С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 25 004
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Свекървата има собственост върху имота. Дала го на Мамин Муньо и снаха, да се правят на семейство, че иначе няма къде, но имала и задължение да чисти, пере, готви.

Като не иска да чисти, пере и готви, да не живее там 25% от времето. Или ще се държи като обитател, или като гост. Не може хем така, хем иначе

Не се знае при какви условия е "даден" апартаментът. Ако е отстъпен на сина с такава уговорка - че ще се идва веднъж месечно за по 1 седмица, без значение от причината за идването, а в момента на същия този син съпругата не е ок с това, то следва с мъжа си да говори, защото той очевидно (тук не гадая - написа го авторката на първоначалния пост) проблем с това няма.

# 421
  • Пловдив
Ако тези хора са закупили апартамент, докато сина им е бил студент, още по нямат право така да се натрисат. Защото са го купили за сина си, а не за себе си. Ама пуста любов към имотите, дори и когато купуваш апартамент на детето си, пак твоето име е на нотариалния акт, сакън да не изпуснеш! Щото тези имоти хората в гроба си ги носят, а не оставят за децата си.
Да, точно така е. С мъжа ми също обмисляме да купим жилище за синовете, и ЕСТЕСТВЕНО нотариалния акт ще е на наше име, това даже не стои като въпрос. Ние го купуваме, ние ще го изплащаме с години. Не разбирам какво ви възмущава, че някой се разпорежда с неговата собственост както намери за добре.

# 422
  • София
Абе какви неща чета, убивате ме! Как ще пуснеш син и семейство да живеят в твой апартамент (в който ти не живееш) и ще е нормално да ходиш там за по една седмица всеки месец??? Лудост. Нищо нормално няма в това, пък ако ще нотариалният акт да е на господ.
В момента, в който семейството на сина й заживява там, нормалната майка отива на гости с покана, точка.
За да не кажете, че на чужд гръб сто тояги са малко, да вметна, че ситуацията ми е точно такава - син и приятелка живеят в мой апартамент и през ум не ми минава да се изтърся. Къщата, в която живее свекърва ми в момента, също е СИО на мен и мъжа ми, но там също не ходя без покана. За мен това са домовете на сина ми и на свекърва ми и точка.
Стига сме оправдавали някакви невъзпитани жени, без усещане за лични граници и без капка възпитание.

# 423
  • София
Свекървата не е пуснала семейството на сина. Свекърът, свекървата и синът са се сдобили с жилище по някакъв начин. Това жилище се ползва от тримата, но повече от сина. Снахата се е съгласила да се присъедини към тази конфигурация. Точка. Може и запетая. А да се опитваш да ограничаваш собственик да ползва имота си, след като ти не си такъв, е доста невъзпитано и нахално. Авантата има цена.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 08:44 от milenaka

# 424
  • София
Аз такова нещо не прочетох. Прочетох, че свекървата идва на гости за по седмица, тоест, тя и свекъра не живеят в това жилище.

# 425
С коментара на Бърди темата не се ли изчерпа?

Ще споделите ли какви са кулинарните способности на вашите свекърви?
Само аз ли съм със свекърва, която за толкова години, най-сложното което се е научила да готви е сварено яйце? Когато се готви някакво ястие, се купуват от тези полуготовите пакети, на които им се прибавят по 1-2 продукта и вече имаш сготвена манджа. Купува пакети полуготов кекс, тези дето само с вода ги забъркваш и го слагаш във фурната и после се хвали, че направила кекс.
Мъжът ми може много по добре от нея да готви и винаги взима всички продукти без да ползва каквито и да е полуготови пакети, обаче тя му вика: Ти от мен си се научил да готвиш. 😅
И в крайна сметка наистина не всички жени могат да готвят и то не е задължително, но пък жената цял живот е домакиня и никога не е работила. Просто се чудя за толкова години седене вкъщи как не се научи поне малко.

# 426
Свекървата не е пуснала семейството на сина. Свекърът, свекървата и синът са се сдобили с жилище по някакъв начин. Това жилище се ползва от тримата, но повече от сина. Снахата се е съгласила да се присъедини към тази конфигурация. Точка. Може и запетая. А да се опитваш да ограничаваш собственик да ползва имота си, след като ти не си такъв, е доста невъзпитано и нахално. Авантата има цена.

Голямо спорене, голямо нещо. Отгоре ясно е обяснено как в същата ситуация свекървата не си позволява такива своеволия, защото има елементарно възпитание, ама не, та не. Някакви специални уговорки имало между тримата собственици. Нищо специално няма, напълно нормална конфигурация, както и да го извъртаме. Това си е домът на младото семейство с внучетата, не място, където снахата се е натресла. Колкото и да им се иска на някои да могат да контролират порасналите си деца с имоти.

С коментара на Бърди темата не се ли изчерпа?

