💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 21 663
  • 778
  •   1
Отговори
# 735
Аз съм чела, че препоръката е изключително кърмене до 6месеца. До тогава и храносмилателната системя е незряла, така че ще изчакам със захранването. Педиатърката миналия път каза, че ще започваме захранването от следващият път, т.е отсвга, но не съм ок и предстои да я уведомя следващата седмица.
Зори няколко пъти се е обръщала от гръб по корем, още преди 3ти месец и после спря. Показа, че може и, че не е нейното занимание, но докато суче, редовно си се търкаля и обръща върху мен и от легнала, се п превърта в седнала.
От няколко дни седи приведена напред самичка, не я оставям задълго, защото ми е притеснено, че е рано, но тя постоянно иска така, много й харесва.
Ортопед в кои месеци ви казаха да посетите и трябва ли друг рутинен преглед при специалист? Нашата педи общо взето си мълчи за всичко

# 736
Ортопед в 6-я. Най и на нефролог и очен се ходело, но ще питам педито като наближи. Кръв и урина също трябвало контролно да се пуснат.

# 737
Нашата девойка в неделя прави 4 месеца от 10/15 дни се върти наляво, а последната седмица и в двете посоки. Сега нещо се пъне да прави нещо като коремни преси, нз те подготовка за какво са. Мисля в края на 4ти-началото на 5ти месец да започна със захранването. Имаме домашни пюрета от едната баба и се надявам бързо да заместим едно хранене, което сега ѝ е АМ.

Но съм малко объркана. Хем редовно казват да не сядат до 6м, хем препоръчват захранване на 5м🤔

# 738
При моята девойка драмата е обръщането от корем по гръб. Още не го е схванала и много се нервира, мрънка и рита с крачета. Милата, дано скоро го научи Grinning
Прави опити да се набира на ръцете ми, иска да сяда. Като е подпряна на възглавница много се радва..за няколкото секунди докато не се катурне

Фрезия, сподели клипчето за захранването, моля Hug

# 739
При моята девойка драмата е обръщането от корем по гръб. Още не го е схванала и много се нервира, мрънка и рита с крачета.

Коментарът ти ме накара да се замисля иии, нашата кукла не се е обръщала от корем по гръб 😃 все аз й помагам, като започне много да се мъчи

# 740
https://youtu.be/tTmeVxhzwXs?si=873zz4vBeptFNaYS

https://www.youtube.com/live/U2g0Cvy1OzU?si=Yf8Qqtkskii4kcnW

При моята девойка драмата е обръщането от корем по гръб. Още не го е схванала и много се нервира, мрънка и рита с крачета. Милата, дано скоро го научи Grinning
Прави опити да се набира на ръцете ми, иска да сяда. Като е подпряна на възглавница много се радва..за няколкото секунди докато не се катурне

Фрезия, сподели клипчето за захранването, моля Hug

# 741
И при Боряна е драма с обръщането от корем по гръб.Тя и не се опитва,а от гръб по корем се обръща за секунди.Докато я оставя на гимнастиката и се изправя и тя се е обърнала.От онзи ден я гледам че изпъва ръчички и стои само на длани докато прави тъми тайм.Не я свърта въобще и постоянно иска да се изправя.Да идва шестия месец и да стои седнала че нямам сили вече да в занимавам постоянно.
За захранването и аз знам изключително кърмене до 6тия месец,но смятам да я пробвам още на 5 и половина месеца,което е след две седмици.Дали се заглежда в нашата храна не мисля.Докато обядваме и вечеряме тя е на столчето до нас и ни гледа,но не проявява интерес към храната.
Момичета вашите деца будят ли се за нощно хранене? Ние имаме едно между 3-4 часа и то май не е и хранене,защото суква малко и заспива,а гърдата си остава тежка.Пробвам винаги първо с бибата,но се залъгва за малко и после пак мрънка.Иначе си прави непрекъснат сън от 9 до 3-4,а окончателно ставаме сутрин в 8.

