиват. Изключение прави яркочервеното, но то е защото аз просто много си го обичам. Ярко синьо, ярко зелено, ярко жълто - ужас просто.

Иначе имам контрасти, но те са някакси омекотени, смесени и предполагам, че това отговаря на low chroma или ниска цветност на български? Rolling Eyes

Има например чисто черно, но има и едно леко измито, приглушено черно, вече сивеещо, има чисто бяло и има и друго, леко позамърсено. Точно тези цветове чудесно се съчетават с мен, а не техните чисти варианти.

# 658
  • София
Аз от тази тема научих термините, честно казано. Интуитивно винаги съм ги знаела, но така вербализирано- си давам сметка защо определени неща не ми отиват, а други мми ходят.
Също се причислявам към българското население, в никакъв случай не съм опитвала да обидя съфорумките.

# 659
Цветът на 2025 г го намирам за универсален, базов цвят който със своите нюанси може да се подбере да подхожда на всеки цветотип..
Скрит текст:

https://sk.pinterest.com/pin/545428204891471789/

Общи условия

Активация на акаунт