Модни консултации - 77

• 73 815
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
Абсурд е да кърпя, поправям, замазвам и т.н. нещо, което се е скапало. При такова разнообразие… 100 пъти бих предпочела евтина чанта пред съсипана, ако ще да е уникат. Никога не бих носила нещо, което знам, че е повредено.

# 91
Идеята с колана е супер.Има и тапицери, които работят с кожи и ще оправят щетата.
Аз си ремонтирам чанти и обувки.

# 92
И на мен ми харесва идеята с колана, само финиша как ще стане на мястото на срязването.....

# 93
Те имат бои за кожа, могат и да обработят срезовете.

# 94
Аз такива сложни операции по чанта не правя. В крайна сметка само се е излющила малко боята там където я държа, иначе самата чанта си е в безупречно състояние. Ще мацна малко лак да не се чернее и това е, така и така като я хвана нищо не си личи.

# 95
Иди при обущар, имат бои за кожа и може да стане.

# 96
И от мен глас за обущар, недей с лак за нокти. А имам и спомен, че съм купувала преди години едни "маркери" за да коригирам един диван, че децата бяха големи бели.

# 97
Ами може и на обущар да я заведа, да видя какво ще ме посъветва, пък в крайна сметка може да замаскирам малко с лак дръжката, тя е дебела и статична. И шалчето е добра идея!
Лак ще ти свърши временна работа. От моя опит - не се втвърдява, а попива в материала (тъй като това не е естествена кожа, нали така?).  
Но! Имай предвид, че където е почнало да се бели, ще продължи. Просто животът на тази "кожа" е свършил.

На мен така почна да се бели любим колан. Първо лакирах малко. Но като продължи люпенето, обелих всичко и всичко лакирах. :/

# 98
Тя щом боята е опадала, представям си лак за нокти. Някаква кожена тасма в същия цвят, както са предложили, може да се приспособи.
Естествена кожа да се лющи по този начин не съм виждала. Да се нагъне, примерно, да просветлее от носене - да, но очевидно чантата е от изкуствена кожа, която се разпада, колкото и пари да са хвърлени за нея. Аз бих я хвърлила и не бих повторила със същата марка, ако съм на питащата, дето ще наливам още пари в нещо със съмнително качество.

# 99
Мисифу, лакът ще попие, както попива в плат. Само че където не се е обелило все още, ще се обели. Със или без лак. Тоест, лакът няма да повлияе по никакъв начин.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 23:56 от Рошличката

# 100
Чантата е от естествена кожа, не е изкуствена. Не е кожата дето се лющи, а боята от търкането при носене. Може обущаря да И мацне нещо отгоре евентуално,  а тези гънки не са нацепване, а нормално набръчкване на кожата.

# 101
Имаш повод за нова чанта, възползвай се максимално. Wink

Не бих намотала шалче около дръжка на чанта, та ако ще да е ръчно шита Биркин. Винаги имам усещането, че е намотано точно за да скрие някаква повреда, или пак още по-кофти, за да си пазиш дръжката от евентуално износване. Малко като да не си свалиш найлоновите пликове от канапето, за да не ти се изцапа. Satisfied

# 102
Хмммм, номерът с "шалчетата" аз поне го възприемам повече като стилистичен похват и начин да придадеш нотка персоналност и съгласуваност с даден тоалет.

PS Имам една много скучна черна класическа Фурла, та на нея съм и вързала шалче, но е като правено за нея - в черно и тъмносиньо, made in Italy, нося я когато съм в тъмносиньо или тъмнокафяво (мноооого рядко)

# 103
  • София
Здравейте, дами!
Наскоро се сдобих с това красиво бижу, но уви, хората не правят подходящи обеци, та съм тръгнала да търся нещо подходящо (може би листа, цветчета или някакви мини-обеци в същия цвят).
Сещате ли се за нещо с което бихте ми препоръчали да го съчетая?

# 104
Много е красиво. Излизат доста резултати за обеци с листенца от розово злато в нета, но трудно ще се намерят в същата форма. Понеже е доста масивна висулката, според мен и обеци листа - висящи, ще дойдат в повече и ще заприличаш на еманация на Златна есен. Аз бих заложила на някакви съвсем малки нежни обечки.
Малки топченца, или ако държиш да са листенца - нещо такова:

Общи условия

Активация на акаунт