Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 602
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Не пазя ушите специално, подшушавам с клечки за уши после.
Ивайло спи надясно, в началото го въртях, но аз го оставя наляво, той се обърне по гръб и завърти главата надясно🤦 много е жилав, подвижен и т.н. успява да се мести и не го оставям сам върху повивалника например, както съм правила с баткото.

# 496
И ние сме с ергобейби омни 360 и си я ползваме,става от новородено, сега даже заспа в нея. И ушите не пазя,после подсушавам с клечка.
Иначе се зачетох за зелените изхождания,понеже сега цялото ако беше мнооого тревисто зелено. Пише,че яде само предно мляко и зеленият цвят е в следствие на това,че не приема достатъчно от задното нляко,което се води по-хранително и също се образуват повече газове. Аз по принцип храня от една гърда на хранене,но днес нещо се мръщи,като е мека,а има още мляко в нея и давах и от другата,но явно не е трябвало. Предишните от 1 гърда на ядене съм давала,не знам този господин защо има претенции към моите млекоцентрали Grinning

# 497
Абе тя и тулата според производител може от новородено, но когато купувах слинга(още за баткото) консултантите ми обясниха, че не се препоръчват раници докато не могат да крепят стабилно вратле, а и позицията била с много изправено гръбче, което също не се препоръчва.
Сега, според мен си е вариант, особено като знам колко масово все още се ползват кенгуру-та, но го имайте предвид за да си правите почивки, ако седят много часове поред.
Моята девойка яде от двете гърди, само нощем яде от една, не мога да я събудя за втората просто и съответно имам чувството, че ще гръмна защото те си се пълнят като да пие и от двете..

# 498
  • София
Бухалчето Оли имаме и големия и малкия. Големият доста го ползваме, на креватчето ѝ е и доста я успокоява особено вечер, но приспива и нас. Sweat Smile Малкият за количката е безполезен за нас, защото навън си има достатъчно бял шум.

Раницата ни е BeSafe Haven™, води се от 55см и 4кг.

# 499
Момичета, според мен задължително си правете консултация с консултант по бебеносене. Вчера дойде консултантката, обясни всичко, наехме си комбинирана раница Исара да пробваме за един месец. Днес й пратих клипче и снимки как сме се натъкмили с бебето и не бях позиционирала добре главата никак. Направи ми впечатление, но не знаех, че чак толкова смотано съм го сложила.

Кенгурата така наречени не предлагат добро позициониране за тазобедрените стави. Ако бебето се носи напред с лицето, гърбът не е добре позициониран.

Комбинирана раница може от първия месец нататък.

Слагайте главичките и наляво, и надясно, да  да не се схващат мускулчетата и да се избегне деформиране на костите на черепа.  И нашият човек си има предпочитана страна, основно зашото аз си имам предпочитана страна да го храня, съответно го слагам така в кошарата, което съвпада с източника на светлива и нашето легло. Но си поставяме за цел да го слагаме наобратно в кошарата и да редуваме от соя страна го храним.

# 500
Маграт, давам от еспумизан комфорт по 10 капки. Преди давах и колак таз и абколикен, но не видях смисъл от тях в нашия случай.
Марбела, по-скоро е било от нещо друго запека…
Предпочита дясно и затова гледам да я въртя на ляво, че големият ми син беше се поизкривил на едната страна от това, че все на дясно го носех.
Имам слинг шал, който си ми е любим, както и един по-скъп от каката, но още не съм го извадила. Слингът шал е неудобен за връзване (моят специално е доста дълъг), но е много удобен за носене и може от новородено с него
Мина ни погачата, събрахме много хубави емоции

# 501
  • София
Имаше въпрос за мазането на белега след секцио - на мен ми предписаха кело кот гел. Малко е скъп, но съм много доволна. Не знам дали е от гела или от хирурга, но месец след секциото белегът почти не се забелязва.

Да попитам: използвате ли люлка или шезлонг? Каква е разликата между двете и от кои модели сте доволни?

Ние засега люлеем бебка в next to me. Много я успокоява, когато е нервна, но ми се иска да автоматизираме процеса. Grinning

# 502
  • София
Ние сме много доволни от Cangaroo - Triumph люлка, бебето и то. Заспива си в нея, има си режим, скорост, мелодиии. Определено смислена покупка за нас.
https://www.baby.bg/product/elektricheska-lyulka-cangaroo-triump … 6JhMaArC9EALw_wcB

# 503
Ние сме с nuna leaf , имам си ги от близнаците.
И с тях и сега много си я ползваме , бонус е че издържа до 60 кг , повечето люлки/шезлонг са до 9 кг , което за мен не си оправдава парите.

