С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 436
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Е, аз не виждам оправдание за наглото очакване на снахата, но това е положението.

# 436
Hristiaa, моята свекърва готви 3 манджи и то само долу-горе успешно. Не са вкусни, но се ядат. Тя е живяла цял живот с майка си (която е жива и сега) и просто не й се е налагало да готви особено. Свекърва ми все напира да готви една от трите манджи, особено след като родих, и аз все тактично й отказвам, като обяснявам, че вече съм сготвила и има като за няколко дни 😁 Накрая ме изкарва твърде претенциозна с моите префърцунени ястия, ама това да е.

# 437
  • при късмета
Ирис, доколкото схванах, свекъра идва, но значително по-рядко. Има океан разлика м/у "идва за по седмица в месеца" и "идва от време на време".

# 438
Ама свекървата идва да се отърве от мъжа си, то не е лесно да понасяш дърт мрънкалник с който си 35-40 години.В къщата на сина мирише на младост и свежест. Жената се зарежда всеки месец😆

# 439
  • ВАРНА
И аз това си помислих.За свекървата посещението при младите е един вид бягство от затвора.Щом е така стриктна в посещенията.

# 440
Ако нямат някаква основателна причина за толкова често и дълго идване - работа, лекари, пазаруване - напълно е възможно свекървата да идва и защото си въобразява, че помага. Не си представям някой да си нарушава всеки месец ежедневието и да се юрне в друг град за да пречи на снахата, или да си нагледа документалния имот - в който са настанени младите. Сигурно живее с идеята, поддържана и от сина и, че е полезна. С малко дете, снахата бременна, какво ли си мисли, че не могат без нейната помощ и всеки месец си изпълнява родителския дълг. Едва ли и за нея е супер забавление.

# 441
Hristiaa, моята свекърва готви 3 манджи и то само долу-горе успешно. Не са вкусни, но се ядат. Тя е живяла цял живот с майка си (която е жива и сега) и просто не й се е налагало да готви особено. Свекърва ми все напира да готви една от трите манджи, особено след като родих, и аз все тактично й отказвам, като обяснявам, че вече съм сготвила и има като за няколко дни 😁 Накрая ме изкарва твърде претенциозна с моите префърцунени ястия, ама това да е.

Поне твоята свекърва си има оправдание, че толкова години не се научила да готви. Моята за съжаление не можа да си измисли.

# 442
  • София
Явно има основателна причина да идва често, след като завареното положение е било същото.

# 443
Ох, като започнете кое е нормално и кое не  кой определя кое е нормалното? В края на краищата  нормалното за едни, не е нормално и норма за други. В случая лошото е, че различни хора с различни разбирания за нормално трябва да се разберат. В случая се разминават и това дразни единия участник. И не мисля, че има значение защитаваме или нападаме свекървата, това с нищо не помага на снахата.
Аз пък не разбирам защо трябва да се доказват на свекърва или на снаха можа ли да готвя, какво и колко и да се извинявам ако не им хареса. И пак е двупосочно, не е нормално свекървата да държи сметка на снахата може ли да готви или чисти, ама и обратното също не е нормално, снахата да държи сметка какво готви свекървата.

# 444
Hristiaa, готвенето наистина не е за всеки 😁 На някои хора просто целта им е да има нещо на масата, колкото да не стоят гладни. Други пък обичат да се наслаждават на храната и да експериментират.

Аз самата не съм майстор готвач или нещо подобно, но не обичам еднообразието и търся нови и сравнително лесни рецепти, а други пъти си измислям неща на база какво има в хладилника. До човек и предпочитания е цялата работа.

# 445
Ако нямат някаква основателна причина за толкова често и дълго идване - работа, лекари, пазаруване - напълно е възможно свекървата да идва и защото си въобразява, че помага. Не си представям някой да си нарушава всеки месец ежедневието и да се юрне в друг град за да пречи на снахата, или да си нагледа документалния имот - в който са настанени младите. Сигурно живее с идеята, поддържана и от сина и, че е полезна. С малко дете, снахата бременна, какво ли си мисли, че не могат без нейната помощ и всеки месец си изпълнява родителския дълг. Едва ли и за нея е супер забавление.
Може да е както казваш, може и в съвсем друга посока. Вкъщи обявява на съпруга “охх, този месец пак ще отивам да помагам, снахата бременна с това енергично дете, синът много работи, очите му изтекоха на тоз компютър” и поема по правата линия за София😅. Сега, не че е на тяхна издръжка, пари си има, може и някой лев да оставя, ама пречи на снахата физически, ако ги преведе по сметка да купят нещо на внучето е друга работа.🤣 Не си го измислям, доста приятелки на моите години го правим, разнообразие си е и е приятно. Едни за София, други за чужбина, коя както го нареди, нищо общо няма с нотариални актове🤭

# 446
Свекърът, свекървата и синът са се сдобили с жилище по някакъв начин. Това жилище се ползва от тримата, но повече от сина. Снахата се е съгласила да се присъедини към тази конфигурация.
Това го пишеш за Н-ти път, но спекулираш. Не знаем точно какво е говорено и уговаряно. Може мъжът да е казал, че ако се налага някой път техните да дойдат ще ги приемат, нормално. Но това може да се приеме от снахата като например 1 уикенд на 1-2 месеца и с уговорка, както би предположил що годе културен човек, че се посещава дом, където живеят други хора. Описаното е много далеч от това нали. Явно въпрос на възприятия. Не знаем с какви обсъждания са заживели там младите. Нито знаем каква е собствеността точно. Ами ако мъжът има 50% и свекърите общо 50%? Пак ли свекървата тогава като идва сама с 25-те си % има повече дума? Аман.

# 447
  • Варна
Ужас, спрете се вече. Темата стана помийна яма. Авторката НЕ отговаря, НЕ внася конкретика, всеки си фантазира и спорът отдавна вече е не само досаден, а и безсмислен.

# 448
  • при късмета
Свекървата, ако и преди задомяването на сина е идвала с тази честота, го е правела "за да гледа и помага на детето". Муньото не е сложил граници, като е завъртял жена и му е добре да го обслужват 2 жени и затова  посещенията на майка му го устройват. Това е моето предположение. Ако свекървата идваше за лечение или тя да работи, нямаше да стои по цял ден в апартамента. Ако е за шопинг, как пък цяла седмица не ѝ стига на месец?
Авторката да се заеме с мъжа си, со кротце, со благо и ако се налага с малко кьотек

# 449
Много вероятно родителите са купили апартамент на сина си в София. И като е бил студент/младеж без постоянен партньор, са идвали да го видят, а мама и да сготви и остави кутиите в хладилника.

После той е завъртял жена, появили са се деца, но мама продължава постарому. Той също явно не може да открие 10-те разлики в картинката.
Та, затова най-лесно е снахата да е проста, родителите да развяват нотариалния акт и да идват като им се прище разнообразие за по седмица.

Общи условия

Активация на акаунт