Модни консултации - 77

• 72 047
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
На мен ми харесва цветът на 2025-та. Имам доста дрехи в този цвят и ми отиват.

# 676
Включвам се също така да ви питам трябва ми рокля за сватбено тържество, но междувременно се оглеждам и за евентуално костюм или панталон с риза. Кое според вас е по-удачно?
Според мен по-удачното е това, което ви отива на вас като телосложение и излъчване. Но ако трябва да използвам яка генерализация - рокля.

Не че е нещо важно, но аз май наистина съм много сбъркана с цветовете. Приятелки, които ме познават от години и са ме виждали с различни цветове на косата, ме убедиха, че съм bright spring всъщност Joy

Значи, единственото общо между soft summer и bright spring е, че цветовете не са нито тъмни, нито светли.

Иначе според тях кожата ми е с лек топъл подтон, не жълт обаче, очите ми са пъстри, но са топли на цвят и съвсем не само яркочервеното ми отива, а също всички ярки оранжево-руси и ярки синьо-зелени цветове. В един магазин си играх да слагам различни цветове до лицето си, изпробвах и онлайн цветове и май се съгласих.
Стана ми интересно и понеже темата ми е любима (първият ми цветоанализ е отпреди 25 год някъде) и на много съфорумки съм досадила с нея ще си позволя да илюстрирам типа Ярка Пролет, който е много, ама много вариативен... и да, съгласна съм с приятелките ви, че смяната на косата не променя цветотипа.

^^^ за мен преходните типове между топлите и студените сезони са често откровено неутрални и хората объркват подтона с овъртона (overtone) - т.е. неутрална кожа със загар ще бъде считана за "топла", същата кожа с малко розацеа през хладните месеци ще бъде считана за "студена"

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 17:47 от Agent Provocateur

# 677
  • Пловдив
Ха, аз си мислех, че съм Есен, но сега като показа този анализ на Ярка пролет - като че ли съм повече тук Relaxed Сякаш всички цветови анализи са различни - колкото повече ги чета, толкова повече се обърквам Smile Едно е сигурно - най-много ми отива червено Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 678
Ха, аз си мислех, че съм Есен, но сега като показа този анализ на Ярка пролет - като че ли съм повече тук Relaxed Сякаш всички цветови анализи са различни - колкото повече ги чета, толкова повече се обърквам Smile Едно е сигурно - най-много ми отива червено Stuck Out Tongue Closed Eyes
може би е объркващо защото и двата сезона са с топъл под тон на кожата, останалите два са студен. Но сами мисля е трудно да се определим Simple Smile

# 679
Аз съм точно като показания от Agent Provocateur тип.

# 680
Koe червено, това е въпроса Wink

^^^ например мен ме водят тъмна есен, но не съм топла, а силно неутрална, та нося и ми отиват много и червените на дълбоката зима! Но с ярко, "истинско" "true red" червено дори собствената ми майка не ме харесва! Това, дето уж било универсално и уж било отивало на всички Wink

За капак аз поне виждам доста разминавания между интерпретациите на даден сезон на различните автори  , та в идеалния случай би трябвало да се направи анализ от професионалист, който не само да ви "сложи" в даден сезон, а да ви анализира точно вас и да ви каже - ето това са ви най-добрите цветове и оттенъци, ето тези цветови съчетания ще работят най-добре за вас, ето тази контрастност в грим и тоалет ще подчертава естествените ви дадености, етц.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 17:26 от Agent Provocateur

# 681
Агент, моля, би ли казала защо според теб промянята на косата не променя цветотипа?

Аз съм по-скоро неутрална,  фдт ми е N (а също Миша ВВ 23). Естествената ми коса е около 5 кестеняво. Не се харесвам с никакви оранжевеещи-доматени-топли-землисти. Но когато се боядисвах медена, много рязко се почувствах есенно и точно с оранжево-червено червило най-много се харесвах и носех.

Ето го моето любимо червено. Не го видях май в горните. Или евентуално е ферари?

