Самотата при жените

• 15 660
  • 198
  •   1
Отговори
# 60
  • Out of the Mix
Toчно така, Джентълмен.
Проактивност. При мъжете и жените, обаче е различно.
Пф, мен колко са ме резали през годините, като тръгнеш от тийн.
Но не ми е пукало. С годините нещата много се промениха, и няма как да не са.
Повечето жени не са проактивни, а срамежливи, даже и не можшеш да разбереш искат ли нещо, или не.
Заговаряне става нещо в контекст, случайна усмивка, среща на поглед, и нещо да се случи.
Последните години животът много се промени, почти всичко вече е онлайн.

# 61
Авторката, щом анализираш толкова, опитай да навържеш тези мъже, които не те търсят после, имат ли нещо общо помежду си или са различни типажи?
Ако са различни, но после не те търсят, най-вероятно нещо в теб ги спира.

# 62
Не съм чела коментарите ,но ако те привличат по-възрастни- давай смело...не е казано ,че трябва да се жените и да се размножавате -давай го по-лежерно,като си прекараш добре с някой + хубав секс ,може би ще се отпушат нещата.

# 63
  • София
До сега не съм имала неангажираща връзка. Не мога да си представя да си легна с някого без емоция. Това е ключово за мен и нещо, по което първоначално се водя. И обикновено до сега първо е емоцията и после преход в чувства. Не съм преживявала по - различен сценарии и не знам как се постига “неангажираща” връзка.

Получава се лесно, като не си изсипваш кофата с очаквания върху човека от самото начало. Просто е. До неангажираща връзка се стига, като неангажираш отсрещната страна, а просто се радваш на това, която получаваш. Не се цупиш за глупости, не искаш да идва с теб на театър или да парадираш пред приятелки с новата си забивка. Това е.

Колкото до "лягане с някой без емоции" .. не знам откъде ви е дошла тази идея !? Сексуалното привличане е емоция ( поне за моя малък мъжки мозък е такова) Единствената алтернативна и смислена теория, която съм чувал е, че за мъжете сексуалното привличане е сетиво - т.е. усещ го като студа или топлината. Така, че освен ако не вярваш в теорията за сексуалното привличане като сетиво не виждам, как може да стане без емоции. Не виждам и защо би станало без емоции, кому и защо ще е нужно ?

Imsoconfused Според мен имаш нужда от терапия с психолог, защото усещам че имаш някакви вътрешни самосаботиращи механизми, които действат, но може би не ги осъзнаваш.

# 64
авторката сама казваш, че си премисляш всяка дума като говориш с мъже..
не знам защо въобще се чудиш, че не те търсят след разговорите - никой не обича да си губи времето с фалшиви хора..
едно е да си спонтанна и загадъчна, друго е да си прикрита и изкуствена.. 
по-добре да знаеш, че някой не те харесва заради това което си, отколкото да те харесва заради това, което не си..

# 65
  • Paris, France
Скрит текст:
Не търся връзка само за да бъда в такава. Не ми е нужен мъж, за да имам щастие в денят си. Достатъчна съм си. Не ми е нужен мъж, за да съм цял човек. Нужен ми е партньор, с който да създам семейство, деца, с който да споделям ежедневието с хубавите и лошите мигове. Търся си приятел, който да е до мен и да ме подкрепя или да ме спира по грешният път. Търся някой, на който аз да бъда опора и смисъл. Не се увличам по годините просто заради годините и очакването, че предлагат нещо повече. Вероятно подсъзнателно и това е налично като фактор, но в моменти и чисто визуално усещам, че ме привличат. Не бих казала, че имам липси, както се споменава и по - горе, които искам да се запълват, а по - скоро търся споделеност, интимност, доверие.
До сега не съм имала неангажираща връзка. Не мога да си представя да си легна с някого без емоция. Това е ключово за мен и нещо, по което първоначално се водя. И обикновено до сега първо е емоцията и после преход в чувства. Не съм преживявала по - различен сценарии и не знам как се постига “неангажираща” връзка.
Някой по - горе ме определи като прекалено фокусирана, анализираща и конкретна - да, определено го наблюдавам у себе си. Постоянно анализирам, а много искам да се освободя от това. Трудно ми е да водя разговор дори, защото постоянно премислям какво да кажа, как ще прозвучи, да не би да се изложа, което е страшно обременяващо. Може би това остана поради опитите ми преди последната раздяла спасително да се харесам, за да не приключат нещата. Уви - глупаво решение. Преди бях толкова освободена в общуването, изобщо не премислях, бях радостна, просто се забавлявах, а сега се вглъбявам и анализирам постоянно. Много е неприятно, как да сложа край на това и да започна да живея спокойно?

Не се опитвам да се харесам на всяка цена, не се натрапвам, набутвам, но при разговори с мъжете - те си вървят, но когато приключат - те не ме търсят, не ме намират например в социалните мрежи, не търсят контакт с мен.
А уж в живият разговор всичко върви гладко, усмихваме се, смеем се и е приятно, но до там…

Мисля, че в момента си прекалено негативизирана от предишната връзка, изглеждаш несигурна и тревожна и с това отблъскващ въпросните мъже.