# 504
На мен за белега от друга операция ми предписаха да мажа с Кело кот, но впечатлението ми е лошо - абсолютно никакъв ефект не виждам от този гел, но за сметка на това цената му е просто абсурдна. В момента между този белег и този от секциото няма никаква разлика, а са с разлика от половин година. Мазането с хидратиращ крем за мен би дало по-добър ефект Rage

# 505
Направо забравих да мажа белега. Толкова малко свободно време да ми остава напоследък…
Няколко вечери бебо плаче повече, забелязах че е след като дам капките Био Амика. Нещо вечер да го карат повече да пръца ли, да му разстройват стомахчето ли. Днес гледах 6те приема, който всъщност бяха 5 да са до 18ч и бебко не е плакал така. Предните вечери беше трудно като реве така истерично, аз да прочета приказка на баткото или ако започне още от вечеря, да успеем нещо да хапнем. Ще видя следващите дни как ще бъде, може и да спирам капките.
С баткото и едни ужасни 4-5 часови колики и рев какво ли не пробвах, спрях всичко и спряха и коликите.
Слингът ми е на Кабу, но ми държи много топло и все още не го ползвам активно. От края на седмицата го дават леко застудяване и предполагам ще мога да си го бебенося в него. То си и зависи от бебето, баткото все плачеше и беше на ръце и в слинг. Това бебе плаче ако е гладно и вечер по много малко, само тогава си го гушкам и то с такова удоволствие. Искам и повече да го гушкам, но баткото ми спира тока, ако не е той ще е мъжът ми с нещо 😅.
Елиф, как си? Прочетох оплакванията ти и ме притесни. Беше ли на лекар?
Аз трябваше месец след секциото да отида на преглед, моят лекар не вдига телефона и сигурно е на почивка. Надявам се да няма проблем, че вече 2 дни скачам с детето на батута. Взехме му го като бях бременна и не можех да го пробвам. То било много зареждащо това скачане. Не е само за децата и за възрастните е. Та се замислих може ли, не може ли. Стана месец и половина от секциото, за тренировки вкъщи също се замислям.

# 506
Имам въпрос към кърмещите мами:  какво пиете след както родихте като витамини/добавки?

# 507
Имам въпрос към кърмещите мами:  какво пиете след както родихте като витамини/добавки?

Аз пия витамините на pregnacare, сминдух на капсули  и чая на Лактеса, амс него все по-често го забравям.

# 508
И аз приемам pregnacare, ако не забравя. Има ли някоя мама след секцио, която да се е отпуснала да прави упражнения? Аз съм със сериозна диастаза, вече се чувствам доста добре и само чакам докторът да ми разреши.

# 509
Направо забравих да мажа белега. Толкова малко свободно време да ми остава напоследък…
Няколко вечери бебо плаче повече, забелязах че е след като дам капките Био Амика. Нещо вечер да го карат повече да пръца ли, да му разстройват стомахчето ли. Днес гледах 6те приема, който всъщност бяха 5 да са до 18ч и бебко не е плакал така. Предните вечери беше трудно като реве така истерично, аз да прочета приказка на баткото или ако започне още от вечеря, да успеем нещо да хапнем. Ще видя следващите дни как ще бъде, може и да спирам капките.
С баткото и едни ужасни 4-5 часови колики и рев какво ли не пробвах, спрях всичко и спряха и коликите.
Слингът ми е на Кабу, но ми държи много топло и все още не го ползвам активно. От края на седмицата го дават леко застудяване и предполагам ще мога да си го бебенося в него. То си и зависи от бебето, баткото все плачеше и беше на ръце и в слинг. Това бебе плаче ако е гладно и вечер по много малко, само тогава си го гушкам и то с такова удоволствие. Искам и повече да го гушкам, но баткото ми спира тока, ако не е той ще е мъжът ми с нещо 😅.
Елиф, как си? Прочетох оплакванията ти и ме притесни. Беше ли на лекар?
Аз трябваше месец след секциото да отида на преглед, моят лекар не вдига телефона и сигурно е на почивка. Надявам се да няма проблем, че вече 2 дни скачам с детето на батута. Взехме му го като бях бременна и не можех да го пробвам. То било много зареждащо това скачане. Не е само за децата и за възрастните е. Та се замислих може ли, не може ли. Стана месец и половина от секциото, за тренировки вкъщи също се замислям.

Не съм ходила на лекар понеже нямам никакво време,но за сега отшумя. Може би дето сега е по хладно времето,не знам на това го отдавам до някъде.

Общи условия

Активация на акаунт