Шестокласници 2025/2026

• 20 726
  • 441
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Странно тази година учебниците ни са от много различни издателства, миналите години почти всичко ни беше на Просвета.
Хубавото беше, че Просвета имат електронен вариант, а Архимед например няма Sad

# 61
  • European Union
Предполагам, че всички издателства ще качат електронни варианти. Не знам за прогимназията, но за гимназиалния етап цената включва и електронно четима версия.

# 62
  • София
Влизам в темата за първи път. В сайта на училището има информация за родителската среща. Новата класна ми се обади по телефона, за ме информира и да се представи. Много добро първо впечатление ми остави.

# 63
  • Варна
Коригирам се, за издателство Архимед има код за безплатен достъп, който се подава към училищата.
За учебника по английски на издателство Pearson също трябва код за безплатен достъп, който е даден на училището.

# 64
  • София
На сайта на училището има качени родителски срещи, ала като не си знаеш класа... Аз вчера от притеснение взех, че се обадих в новото училище. Имало е малко технически проблеми с прехвърлянето, но вече са решени, потвърдиха ми клас и изрично ми обещаха лично да ми се обади новата класна.  И наистина, съвсем скоро след това получих обаждане, потвърждение, че всичко е наред и вече имам в календара си пет родителски срещи (че имаме и седмокласничка и нейната школа си прави отделно за МАТ и отделно за БЕЛ). Лудницата започна, да сме живи и здрави и ние, и децата, ще се справим и тази учебна година!

# 65
Нахлувам в темата ви с въпрос относно 4 клас .Правихте ли макет на Слънчевата система и планетите?

# 66
Да, правихме

# 67
Ние имаме насрочена РС за 11.09 .
При нас съобщи старата класна все още в групата, която имахме създадена.
Иначе също в сайта   на уч-ще има качени дати за начален и прогимназиален етап.
Нищо ,че са сбъркали годината на началния 🤣 2023 ...

# 68
  • София
Аз нямам спомени в 4ти клас в училището на дъщеря ми да са имали макет за слънчевата система. Тя имаше индивидуално домашно да разкаже за две от планетите по избор и да обоснове защо точно тези две планети е избрала. Може някои деца от класа пък и макет да са правили. Не знам.

При нас родителската среща за всички 5ти класове е заедно в обща зала. Надявах се да се видим само нашия клас с класната, но явно няма да е сега.

# 69
  • София
Ние правихме макет на слънчевата система. Около Коледа го зададоха, януари го предавахме.
Има едни готови планети, само се оцветяват и се нареждат някак и готово.
Ние рязахме и лепихме сами.
Казвам ние, защото точно с това децата трудно се справят сами.

# 70
  • София
При нас не е имало макет. Правиха презентации няколко пъти на различни теми от материала.

# 71
По ТиП правиха такъв макет. Същият мина и за уроците по ЧП. Запазих го, че в актуалната тема за шестокласниците/ предишна петокласници писаха, че имали такъв проект и в 5-ти клас.
Дата за РС няма - нито в електронния дневник, нито в сайта на училището. То доскоро не се знаеше колко паралелки ще бъдат. Учителите ни се представиха на последната РС за 4-ти клас. Всичките казаха - много е трудно в 5-ти клас, та чак някакви майки си шушукаха да си местели децата в училища с по-малко изисквания. Е колко да е трудно в 5-ти клас! Просто няма да има кой да ги дундурка, ама това ми беше и ориентир за родителските капризи и нагласи.
За съжаление ваканцията се изниза като пясък между пръстите.

# 72
  • Варна
привет, някой да има код за достъп до издателство Pearson, за достъп до електронните ресурси?

# 73
  • Варна
Здравейте, как е при вас програмата?
Всеки ден са по 7 часа без един ден. А сега ни предлагат да имат екстра час по математика и да станат 7 часа и тогава.
До 14 часа ще са на училище? по обед 10 минутно междучасие между часовете за хапване набързо.

# 74
Очакваме програмата все още, но ни предупредиха, че дни с по 6 часа ще са по-скоро изключение.
Седмият час приключва в 13:50ч при нас. Т.е. каквато и да е извънкласна дейност ще се проточи до към 15ч след това.

Общи условия

Активация на акаунт