💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 22 436
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
Проходилка с #1 малко, #2  я буташе като уокър. Бънджи по 10-15 минути дневно пак само на 1то, на фишер прайс тропическа гора. Може да няма връзка, но второто проходи по- късно. Не съм категорично против, но умерена употреба. За този още не знам дали ще го слагам.

# 106
Ние "паяк" - проходилка не сме ползвали. Имахме за второто бънджи. Обаче там препоръката е по 15 минути на сеанс (:
Аз ги слагам да седнат на 6тия месец, после почти буквално на самотек, първоначално в едно голамо заграждение почти в целият хол (мъжът ми го направи сам), дори заради него и камината не сме палили, че ръчичките пиполят. 🤭 той започва все по-уверено да се раздвижва, изправя се придвижва се и в един момент пълзи из цялата къща. По стълбите на долу се пързаряше по корем, изключително бързо 😂
Бях ви писала "по-рано"  че това ми беше препоръчано от доцент от ВМА. Докато още живеехме в София, го бяхме посетили, нали до 4тия месец се прави тази образна диагностика на ставичките, за която тези дни си пишем тук.

# 107
Трикси, добре че всичко е минало и си добре. Дано повече такива работи да няма и всичко е наред! ❤
Караджова, температура над 37 си е вирус, не е зъби, вашата колко е?
Проходилка не сме имали ние, нито бънджи, нито уокър. Ортопедът отхвърли всичко категорично, но той е старата школа - детето се оставя само да се развива, всяка помощ от родител пречи. Сигурно е улеснение, но и без такива неща прохождат.

# 108
Ползвахме проходилка, но и пълзеше много.

# 109
Съгласна. Ние бънджито го ползвахме, за да му е кеф, той скачаше малко и го вадехме. Наистина не е желателна помощ от родител. То си заяква с пълзенето, подготвя си мускулите за прохождане. А онова с влаченето за ръцете е просто отврат. Никога не съм позволявала такова нещо. Майка ми се пробваше зад гърбът ми, и не само тя. След 4-5 път направих един биг скендъл и се отказаха, ама не искаха с добро да разберат... 😎

Трикси, добре че всичко е минало и си добре. Дано повече такива работи да няма и всичко е наред! ❤
Караджова, температура над 37 си е вирус, не е зъби, вашата колко е?
Проходилка не сме имали ние, нито бънджи, нито уокър. Ортопедът отхвърли всичко категорично, но той е старата школа - детето се оставя само да се развива, всяка помощ от родител пречи. Сигурно е улеснение, но и без такива неща прохождат.

# 110
  • София
Karadzhova88 , как е малката?
Дано бързо мине, аз не вярвам да е температура "от зъби", няма такава.
Никненето на зъби само по себе си сваля имунитета и бебето хваща всичко,което срещне.Но ще мине ❤️ Пиши как сте!
Трикси, миличката, дано си добре вече и всичко е минало и заминало.

Бънджи ползвах с голямото ми дете,но много малко, на Фишър Прайс тропическата гора,но в момента в който започна да стъпва на цял крак по земята го подарих.Натоварват се ставичките и също като проходилката, не се препоръчва.Сега с дребосъка няма да ползвам нито бънджи, нито проходилка, да се оправя 😁
Баткото проходи късно, прави ми впечатление, че пълзящите бебета прохождат по-късно, а той много пълзеше.

# 111
38 е температурата,няма абсолютно никакви други симптоми

# 112
И моите много пълзяха, но това е естесвеният начин да се подготвят мускулите за прохождане. И моите прохождаха късно, големият на 1г. и 2м., а малкият на 1г. и 3м., малкия обаче беше толкова дебеличък, че дори обръщанто му беше около 5тия месец. Бяха ме побъркали многознайниците "какво му има на това дете". Толкова досадно. 🥴 казвах "щом те види и не мърда, казах му да ти прави на пук". И поне спряха на мен да ми говорят тези тъпизми. 😎
Та, да знаете, нищо не е задължително да е, когато "трябвало" да е, има си време за всичко, не се гони норма. Дебеличките са по-тромави преди прохождане, но шансът после да е висок мъж е над 99,9%, видяла съм примери с очите си. А висок мъж е... готино! Така че, нека не се обръща по разписание, пък да е висок мацките да припадат 😅

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 15:03 от КремонаЛиза

# 113

Вирус, за три дена трябва да мине.

# 114
Ние бяхме на ортопед на месец и половина на малката, каза че всичко е наред, но ни вика на вторичен преглед след един месец (явно беше много рано). Мина сега вторичния преглед и с крачетата всичко е наред, но главичката е мека, има лек краниотабвс и ни вдигна вигантола на 3 капки. Досега давах по 2. Също така бебето беше 10 дни на море и ходи всеки ден на площадка с кака си 😂 Крачетата му, които стърчат от сенника са черни, но явно това не е фактор..
Друготе бебчета, изцяло на кърма, по колко вит Д давате и меки ли са им главите още?

# 115
  • София
Аз си давам по 2 капки вит. Д. Никой не е коментирал колко му е мека/твърда главата. Опипват само фонтанелата, ама и за това нищо не са коментирали. Как да преценя колко му е мека главата и дали е ок?

# 116
Ние бяхме на ортопед на месец и половина на малката, каза че всичко е наред, но ни вика на вторичен преглед след един месец (явно беше много рано). Мина сега вторичния преглед и с крачетата всичко е наред, но главичката е мека, има лек краниотабвс и ни вдигна вигантола на 3 капки. Досега давах по 2. Също така бебето беше 10 дни на море и ходи всеки ден на площадка с кака си 😂 Крачетата му, които стърчат от сенника са черни, но явно това не е фактор..
Друготе бебчета, изцяло на кърма, по колко вит Д давате и меки ли са им главите още?
Аз давах по 3 и на 3 месеца фонтинелата и е0.4 на 0.4.Ходихме при специалист па образно изследване и каза, че всичко е нормално,  но смятам до края на септември да спра вигантола.

# 117
Нашето е изцяло на кърма, давам по една капка. Бяхме при педиатъра преди два дни и прегледа фонтанелата. За твърдостта на главата не е коментирал ..

# 118
Аз си давам по 2 капки вит. Д. Никой не е коментирал колко му е мека/твърда главата. Опипват само фонтанелата, ама и за това нищо не са коментирали. Как да преценя колко му е мека главата и дали е ок?

Пипа я отзад на тила и като се натисне е като топче за тенис на маса. Фонтанелата е добре 1.5/1см

# 119
  • София
Как сте днес ?

За Вигантола, давам по една капка, ама все ми се струва прекалено малко, все едно му се губи някъде из устата 😁

Общи условия

Активация на акаунт