Ще споделите ли какви са кулинарните способности на вашите свекърви?
Само аз ли съм със свекърва, която за толкова години, най-сложното което се е научила да готви е сварено яйце? Когато се готви някакво ястие, се купуват от тези полуготовите пакети, на които им се прибавят по 1-2 продукта и вече имаш сготвена манджа. Купува пакети полуготов кекс, тези дето само с вода ги забъркваш и го слагаш във фурната и после се хвали, че направила кекс.
Мъжът ми може много по добре от нея да готви и винаги взима всички продукти без да ползва каквито и да е полуготови пакети, обаче тя му вика: Ти от мен си се научил да готвиш. 😅
И в крайна сметка наистина не всички жени могат да готвят и то не е задължително, но пък жената цял живот е домакиня и никога не е работила. Просто се чудя за толкова години седене вкъщи как не се научи поне малко.

Това да и е кусурът. Голяма работа като не може да готви

# 427
  • София
Аз такова нещо не прочетох. Прочетох, че свекървата идва на гости за по седмица, тоест, тя и свекъра не живеят в това жилище.
Е аз къде съм твърдяла, че те живеят в това жилище? Основното им жилище е друго, това е неосновното им. Кумовете ни скоро си купиха второ жилище по същия начин - ходят там понякога, но основно им жилище е друго.

# 428
  • София
Щом те не живеят в него, значи не е редно да ходят без покана. Съжалявам, не виждам абсолютно никакво обяснение за такова поведение. Бабата идва да си играе с внучето, не е да идва за работа, лечение или нещо такова. Ако децата ги нямаше, бабата нямаше да си ходи за по седмица в празния апартамент,че да твърдим, че й е важно да си използва собствеността. Собствеността няма отношение към невъзпитаното поведение на бабата.

# 429
Някои хора не се отказват от спора, даже като е ясно, че не са прави.

Не е уместно домът на детето, снахата и внучетата да се счита за втори дом от свекървата, даже и едно време да е бил. Това се опитваме да обясним, даже една свекърва се включи как изобщо не би и хрумнало да се натриса без покана във "втория си дом", ама не та не. Имала била това право, понеже нали нотариалния акт нещо и така била свикнала. Ами да отвикне, като вече има ново семейство. Нормалните свекърви това правят, наглите ходят да досаждат

# 430
Скрит текст:
Свекървата има собственост върху имота. Дала го на Мамин Муньо и снаха, да се правят на семейство, че иначе няма къде, но имала и задължение да чисти, пере, готви.
Семейството е нещо съвсем различно и не го определя дали имат собственост и къде живеят. Ти на това ли учиш децата си, че партньора им е семейство, ако само имотното състояние определя това? Семейство, за твое сведение е когато двама души са взели решението да живеят заедно и да споделят всичко. От емоции, през грижи за децата, до собственост. Ако си създал семейство с други мотиви, то това е нещо различно, не и семейство. Няма правилно и грешно за някой друг, важното е те двамата да са на едно мнение.
И свекъра е собственик, но не се държи като свекървата, нали. Имота не го е дала само тя, нали си наясно?

А, държи се. И той идва. Но защо? Не е нормално да прекарваш една четвърт от месеца в друг град и друга къща. Има някаква причина за тия чести посещения, но авторката изчезна и плочата се върти на празни обороти.

# 431
  • София
Моята свекърва е страхотна готвачка. Дори неща , които не е готвила,  а прави  за първи път и  се получават много добре. Има си някакъв талант и нюх тази  жена . И мен ме научи на доста неща, въпреки,  че съм далече от нейното ниво. Мъжа ми обаче не  е претенциозен и  яде каквото му  сложа. Досега не се е оплакал от моя манджа.

# 432
  • София
Щом те не живеят в него, значи не е редно да ходят без покана. Съжалявам, не виждам абсолютно никакво обяснение за такова поведение. Бабата идва да си играе с внучето, не е да идва за работа, лечение или нещо такова. Ако децата ги нямаше, бабата нямаше да си ходи за по седмица в празния апартамент,че да твърдим, че й е важно да си използва собствеността. Собствеността няма отношение към невъзпитаното поведение на бабата.
Майката има съгласието на сина.
Освен това няколко човека попитахме авторката апартаментът с каква цел е купуван, но тя много удобно пропускаше да отговори на този въпрос. Но написа, че сама се е поставила в тази ситуация, т.е. свекървата и преди това е ходила там. Снахата се е съгласила на това заварено положение. Сега е решила, че това вече не я устройва. Нейно право е. Но да очаква, че другите ще ѝ козируват, е нагло. Не може да така да се разпореждаш с чужда собственост. Може да попита/предложи, но дотам. Ако условията не я устройват, жилища много.

# 433
  • Другата България
Мега досадно става, двама души втори ден едно и също.

# 434
  • София
Миленака, във всичко, което пишеш, продължавам да не виждам оправдание на невъзпитаното поведение на бабата.
Но Мари е права, още 20 страници можем да изпишем, аз си стоя на мнението, ти също.
Agree to disagree.

Общи условия

Активация на акаунт