Емоционална зависимост

• 4 384
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
Божеее, доживях да чета оправдания и насърчаване на връзка с човек със зависимост. Хазартът е зависимост, независимо кой колко залага. Да, има професионални играчи на бридж, покер и т.н, но първо от всички играещи те са минимален процент и второ, тези хора прекарват по сто часа правейки точно това - играейки.

Залагане на мачове, коне, хрътки и т.н., не е спортен бридж и покер. А, че някой изкарвал пари - изкарват някакви суми, но колко вкарват? През годините това поведение е много вероятно да се задълбочи. Сумите се увеличават, почват с бързите кредити и лихвари и т.н. Ама, която няма акъл, да се занимава, разбира се и да се надява, че той ще се промени.

# 16
Сега и аз погледнах старите постове на авторката, освен залаганията има и изневери, лъжи, липса на секс и други прелести. И така по мои изчисления 7-8 години.
Не знам какво да напиша към нея, тва на всеки може да се случи да попаднеш на кофти партньор, да се влюбиш в такъв, да си строшиш нервите и да си загубиш времето, ама тва цялата си младост да похабиш с такъв човек вече не го разбирам.
Авторката сигурно се е сдобрила снощи със златния и може повече да не се появи в темата си, най кофти обаче е за близките и. Да я гледат как потъва с всеки изминал ден и абсолютно нищо да не могат да направят, е това е вече лошо.

# 17
Сега и аз погледнах старите постове на авторката, освен залаганията има и изневери, лъжи, липса на секс и други прелести. И така по мои изчисления 7-8 години.
Не знам какво да напиша към нея, тва на всеки може да се случи да попаднеш на кофти партньор, да се влюбиш в такъв, да си строшиш нервите и да си загубиш времето, ама тва цялата си младост да похабиш с такъв човек вече не го разбирам.
Авторката сигурно се е сдобрила снощи със златния и може повече да не се появи в темата си, най кофти обаче е за близките и. Да я гледат как потъва с всеки изминал ден и абсолютно нищо да не могат да направят, е това е вече лошо.

Много е комплексно при мен, но най- лошото, е че нямам самоуважение и не се обичам

# 18
Like_Smoke, да бе защото пиеш по чаша вино вечер си е алкохолизъм. Защото правиш редовен секс е нимфомания. Защото търкаш билетчета от репа е хазарт. Защото пушиш цигари си наркоман.

Как пък я сложи тази диагноза "зависимост"?

# 19
Like_Smoke, да бе защото пиеш по чаша вино вечер си е алкохолизъм. Защото правиш редовен секс е нимфомания. Защото търкаш билетчета от репа е хазарт. Защото пушиш цигари си наркоман.

Как пък я сложи тази диагноза "зависимост"?
Както ти си преценила, че е нормално човек да има такова хоби, че и семейството си да издържа, така аз съм преценила, че търгането на билетчета, онлайн залози и т.н, е зависимост.

# 20
Е тогава цялата нация, че и целият свят е от зависими - алкохолици, наркомани, секс маниаци, работохолици, хазартно зависими, интернет зависими, компулсивно пазаруващи + теб.

# 21
Е тогава цялата нация, че и целият свят е от зависими - алкохолици, наркомани, секс маниаци, работохолици, хазартно зависими, интернет зависими, компулсивно пазаруващи + теб.

Да те поправя, не само цялата нация, съвременното общество е пълно със зависимости, такава е културата на свръхконсумация. Иначе в Бг не може да се отрече наистина ужасното ниво на пиене и пушене - виж само къде сме в класациите особено при жените. Скандално е също как държавата подкрепя хазартната зависимост по всякакъв начин - то реклами, то чудо.
Всеки има своите слабости, просто някои наистина разказват играта и на околните включително семействата - алкохолизъм и хазарт са едно от водещите. Колкото и да спориш, не мисли, че твоят мъж като е изключение, щото играе от време на време, е представителна извадка.