# 682
Агент, с малиново червено как се виждаш?

# 683
Мале мале .
Кое съм аз? Пак чуденка!

# 684
  • Пловдив
Мисля, че  Ферари и Тrue red най-много ми пасват, но тъй като кожата ми е доста бяла,  Бургунди и Винено също са ми казвали, че ми отиват много. Очите ми са светлокафеви, като тези
Скрит текст:

Естествената ми коса е около 6ица - кестенява, с топли оттенъци. Сега съм с кичури и основа 7ица. Мисля, че кожата ми е неутрална - и сини, и зелени вени виждам - тя на ръцете е прозрачна Smiley

# 685
Агент, моля, би ли казала защо според теб промянята на косата не променя цветотипа?
При боядисването има 2 положения:
1. Новият цвят е от същия сезон като родния, попроменя се леко контраста, но като цяло си оставаш кохерентно в същата колористика/палитра/сезон. Най-много да почнеш по-активно да ползваш или по-топлата или по-студената част от гамата, присъща на сезона ти.
2. Новият цвят категорично не принадлежи на сезона, в който си роден, но това не те прави да изглеждаш като представител на другия сезон, а като доста объркан и не съвсем оптимално изглеждащ представител на сезона в който си роден. Цветът на косата си е цвят, но колористиката на един сезон не се базира само на цвят, а и на контраст с кожата и очите, и на подтон на кожата, и на хроматичността на всичко това - все неща, които не могат да се променят.

Скрит текст:
Най-красивият за мен сезон е Ярката зима  - колко години и средства съм потрошила за боя, гардероб, цветни лещи, ФДТ, етц. за да се докарам до тови цветотип и резултатът никога не е истински и оптимален.

Мисля, че този акаунт би ти бил много интересен:
https://www.instagram.com/imageconsultantmaidenhead/?hl=en
Toзи също:
https://www.instagram.com/curateyourstyle/?hl=en
И този подфорум:
https://www.reddit.com/r/coloranalysis/

Хубавото е, че едно 80% от хората не ги виждат тези детайли. Изобщо! Има едни 10-15%, които ги виждат и забелязват, но хич не им пука, стига да е ново и модерно. Е, има и няколко процента сбъркани като мен, които ще се преоблекат 5 пъти, защото розовото на пуловера не се връзва оптимално със зеленото на полата, или ще смесят 4 "еднакви" червила, за да докарат нужния им цвят, но те са малко и безобидни луди Simple Smile
Цитат
Ето го моето любимо червено. Не го видях май в горните. Или евентуално е ферари?

Не можеш да сравняваш директно цвят, сниман на друга цветова температура със цветен чип от интернет. Дори на различни дисплеи/монитори ще ги виждаш по различен начин. Затова не се и прави цветоанализ по снимка - цветовата репрезентация зависи от твърде много фактори.

Агент, с малиново червено как се виждаш?
С малиново много се харесвам, стига това, което аз наричам малиново да е същото като твоето де Wink че често имам разминавания. За подобен цвят ли говорим?
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 17:55 от Agent Provocateur

# 686
Като цвят на коса не си го бях представяла, но да, нещо такова. Но на моя монитор тези коси лееко ръждивеят. А аз си представям цветът на прясна малина.
Ето го по RAL.

https://www.ecfibreglasssupplies.co.uk/raspberry-red-polyester-flowcoat-ral-3027

# 687
^^^ Да, много мой! Златната среда за мен - нито твърде топъл, нито твърде студен!
А от металите се харесвам със розово злато!

Дори имам палто в този цвят, което на рекламните снимки изглежда така, а в живота много по-близо до показания от теб пример Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 17:17 от Agent Provocateur

# 688
Сърдечно благодаря за отговора и препоръките.

Значии, и моето е малиново червено  (по ral).  Simple Smile

Хм. Винаги съм се имала за нещо зимно. Медена се имах за есенна. Но това са си мои възприятия. Нямам набито око, а и на другите ми е по-лесно да определя сезон и тип тяло, отколкото на себе си.

# 689
Откъде купувате чоропогащници момичета? И най-евтини, и скъпи късам на първото обуване. Явно в мен е проблема. Задържам положението с лак за коса на бримката, така че да изкарат поне 1-2 обувания и дотам…

Общи условия

Активация на акаунт