Имаш прекалено сериозни изисквания, които малко мъже, били те и 70 годишни, биха тръгнали да задоволяват от самото начало на връзката. Доверие се гради с времето. Повечето мъже ще избягат като усетят, че искаш да ги връзваш с бебета и сериозности.

Според мене е добре да си дадеш още 6 месеца или година, в която да преживяш предишната връзка и да се отървеш от съжаленията и копнежите по нея. Трябва малко да се дисциплинираш, обаче. Не може да се въртиш още 10г около приключила и изживяна връзка.

След като харесваш възрастни мъже, излизай с такива и никакви други! Тези, които ти казват, че не са добра партия, не ги харесват и имат други предпочитания. Жените трябва да излизаме с мъже, които харесваме.

Можеш да започнеш да излизаш неангажиращо с мъже, с много мъже. Все някой ще ти пасне. Проста математика и вероятности. Не започвай връзка докато не се отърсиш от предишната!

А за влюбването - с възрастта се случва все по-рядко. След късните 20г не се влюбих никога повече, а в тийн годините се влюбвах през ден. Любовите от пръв поглед може и вече да са зад гърба ти.

Няма да е лошо да си намериш някакви билкови успокоителни. Поне на среща с мъж ще ти помогнат да се отпускаш.

Опора и смисъл в жена намират само мухльовци, а ти не искаш такъв.

Успех

# 66
Ъъъъм, ама то не се ли почва "неангажиращо" и после, ако евентуално си допаднете и бла бла ииии чак тогава да се мине към "ангажиращото"? Аз ли нещо не съм у ред? А и сексуалното привличане Е емоция. Нещо не схващам авторката за кво се бори... Rolling Eyes

# 67
Аз много добре разбирам авторката. Иска романтичната емоция, пеперудите в стомаха, вълнението и така нататък. Или поне да знае, че другата страна има намерения за връзка, а не само за забивка. Романтиката е важна за огромна част от жените.

# 68
това със заявяването на намерение за връзка, преди да опознаеш човека отсреща, не го разбирам..
аз лично бягам от мъже, които след няколко срещи, преди да са ме опознали дори на 50%, ми говорят за връзка, общо бъдеще и т.н. ..
да си романтичен и да изпитваш тръпка, няма много общо с това отчаяно да търсиш, на всяка цена, партньор до живот..

# 69
Имах предвид да не са "играчи". Много хора казват, че търсят нещо сериозно например. Не е равно на това да принуждаваш другия да бъде това сериозно.

# 70
така де, но ако търсещият 'сериозно' реши, че другият не става за сериозното, обикновено му се лепва веднага етикет 'играч', ако неставащият го хареса едностранно за 'сериозно'...и се почват едни излишни драми..

# 71
И как точно знаеш дали искаш "сериозно" от два-три тека?!?
То някои години сме живели с някой и после виждаш,.че не става за "happily ever after" Rolling Eyes

# 72
Доста, даже повечето сигурно, връзки започват, когато двама души са в някаква обща компания - приятелска, университет, работа, хоби и тн. Разговори, време заедно, споделяне, привързване и те нещата станали. Влюбените чувства ги има отпреди секса и те сочат компаса.

Имам и двойки в обкръжението, при които в секса нещата са зле, ама горните неща ги държат заедно. Тяхна си работа.

Последното ти изречение е безспорен факт.

# 73
Аз много добре разбирам авторката. Иска романтичната емоция, пеперудите в стомаха, вълнението и така нататък. Или поне да знае, че другата страна има намерения за връзка, а не само за забивка. Романтиката е важна за огромна част от жените.
Аз съм на същото мнение. Няма нужда до се отдадеш на всеки срещнат,защото всички го правят. Повечето жени, за да си легнат с мъж, имат нужда от тръпка, привличане и поне някакво минимално доверие в човека отсреща. Също и заявявка за някакво отношение, защото тоя мъж като е вкарал у леглото си Пенка, Марийка и Драганка ( вероятно и трите заедно ), мен със сигурност няма да ме спечели.
Малко самоуважение и ценостна система се иска.
За съжаление, в днешно време все- повече липсва.

# 74
Е, айде сега!
Мъжът може да има сериозни намерения и без да е романтичен. Колко романтици познавате? Аз един, но пък е гей.

Ако имаш нагласа за сериозна връзка, но попадаш на хора, за които знаеш от рано, че няма да се получи - поне си опитал и събрал опит, обменил си не само телесни течности, но и комуникация и мироглед. Смятам, че е по-печелившата стратегия от тази да се чака Идеалният.
Както каза Мая, когато се влиза в една връзка - няма срок на годност, за гаранция пък съвсем. Хората се развиват поотделно и заедно като двойка и ако промените са фрапантни при единия - краят е предизвестен.
Отчаянието много бърза лъха и е неприятно и отблъскващо за всеки пол.

Общи условия

Активация на акаунт