С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 225
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • при късмета
Аз не познавам човек, на който са му казали, че не е добре дошъл някъде и той да се запънал да стои там. То няма и как.
И да, на преминаване на етап гаджета, към етап сериозна връзка/семейство, то е нормално да обсъдят всичко предварително. Но в темата имаше реплика "кой обсъжда такива неща" или нещо от този род. Обсъждат се разбира се, задължително

# 631
Като не им стиска за кредит и собствено жилище си преценяват устройва ли ги да се съобразяват и ако не, кой от къде е. Няма как да имаш претенции, кога да идва собственика на имота и колко да стои в него.

пп. Аз също смятам, че генералните неща за съвместно съжителство следва да бъдат обсъдени предварително. И всеки да си лаже с какво може или не може да направи компромис.

# 632
  • при късмета
Разбира се, че собственика определя кога и за колко да идва. Това никой не може да оспори. Дали обаче коректно и ясно го е определил, това е съвсем друг въпрос. Много често, имот, купен за детето, му е оставен за самостоятелно ползване, но като се "домъкне оная змия" започнат да си ползват имота, без ясно да променят условията пред сина. Точно както свекървата е най-добрата, немесеща се и разбрана, докато не се появи бебе, по същия механизъм. Тогава у снахата не виждам проблем, а у свекър/и

# 633
Ами Ма ко, пак синът е този, който трябва да изясни нещата с родителите си. Негово ли е, не е ли... Пак не е работа на жената. А ако той няма проблем и е ок с това положение?

пп. Аз лично не бих го изтърпяла и за това е добре хората да си говорят, преди да се заиграят и да се появят деца.

# 634
Мерси на който каза за съседната тема за името. Току що я дочетох, леле, леле, ние тук  спорим за невинни свекърви, дето един, два пъти се натресли на младите.
А там свека четири години се преструвала на майка като вълк в овча кожа и две седмици преди снахата да роди - як тормоз за името. Че даже я карала да гледа турски сериали за пример как да се държи с нея.
И забележете - в апартамент, купен от снахата с нейни пари от наследствен имот, като младите плащат всички разходи и дори не знаят колко и е пенсията, но предполагат че е малка.
И черешката на тортата - говорят винаги тихо с нея, за да не вдигне кръвното.
Направо нямах търпение да стигна до края и да е щастлив, но уви не - свека се нацупи, мъжа се развика и принудиха снахата да приеме тяхното име.
Ама свекървата се оказа голям музовир.

# 635
Ам, снахата що мълчи. Тя поне е в силна позиция и има възможност да се защити.

# 636
  • при късмета
Ами Ма ко, пак синът е този, който трябва да изясни нещата с родителите си. Негово ли е, не е ли... Пак не е работа на жената. А ако той няма проблем и е ок с това положение?

пп. Аз лично не бих го изтърпяла и за това е добре хората да си говорят, преди да се заиграят и да се появят деца.
И аз това казвам. Работа на собственика/ците е да изяснят нещата, както за себе си, така и за странични хора, замесени в ситуацията

Винаги съм казвала, че турските сериали трябва да се забранят със закон

# 637
  • София
Работа на жената/снахата е да каже навреме, ако има претенции, а не да мълчи и да се сърди, че не четат мислите ѝ.

# 638
Там, в съседната тема,  мъжът е основния виновник. А свекървата има съвсем логично основание да е обидена от конкретното име. Което той пропусна (или пък съвсем нарочно) не изясни на жена си на момента.   И така се сговниха дългогодишни добри отношения с потенциал да останат такива.

За съжалeние затвориха темата, а явно ще има продължение. По всичко личи, че следва нова порция драма за бременната жена. Не знам дали да не я поканим тука горката.

# 639
Абе тя свекървата от конкретното име е обидена, ама после защо сложи вето и на всички други имена започващи с тази буква, че и на подобно звучащи.
Хитра лисица е тя, прикоткала е имотната снаха за синчето си, ама не и се стърпяла повече душичката да се преструва.
А мъжът е виновен, но това е един от онези случаи, в които разведени майки отглеждат синовете си и ги надъхват срещу бащите им. И се лепват за тях до края на живота им, без да им позволят да имат нормално семейство.
За снахата ми е жал, изглежда свестен човек и дълго се е борила за това дете.

# 640
  • при късмета
Работа на жената/снахата е да каже навреме, ако има претенции, а не да мълчи и да се сърди, че не четат мислите ѝ.
Не е претенция, там където живееш да не те изненадват с неочаквани посещения и без предварителна уговорка, при това за дни. Това е най-нормалното нещо, което да очакваш, не каприз или претенция. Хората на квартира живеят така, камо ли в имот на единия.

Не съм чела съседната тема, ама как свекърва има основание да е обидена от името на внучето? Тя няма думата там изобщо, решението на родителите и каквото и да си говорим, повече на майката. Да се обижда който иска

# 641
  • София
Не е претенция, там където живееш да не те изненадват с неочаквани посещения и без предварителна уговорка, при това за дни.
Скрит текст:
Това е най-нормалното нещо, което да очакваш, не каприз или претенция. Хората на квартира живеят така, камо ли в имот на единия.

Не съм чела съседната тема, ама как свекърва има основание да е обидена от името на внучето? Тя няма думата там изобщо, решението на родителите и каквото и да си говорим, повече на майката. Да се обижда който иска

Зависи. Ако завареното положение е собствениците да ходят без предупреждение, ти трябва да кажеш, че това заварено положение не те устройва.

# 642
  • Пловдив
Офтопик. В другата тема, ако не говорим за различни "други" теми, все пак настояването е било не детето да бъде с конкретно име, а да НЕ бъде с едно конкретно име - това на свекъра, когото свеки мрази, а снахата харесва самото име, не че държи да уважи лично свекъра.
Пак не е баш работа на свеки, но компромисът е доста по-малък, отколкото ако се тръшне за име Х.

# 643
  • при късмета
Ама какъв компромис? Правиш компромиси, когато двама равностойни като позиция обсъждат нещо. Свекървата не е страна  по този въпрос

# 644
  • Пловдив
Аз не съм казала никъде, че свекървата има гарантирано право на глас.
Не е вярно, че компромис се прави само при двама в равностойно силни позиции. Даже не знам точно тогава доколко е компромис и доколко - единствено възможен резултат от равенството на силите. Компромис правиш, ако решиш да угодиш на свекървата. Защо ще решаваш така - за да си запазиш отношенията с нея. Мога да направя компромис, като отстъпя за нещо, което иска малолетното ми дете примерно, макар че последната дума е моя, като мотивите могат да бъдат различни.

Общи условия

Активация на акаунт