# 742
От 2-3 седмици не яде вечер. Буди се, давам бибата и така няколко пъти като окончателно в 7 става.

# 743
От две седмици вместо по един път, вечер яде по два пъти Rolling Eyes не ѝ стига явно, едно хранене само кърмене има около 2-3 часа и после в пет пак е гладна, тогава вече дохранвам, но пък после спи до 9 сутринта.
Цяла нощ е едно мятане, не се буди, я се мята като риба на сухо, вдига си дупето и като гъсеница нагоре се избутва, или пък вдига си краката и с всичка сила ги блъска в леглото, ей такива ми ти работи. Но то стига аз да се събудя около 15 пъти.
За гледането иска на ръце, иска някой да я занимава, да ѝ говори, да подава играчки. Умира си от смях, ако сестра ѝ я занимава и ѝ приказва някакви, на пръв поглед безмислени неща Satisfied
Кажете някакви витамини за косопад/ останах без коса/, които да могат да се вземат и при кърмене.

# 744
Вие си се храним все така нощем Grinning GrinningGrinning

# 745
  • София
И при нас си остана нощното хранене…по 2-3 пъти на нощ 👀 нямам търпение да се махне поне едно от тях.

Къде ще дебнете за намаления този месец?

# 746
И ние си имаме нощно хранене. По едно време имаше мегдан да го махне, но вече няма 😄
Косопад имам и аз зверски. Взех си шампоан и балсам на Ревалид за косопад, в аптеката ми ги похвалиха. Да видим.
От два дни бебето е с гъсти секрети, дори веднъж така и се запуши носа, че не можеше да суче. Извадихме морски води, помпички, дани да мине бързо. Минава ми през акъла кърма да и капя в нослето, пробвали ли сте?

# 747

Кажете някакви витамини за косопад/ останах без коса/, които да могат да се вземат и при кърмене.

Тази седмица поръчах тези Pregnacare New Mum Мултивитамини след бременността -  https://galen.bg/vitabiotics-pregnacare-new-mum-vitamini-i-miner … stta-x56-tabletki

Имат и серия специално за кърмене, тези са за коса и кожа, тъй като кожата ми е станала много суха взех тях. Като ги започнах се притесних, дали стават за кърмене, след като имат витамини специално за кърмене и влязох в официалния им сайт - стават. Има добри отзиви за тях, надявам се и аз да съм доволна.

И ние се будим за нощно хранене поне 2 пъти, рядко се случва 1 път.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 19:18 от viksdreams

# 748
Момичета, има ли сред вас кърмещи с дошъл цикъл. Бях чела, че не идвал докато се кърми, а май имам подобни наченки и се чудя да не вземе кърмата да намалее Sad

Относно нощните хранения, нашата хубавица преди 4месец си спеше по 6-7ч без хранене и през ден1 хапваше на 3ч, но откакто влезе в последни1 скок, хапва на около 2ч, а вечер на 3ч, и така вече месец...

# 749
Някой има ли зъби вече😅 хем последна се роди, хем вече се вижда зъбчето. От 10тина дни го виждам, но мислех, че си е наранила венеца. Днес питах по-опитни и потвърдиха😅 събирам всякакви трикове за зъбоникненето, чесалките са ясни.

Иначе и тя се мята мн през нощта когато има газове най-вече. Като я заведа на боуен и след това седмица две вс е песен.
Сега пак я водих, защото като бяхме на гастро заради кръвта в акото, там казаха, че цялата е в газове и задържани акита. След масажа ги изхвърли и вече няма кръв. Но в рамките на 5дни смених храната ѝ с козе мляко, аз спрях млечни, добавихме пробиотик за 10 дни и беше на боуен. Кое от вс даде резултат нз, но на кръвните си показа, че си има някакъв алергичен процес в тялото.

Общи условия

Активация на акаунт