Термин Август 2024 ♥ - тема 10

• 37 661
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
И при нас вчера беше интересно. Цял ден будува, следобяд коликите му бяха страшно силни и не беше рев, дране, успокояване, носене на ръце и нищо не го успокоява. Направо ми се къса сърцето. Дори навън се разрева два пъти и се прибрахме, което не се беше случвало.

# 481
Момичета, да споделя, че съм много доволна от еспумизан срещу колики. След две сериозни кризи започнах да давам редовно преди всяко ядене и коликите изчезнаха. Пръцка повече, което значи, че еспумизанът действа срещу задържания въздух. Явно при нея коликите са били от това.

# 482
Възможно е бобчетата ви да преминават през първия си скок в развитието, вижте Wonder weeks. Пада се в 5 седмица според термин (не според датата на раждане). Тогава уж плачат повече и са по-раздразнителни.

Я кажете това бухалче Оли струва ли си инвестицията? Малко скъпо ми се струва

# 483
Момичета, да споделя, че съм много доволна от еспумизан срещу колики. След две сериозни кризи започнах да давам редовно преди всяко ядене и коликите изчезнаха. Пръцка повече, което значи, че еспумизанът действа срещу задържания въздух. Явно при нея коликите са били от това.

Как го даваш и колко време преди ядене? Това значи ли, че не даваш лактазни капки? Или ги комбинираш някак си?

# 484
  • София
Имаме бухалчето от Амазон, там е по-ниска цена. Заслужава си, но не от тук закупен. Иначе заслушва се в звуците. 😃

Нашият бебок има кърмаческа жълтеница и миналата неделя бяхме на лампа 6 часа общо в Токуда. Много тежко го изживях. Хем бяхме с него, нито е оставал в болница, но ми беше много мъчно. Този четвъртък му мина контролният преглед и вече билирубинът беше в норма. Казаха ни да го изкарваме на слънце, така и направихме почивните дни. Видимо е вече снежинката, която родих. Много се бях притеснила за него, но всички ме уверяваха, че нямам причина. Няма признаци иначе на бебе със жълтеница - буди се на 2, рядко на 3ри часа да яде с плач директно, има моменти на будуване през деня, наддава много добре. Неонатоложката ни каза, че твърде много е хранен. А ние сме само на кърма. Не мога да го лиша. Като заплаче давам гърда веднага. Ще продължи до 2ри, 3ти месец.
Иначе го изписаха 3160, днес го премерихме около 4500 и нещо. Ще видим утре колко ще го измери педиатърът (първа консултация на месец).
Някои вечери има много газове нашето бебоче. Правим гимнастика и попръцква доста. Най-много пръцка като почне да цока.

И сега за тези, които не са гнусливи: след гимнастика онзи ден, сменяхме пелените и почиствах дупето, но то гръмна много рязко. 🤯 Нощницата, пода - акано, изстреляно от дупето. 😂 Така не се бях смяла скоро. Чиста експлозия.

А като е буден му показвам черно бели картинки, слагам в електрическата люлка и след 10, 15 минути е заспал или си го слагам на леглото и се гледаме, говоря му, правим гимнастика.

# 485
Еспумизан при каката така я запече , че сега ме е страх да му дам на малкия.’

Ние имаме мини Оли , дават го за количка.Носим си го , но не е нищо особено , имам машина за бял шум от емаг с над 30 звука и лампичка , таймер , за 50 лв и съм много по-доволна.

# 486

Някои смесвал ли ги е с инфакол?

# 487

Нашият педиатър ни каза да смесваме Био Амика и Био Баланс бейби с Инфакол

# 488

Аз смесвах Еспумизан с Абоколикен(мисля че са със същите съставки)

# 489
Как пазите ушичките,когато миете косата?

# 490
Как пазите ушичките,когато миете косата?

Не ги пазим. Косата му мием леко с ръка и после за изплакване леко поливам с едно канче тънка струя.

Благодаря за отзивите за Оли, поръчах от Амазон - около 30€ е там. Тук в България употребявани от ОЛХ продават по толкова, а новите в магазините са по 130 лв…Поръчах и черно бели карти, да видим дали ще ги отрази. Още не се заглежда в нищо.

Вашите бебета имат ли страна, на която винаги си извъртат главичката? Нашият все е надясно! Вече като го слагаме в слинга умишлено му слагаме главата на ляво, но се бунтува и иска да се обърне на дясно.

Ползвате ли слинг? Колко време държите бебето в него? На Момчил му харесва, успокоява се и заспива, но нито аз, нито мъжа ми успяваме да го сложим сами, все трябва другия да помага. А и се притеснявам да не го държим прекалено дълго в слинга - слинг Кабу имаме, не класически. Уж е по-лесен, ама не.

# 491
Аз ползвам ергономична раница , поне 2 пъти на ден спи в нея , защото иска иначе да го нося на ръце , а не мога да свърша нищо.
Отделно ако не спи все е гладен и гледам да го замайван малко повече в нея.Че иначе преяжда и връща после.

# 492
Аз ползвам ергономична раница , поне 2 пъти на ден спи в нея , защото иска иначе да го нося на ръце , а не мога да свърша нищо.
Отделно ако не спи все е гладен и гледам да го замайван малко повече в нея.Че иначе преяжда и връща после.

Каква ти е раницата? Бях чела, че раниците могат да се ползват след 3 месец. Иначе и аз искам раница, предполагам бебето се слага по-лесно, отколкото в този слинг Кабу.
А колко време го държиш в нея? На нас ни се събират сигурно ~2-3ч на ден, чудя се дали не е много..

# 493
Не е много времето в слинг, стига да е сложен правилно. Аз я нося почти цял ден, така спинка, иначе сложа ли я да легне в креватчето започва да се превива от корем. В леглото си спи само нощем..
Защо не си направиш една консултация на място в слинготека, да ти покажат как да го слагаш сама?
Аз имам регулируема раница тула, но им е рано, поне моята девойка не си крепи главата хич. Че и мей тай имам някъде из шкафовете, той една идея по-лесно се слага от слинга, но и за него не е достатъчно стабилна.. чакам и един муселинов слинг да ми пристигне, че с еластичния се варим и двете, него вече не знам как ще слагам, защото не съм в София и ще трябва да гледам от клипчета само.

Вкъщи е весело, баткото ходи на ясла 4 дни и е със сопол и кашлица, което значи, че ит утре сме сами тримата и от сега ми се плаче. На мен ми е много трудно да се оправя с него и с беба, той си иска внимание, тя е постоянно на ръце или се кърмим. Като излезем навън и тя огладнее, не мога да си представя баткото да седи мирно и да ме чака да я храня на някоя пейка в продължение на 30мин, не знам как ще го съчетаем. До сега все някой излизаше с нас или кърмя и излизаме веднага след това.. дано му минава по-бързо и дано не лепне и малката, че само това ми липсва..

# 494
Нашата раница е ergobaby omni 360 , става за бебоци над 3,2 кг.
Определено изкарала поне 2-3 часа на ден в нея иначе в креватчето си не иска да спи , освен през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт