С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 278
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • Другата България
Ох, чакайте да ви разсмея. Нали чакаме второ бебе и свеки казала на ММ, че ако е момиче може на нея да го кръстим. 😁😁😁
Ние сякаш не сме мислили и сякаш точно нейното име бихме избрали… било е подходящо за времето, в което те са живяли, но в момента някой така да си кръсти детето ми е напълно абсурдно.
ММ веднага я е отрязал, като с право ѝ е казал, че името ѝ е много остаряло вече и няма никой така да си кръсти детето. Също и че имаме име, което сме си избрали.
Още се учудвам, че има родители, които да настояват/да пускат бъзици уж да кръстиш на тях детето… мислех, че тези неща са останали в миналото, ама уви.
Впрочем мой колега ми е разказвал за случай, където са казали, че ако не кръстят детето на еди кой си, нямало да вземат майката от родилното…
И аз мислех, че тези неща са останали в миналото, но уви, оказа се, че не са.
Чак се успокоих, като те прочетох.
От снощи има съседна тема по повода, ако не си я прочела - надникни, да видиш, че има далеч по-“трагични“ случаи от твоята свекърва. Аз още се дивя на прочетеното, а съм хем “дърта“, хем свекърва. Била съм и снаха, но такова чудо не съм чувала и виждала и като снаха, и като свекърва.

# 601
  • на село
Абе и аз така мислих, че вече всеки си кръщава както му дойде, то са Амая, Ная, Ая и т.н
Те и моите едната е почти на  никого, но пък  голямата ни дъщеря ни изненада- внукът е на моя мъж, внучката е на мен Blush не се оплаквам, но щом така са решили, на мен ми е приятно Joy

# 602
  • при късмета
В темата това е редовно обсъждан казус, та не знам какво ви учудва. Веднага след налагането за гледане на бебето като преди 30 години или даване на забранена храна и натрисането без предупреждение

# 603
Да, много ми хареса това “може” да го кръстите на мен, имаме разрешение, напредваме. 😀
Е, да, ако някой кръсти на теб кръсти, но това да знаеш, че името ти е толкова странно и особено за днешно време и да го предлагаш ми е ненормално… Пак добре, че ММ отрано ѝ е казал.

# 604
  • при късмета
Кръстете го на майка ти Joy

# 605
  • Другата България
Разбира се, че ме учудва.
За пореден път ще кажа, че няма как да съм изчела всичките 158 теми, от скоро чета и пиша, много след като станах свекърва. Нищо, че преди това бях снаха. Blush
И въпреки това, въпреки 50+ години, на които съм, никога дори не би ми минало през ум да натрапвам мнение на децата си как да си кръщават техните деца, да имам претенции за букви или каквото и да било при все, че за едно дете отговорни са родителите му и те решават всичко, свързано с него.
И като прочета нещо такова наистина ми е трудно да го проумея, а минавам за широкоскроен човек.

# 606
Човек като си е израстнал с името и мобе да не му се струва толкова остаряло и странно. Ама да, не знам какъв е тоя мерак за кръщаване с все еднакви имена. Аз съм за разнообразието и почти нарочно избрахме име, което не присъства в рода. Ако някой ср беше разсърдил - ми за него си е. Жените не сме инкубатори, които само да бълват бебета, че да има на всеки...

# 607
Ох, чета и се смея. Моята майка, (да, не е свекърва...) много преди да забременея, подозираше, че "понеже не е богата, най-вероятно няма да кръстя на нея детето си".  Винаги съм я опровергавала, че дори и богата, отново няма да кръстя на нея дете.
Аз засега смятам, че името ѝ, което идва от прапрапрабаба ѝ, и се повтаря през поколение, носи нещастие ( факт - въпросните роднини с това име са имали и имат, включително и майка ми, тежка съдба). Дори и буквата ѝ не присъства в мислите ми за избор на първа буква. Сега съм бременна, и ако се стигне до края, ще погледна за име от майчиния ми род, но няма да е нейното за нейно разочарование. Докато за първото, абсолютно наш избор бе с мъжа ми, да го кръстом с близко до името на майка му име, без да имаме натиск или молене от нейна страна...

# 608
  • Пловдив
Ако свекърите са осигурили жилище на младото семейство-няма лошо,голям жест е.
Младото семейство ще го оцени .И не е казано,че не могат да си купят още едно жилище.
Обаче ,за да бъдат добри отношенията,трябва да има толерантност,тактичност и от двете страни.
Моля те, отговори ми, ЗАЩО би трябвало да се обаждам, ако някой живее в моя втори дом? В който не съм спирала да ходя.

Янтра,за да не  свариш младите в неудобно положение...
[/quote]

Аз не разбирам защо някои държат да не се обаждат. Ето сега например ние имаме квартирант, който си плаща наем, живее у нас, официално адресът му е в нас. Сега се мести и вече спи на новото място, но още има багаж и идва постепенно да го изнася. Законно си е платил наема за месеца, може да дойде, когато реши. Но пак се обажда и казва, като ще идва. Защото е съобразителен. И това, пак повтарям, е човек, който си живее тук и може да идва по всяко време.

Ама чакайте сега. Аз в момента ходя на това място без да се обаждам на никой. То е мое (по закон, документно и всякак). И да речем изтърва момента в който някоя снаха се нанесе. Защо АЗ да променям статуквото, което ползвам от 10-20 години? На който му пречи - негов проблем и да се изнесе, повтарям.

Наемател е, когато някой ми плаща, имам сключен договор. Знае се колко дни му дължа предизвестие за напускане.

Опитвам се да обясня, че когато се нанасяш в детската стая на някой и жилището си има и други ползватели не можеш да очакваш някой да се съобразява с теб. Независимо дали си снаха или зет. И ако искаш да правиш секс на кухненската маса - гледаш да имаш своя маса.

# 609
Ми не променяйте нищо и не се съобразявайте, несъобразителни хора много има.

# 610
  • Пловдив
Ми не променяйте нищо и не се съобразявайте, несъобразителни хора много има.
Да. Точно така ще стане. Да не го казвам грубо, ама ще го кажа - моето си е мое, на който не му харесва е свободен да се изнесе и да си направи негов дом. Тогава ще ходя само с покана.

У майка ми ходя с покана или предварително обаждане поне от няколко дни дали е удобно. Майка ми още живее в дома, в който съм израснала. Да, имам/имаме ключове. Но това е нейния дом и без покана не влизам. Като ми каже да полея цветята - поливам цветята. Като ми каже да оставя отворена еди си коя врата - оставям. Даже да не съм съгласна с нея. Така се чувствам относно моите домове. Моето си е мое, в чуждото с покана. И ставам враждебна към попълзновения към моите територии.

# 611
  • Най-красивата страна
Янтра,едно е сина ти да доведе някакво гадже в твоето второ жилище.
Но ако предоставиш жилището на сина си,за да живее той там със семейството си-тогава е друго.Това имах предвид.

# 612
Ако предоставим е едно, а ако детето, ползвайки и имайки фамилията това жилище просто си доведе гаджето там и започне да играе на семейство как да се процедира.

# 613
"...как да се процедира?"
Може би с разговор? Thinking

# 614
  • София
Да. Който иска промяна в досегашните условия, би трябвало да проведе разговор.

Общи условия

Активация на акаунт