# 22

Вижте когато се запознахме в началото да, взимаше  някакви наркотици, баща му и майка му са се развели  бяха го оставили беше тръгнал по лош път, това  го мина, да обаче сега играе мачове на мен ми казва, че си докарва някакъв доход така за да сш плати някоя сметка, брат ми от друга страна ме нападна, че не желае да общува с мен заради него, аз му казах реално нашите взаимоотношения нямат нищо общо с тези които имам с него и там е дълга история и дълга драма..... изневерявал  ми е  физически не знам, но по фейсбук и сайтове да, има промяна всички го казват в него, но аз живея с миналото, много се влияя  от чуждо мнение, аз  съм пълната противоположност не съм взимала никога наркотици, не пия освен една бира или 1 чаша вино, не играя харазарт, приятелката  ми ми казва за някои неща е пра, за други  те манипулира, аз реално се сринах, а бях толкова нахъсана  упорита, усмихната, ведра, общителна.....

# 23
Тук едва ли става въпрос за дребни суми колкото да му е интересно да гледа мачовете, а и наред с другите им проблеми това е само подробност. Такива като авторката са склонни да неглижират проблемите, да представят нещата в по добра светлина или направо да крият по неудобните и компрометиращи подробности дори в моментите на криза. Знам го това от първо лице.

Авторке, винаги е сложно. След още известно време този човек ще ти опротивее до толкова, че няма да можеш да го гледаш, но до тогава ще си изгубиш още години в тази връзка, ще си съсипеш тотално психиката и дори физическото здраве. И ще имаш толкова емоционален багаж, че ще ти е трудно да започнеш на чисто дори след дълъг период сама. И това го знам от първа ръка. Никой не може да ти помогне и да ти премахне тези зависимост с магическа пръчка. Трябва да си наложиш воля в моментите на раздяла и да не допускаш ново събиране. Рязане от раз е по добрият вариант, но е наистина труден. Другото е една безкрайна мъка от раздели и събирания, които те тровят бавно докато стигнеш самото дъно

# 24
  • SF
Всеки се справя различно според характера си, желанието си да се справи, опциите да се занимава със странични неща. Няма нещо общо, изпитано, което да работи.
На тези, които не искат да скъсат, им е по-трудно.

# 25
Определено ми е адски трудно и не разбирам и аз самата защо винаги съм била кято кон с капаци, имала съм две връзки де, но нямам самочувствие, приятелките ми казват, че съм хубава, симпатична, че.мъжете ме заглеждат,аз някак не го вярвам, най- смисленото нещо, което прави е да уча всичко останало......

# 26
Самосъжалнието няма да ти реши проблемите. Нито оплакването пред непознати и познати. Други неща са нужни. Защо не се огледаш наоколо, казваш че си красива и те заглеждат, защо не обърнеш вниемание на някой от мъжете, които проявяват интерес? Новата тръпка може да те изкара от блатото много успешно, само трябва да я намериш.
П.с. вземи разкарай тоя аватар. Ти може да го обичаш, ама той теб не е много сигурно

# 27
Е, то зависи колко залага! Ако залага на футбол е пройдоха, а ако играе на борсата с петрол е мега переспективен Simple Smile
Не стоят така нещата.
Има значение не дали залага, а цялостното поведение. Много хора се издържат със залагане или игра на бридж и въобще не са мъже за отписване. Дори и на мачовете се залага с обмисляне, следене на форуми, стратегии и т.н. Същото е например на борси за крипто, злато и тем подобни.
Стига си се вдетенявала и събирала багажи, пък после разопаковала.
Например има значение КОЛКО ЗАЛАГА. Дали има твърда квота - например всеки месец вкарва по 50 лв. /примерно/. И независимо какво стане с тия пари - е това и няма повече.
Разбира се казах 50 лв. ,но различните играчи поемат различен риск с натрупването на опит и в заисимост от стабилния доход.

Важните въпроси са:
- Има ли стабилен и постоянен доход от друго?
- Какъв процент от дохода отива за залагане?
- Какво прави с печалбата?
- Има ли стратегия или е на ясновидска основа?
- Ако загуби целият капитал /което е напълно нормално/ какво прави?

