Изследвания при понижено либидо на мъж

• 1 202
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Секс на 2-3 дни не е намалено либидо, а напълно нормално. Сега за абортите на жената е хубаво и при мъжа да се направят изследвания, защото проблемът може и да е в него.

Всеки ден секс не е вреден за забременяване, но през ден е почти същото, така че ако ви идва в повече, няма нужда всеки ден. Има теми във форума за следене на овулацията в раздела Искам бебе, вижте там. Има си много голяма полза от следенето на овулацията, стига разбира се да не доведе до секс насила. Но поне ако се следи овулацията, се знаят точно кога са плодовите дни. Жената може да забременее в следствие на полов акт само 6 дни в един цикъл - 5 дни преди овулацията и деня на овулацията. Най-добрите дни за секс, който води до зачеване, са двата дни преди овулацията, особено деня точно преди овулацията, когато обикновено тестът за предстояща овулация е положителен.

Но повтарям, този мъж тук в темата няма проблем с либидото. Секс на 2-3 дни е нормален, все пак не е на 20 години. Ако е само секс и няма ръкоделие, си е нормална честота. Ако има ръкоделие, то ако се махне, може повече желание да се появи за истински секс

# 16
Много благодаря за съветите Flowers Bouquet Започвам изследванията и се надявам да се намери причината и да може да се отстрани

# 17
  • Sofia
Успех от мен! Flowers Four Leaf Clover
Мини после да споделиш какво са казали специалистите, моля.
Забележка: веднъж на 2-3 дни според мен си е съвсем окей и лично аз не бих го счела за ниско либидо за мъж.

# 18
4. Кое не му е нормално на 2 дни секс?
А кое му е нормалното? Мъж в разцвета на силите си трябва да се буди всеки ден с ерекция. Не би следвало по 2 дни да не се сеща за секс и да не го прави. Ако беше на 50, може, ама на 30 и малко...

# 19
Здравейте,

аз съм мъж на 34 години и в момента със съпругата ми се опитваме да зачене второ детенце, но за съжаление изпитваме доста трудности и от двете страни. За нейните проблеми вече имаме консултации с лекар.
Главната препоръка е по-честият контант, но като цяло при мен (явно по принцип) либидото е по-ниско и реално по-често от на 2-3 дни нямам нужда. Проблемът е, че ако опитваме всеки ден понякога по време на акта губя чувствителност и следователно ерекция. Тя е прекрасна, привлича ме и се старае във всичко.
Имам усещането, че е възможно тестостерона или някой друг важен хормон да е със занижени нива (не пия и не пуша, но определено не се храня здравословно и не спортувам достатъчно и стреса не е малко), тъй като доста често се чувствам отпаднал и бързо се изморявам по принцип.

Основните ми въпроси, с които се обръщам за помощ са какви изследвания би следвало да се направят (освен тестостерона) и на какъв лекар точно трябва да се отиде, тъй като гледам, че сексолозите ги водят психолози, а според мен не е задължително психологически проблемът в случая? Макар че когато се случи в бъдеще идва страха отново да не се повтори, но и като цяло се забелязвам, че чак след 2-3 дни започвам да имам нужда по-сериозна.

Благодаря ви предварително за помощта и разбирането Hands Pray
Психолог-психотерапевт.
Сексологията е часто от медицината. За жалост толкова малко се занимава с либидото и толкова много с химия на хормоните.

# 20

За по добър контекст ще кажа, че през изминалата година и половина успяхме да заченем два пъти, но ги изгубихме (съпругата ми е ходила на много изследвания и работим по въпроса с премахването на проблемите там, но аз не съм изследвал нищо кой знае какво и не съм ходил на специалист)

Просто сега се добавя и този проблем, който още повече намалява шанса и ни обезкуражава психически още повече.

Това че съпругата прави изследвания е добре, но вероятно едновременно е трябвало и на двамата партньори. Поне така беше при наши 2 познати семейства (изследваха количеството и качеството на сперматозоидите, бързината на движението им и разни др. неща).
Така се печели и време.

Май никой не разбира,че става дума за либидото,а не за зачеването.Либидото е важно с или без план за зачеването.

# 21

За по добър контекст ще кажа, че през изминалата година и половина успяхме да заченем два пъти, но ги изгубихме (съпругата ми е ходила на много изследвания и работим по въпроса с премахването на проблемите там, но аз не съм изследвал нищо кой знае какво и не съм ходил на специалист)

Просто сега се добавя и този проблем, който още повече намалява шанса и ни обезкуражава психически още повече.

Това че съпругата прави изследвания е добре, но вероятно едновременно е трябвало и на двамата партньори. Поне така беше при наши 2 познати семейства (изследваха количеството и качеството на сперматозоидите, бързината на движението им и разни др. неща).
Така се печели и време.

Май никой не разбира,че става дума за либидото,а не за зачеването.Либидото е важно с или без план за зачеването.

Авторът казва това в първия си пост:
"За нейните проблеми вече имаме консултации с лекар.
Главната препоръка е по-честият контант, но като цяло при мен (явно по принцип) либидото е по-ниско и реално по-често от на 2-3 дни нямам нужда. Проблемът е, че ако опитваме всеки ден понякога по време на акта губя чувствителност и следователно ерекция. Тя е прекрасна, привлича ме и се старае във всичко.
Имам усещането, че е възможно тестостерона или някой друг важен хормон да е със занижени нива (не пия и не пуша, но определено не се храня здравословно и не спортувам достатъчно и стреса не е малко), тъй като доста често се чувствам отпаднал и бързо се изморявам по принцип.

Основните ми въпроси, с които се обръщам за помощ са какви изследвания би следвало да се направят (освен тестостерона) и на какъв лекар точно трябва да се отиде, тъй като гледам, че сексолозите ги водят психолози, а според мен не е задължително психологически проблемът в случая? Макар че когато се случи в бъдеще идва страха отново да не се повтори, но и като цяло се забелязвам, че чак след 2-3 дни започвам да имам нужда "

На което му се отговори от други съфорумци, че това е нормално либидо за 34 г. мъж. Както и да следят овулацията на жената с лентички или друг метод и да действат в точните дни.
Вижда се, че авторът, че се съмнява дали причината не е у него. В последния си пост реши да предприеме  съответните изследвания и за себе си.
Ето това казах и аз, че ако са били изследвани И ДВАМАТА едновременно от началото, а не само жената, нямаше да загубят година и половина.
На 34 г. е естествено либидото да не е като на 20.

Общи условия

Активация на акаунт