Например имаше период в живота ни, в който мъжа ми напусна работа, за да отиде на друга и на новата работа нещата изведнъж пропаднаха. Докато си търсеше работа ни издържаше с бебето със залагания. Това си е работа, като трябва да си добър математик, статистик, тактик, да следиш всички мачове, да имаш топки за стреса и да приемеш процента загуби /който е в основата на цялата игра със залаганията - направено е да ти вземат парите/.

Не се обиждай, обаче борсата и Еврофутбол не се приравняват. Играе на борсата, залага на мачове..
Игрите на борсата със стандартни инструменти, които са ниско рискови са инвестиция. Аз бих намерила за стабилен, някой който заделя 15 процента от дохода си и го инвестира в топ акции или фондове с умерен риск.
Ливъридж, Форекс, шиткойнс са хазарт. Обикновено единствените, които забогатяват с тези инструменти са онези, които пишат книги за тях.
Да, има хора, които се издържат с покер, но са екстремна рядкост.
Хазарта води до зависимост и е кофти, колкото и да си мислиш, че ти е велика стратегията е направен да те прецака.

Ако не може да спре да залага на мачове си е кофти.
Не ѝ трябва такъв. Пък ако ще да е велик стратег и гениален математик.
Ако е убедена, че мъжа не става, да се откъсне. Да смени средата, компанията, града ако трябва. Няма смисъл да се повтарят едни и същи грешки с години.

# 28
Е, то зависи колко залага! Ако залага на футбол е пройдоха, а ако играе на борсата с петрол е мега переспективен Simple Smile
Не стоят така нещата.
Има значение не дали залага, а цялостното поведение. Много хора се издържат със залагане или игра на бридж и въобще не са мъже за отписване. Дори и на мачовете се залага с обмисляне, следене на форуми, стратегии и т.н. Същото е например на борси за крипто, злато и тем подобни.
Стига си се вдетенявала и събирала багажи, пък после разопаковала.
Например има значение КОЛКО ЗАЛАГА. Дали има твърда квота - например всеки месец вкарва по 50 лв. /примерно/. И независимо какво стане с тия пари - е това и няма повече.
Разбира се казах 50 лв. ,но различните играчи поемат различен риск с натрупването на опит и в заисимост от стабилния доход.

Важните въпроси са:
- Има ли стабилен и постоянен доход от друго?
- Какъв процент от дохода отива за залагане?
- Какво прави с печалбата?
- Има ли стратегия или е на ясновидска основа?
- Ако загуби целият капитал /което е напълно нормално/ какво прави?

Например имаше период в живота ни, в който мъжа ми напусна работа, за да отиде на друга и на новата работа нещата изведнъж пропаднаха. Докато си търсеше работа ни издържаше с бебето със залагания. Това си е работа, като трябва да си добър математик, статистик, тактик, да следиш всички мачове, да имаш топки за стреса и да приемеш процента загуби /който е в основата на цялата игра със залаганията - направено е да ти вземат парите/.

Не случайно всичко изброено от Вас в другия Ви коментар е за лица над +18 години, и да цигарите СА зависимост а другите изброени може и да не са, но водят до такива.🙂 Никой не се е родил хазартно зависим, станал е такъв и е започнал от някъде! А колкото до чашата алкохол вечер, случайно да сте чувала за Битов алкохолик?
Днеска ще заложи 50лв утре 500, догодина ще се е забил с 1-2 бързи кредита и няколко борча от приятели, за които тя даже няма да знае.
Абсолютно против хазарта съм без значение дали залага 1 или 100лв! Щом и родителите и да имат против този индивид, който очевадно познават по добре от колкото ние с Вас него, явно си има защо.
Това го напишете на родителите и, и им кажете колко е нормално и да си оставят детето с този индивид, че бъдещето и с него ще е цветя и рози, защото е нормално един мъж да си издържа семейството с хазарт! 🍀 Но това е лично мое мнение и не обременявам никой с него. Авторката сама да си реши какво бъдеще иска да има и той дали може да и го даде. Каквото и да стане пожелавам късмет и повече себеуважение ❤

# 29
Е, айде по-спокойно. Ако си вземеш билет от лотарията за 1,50 не те прави лош човек или хазартно зависим. Малко посмалете нашокванията.
Ако залага повече от 100 лв. на месец - да.

Общи условия

Активация на акаунт