Изследвания при понижено либидо на мъж

• 1 201
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте,

аз съм мъж на 34 години и в момента със съпругата ми се опитваме да зачене второ детенце, но за съжаление изпитваме доста трудности и от двете страни. За нейните проблеми вече имаме консултации с лекар.
Главната препоръка е по-честият контант, но като цяло при мен (явно по принцип) либидото е по-ниско и реално по-често от на 2-3 дни нямам нужда. Проблемът е, че ако опитваме всеки ден понякога по време на акта губя чувствителност и следователно ерекция. Тя е прекрасна, привлича ме и се старае във всичко.
Имам усещането, че е възможно тестостерона или някой друг важен хормон да е със занижени нива (не пия и не пуша, но определено не се храня здравословно и не спортувам достатъчно и стреса не е малко), тъй като доста често се чувствам отпаднал и бързо се изморявам по принцип.

Основните ми въпроси, с които се обръщам за помощ са какви изследвания би следвало да се направят (освен тестостерона) и на какъв лекар точно трябва да се отиде, тъй като гледам, че сексолозите ги водят психолози, а според мен не е задължително психологически проблемът в случая? Макар че когато се случи в бъдеще идва страха отново да не се повтори, но и като цяло се забелязвам, че чак след 2-3 дни започвам да имам нужда по-сериозна.

Благодаря ви предварително за помощта и разбирането Hands Pray

# 1
  • София
1. Вземи си някоя добавка от типа на Простенал и пий според указанията.
2. При опити за дете не е добре да се прави секс всеки ден.

# 2
3. Обърни внимание на здравето си. Едва на 34 си, рано ти е да се занемаряваш. Храни се здравословно, спортувай умерено... Хубаво искаш деца, но някой трябва и да ги отгледа, нали? Simple Smile

# 3

Имам усещането, че е възможно тестостерона или някой друг важен хормон да е със занижени нива (не пия и не пуша, но определено не се храня здравословно и не спортувам достатъчно и стреса не е малко), тъй като доста често се чувствам отпаднал и бързо се изморявам по принцип.

Ако не се храните здравословно, а и го осъзнавате, бихте могли да започнете веднага оттам (като едновременно си правите необходимите консултации и изследвания). Ще забележите колко бързо ще се промени усещането ви за здраве и сила, тази честа отпадналост ще изчезне. Отразява се и на настроението, и на сексуалния перформанс.
Много често секс не е за препоръчване, по-скоро съпругата да следи овулацията (с температурния метод напр.), така ще уцелите точните дни.
И не радикални промени изведнъж в храненето, но постоянни, като не се ограничавате в това, което обичате (храната трябва да е и удоволствие, не наказание), по-скоро здравословна, качествена храна, изключване на някои храни, начина на приготвяне също е важен т. н. Можете и на работата да си носите здравословна храна. Виждала съм тийнове в западни страни да си носят храна в кутии за обяд, 15 годишни хора знаят как да се хранят, какво да си носят, което ние на тяхната възраст не сме разбирали 🙂
Не е трудно.
Успех!

# 4
4. Кое не му е нормално на 2 дни секс?
5. След 30 години, ако до 6 месеца не стане бебето се отива на репродуктивен специалист, за да не се губи време. Дотогава следене на овулацията, може и с лентички, трите дни около овулацията всеки ден, останалите - за удоволствие Wink

# 5
Много благодаря за съветите (продължавайте ако има и още някой с опит и мнение), особено за следенето на овулацията, което откровено не правим заради това, че не знаем колко е ефективно и реално как. Ще проучим въпроса със сигурност.

За по добър контекст ще кажа, че през изминалата година и половина успяхме да заченем два пъти, но ги изгубихме (съпругата ми е ходила на много изследвания и работим по въпроса с премахването на проблемите там, но аз не съм изследвал нищо кой знае какво и не съм ходил на специалист)

Просто сега се добавя и този проблем, който още повече намалява шанса и ни обезкуражава психически още повече.

Простенал е добър съвет - никога не съм пил, но със сигурност ще си взема и пробвам.
Със сигурност мисля да пробвам и изследване на тестостерона, но не се сещам какво още бих могъл да пусна потенциално като недостиг на витамини, желаязо итн

# 6

За по добър контекст ще кажа, че през изминалата година и половина успяхме да заченем два пъти, но ги изгубихме (съпругата ми е ходила на много изследвания и работим по въпроса с премахването на проблемите там, но аз не съм изследвал нищо кой знае какво и не съм ходил на специалист)

Просто сега се добавя и този проблем, който още повече намалява шанса и ни обезкуражава психически още повече.

Това че съпругата прави изследвания е добре, но вероятно едновременно е трябвало и на двамата партньори. Поне така беше при наши 2 познати семейства (изследваха количеството и качеството на сперматозоидите, бързината на движението им и разни др. неща).
Така се печели и време.

# 7
Почнете с овулацията. Обикновено е около 14 дена преди следващата менструация. Например дошло ѝ е на 1 число, чака следващата на 28, значи около/преди 14ти е времето. Не всеки ден, през ден е достатъчно.  Жената да си слуша тялото, много от жените си усещат овулацията, имат повишено желание за секс, а се променя и цервикалната слуз, става като белтъка на яйце. Има и тестове за овулация по аптеките.

Направи си спермограма. Безотговорно е жената да прави всякакви гимнастики за зачеване, да я бодат с игли, пипат, натискат, а мъжа да го мързи да църне в чашка. Половината случаи на безплодие са заради мъжки фактор. Проблем може да има и в двамата.

# 8
  • София
От изложеното от потребителя, оставам с впечатление, че не са съвсем наясно с бебеправенето, извинявам се.

Ами, ако трябва да правя секс под стрес и напрежение ката ден, не, че нямаше да ми става, ами нямаше да се прибирам.

Следете овулацията, правете любов и не, не трябва да е всеки ден секса.

Сега основно е да разберете и решите проблема със задържането, не да гоните бебе на всяка цена.
Говорете, говорете си, не се пренавивайте.

# 9
Ако правилно разбирам от написаното на автора, вече имат две загубени бременности. Със сигурност трябва да посетите репродуктивен специалист и да се намерят причините за загубите и съответно някаква терапия, изследвания и на двамата и т.н.

Тук никой не може да каже какво да изследва авторът, несериозно е. Иначе и на мен ми звучи странно да не се следи овулация, защото не вярват, че е надеждно.

# 10
Хей, не му се карайте на автора. Като гледам колко жени за какво питат във форума, преди да идат на гинеколог.. Не знам толкова ли дефицитни специалисти  са в Бг или е друго. Същото наблюдавам и при въпросите за малки деца, учудва  ме дори, децата се водят при ЛЛ и само ако той прецени дава направление за педиатър. Сори за офф--а, но може би с тази реалност е свързана проблематиката на тази двойка.
При нашите познати първата консултация при гинеколог и проблема за зачеването, лекарят даде, освен какви изследвания на жената, също и направление за спермограма за мъжа, който дори не беше физически да придружи съпругата си, понеже беше този ден по служебни ангажименти извън града. Елементарно е, а и е деликатен въпроса, малко такт не вреди. Този наш приятел се оказа със супер качество на еякулата като стойности и дотам свърши за него изследването. Минимална такса за изследването в лабораторията в деня, когато го направи.
Много хора не споделят такива неща с приятели и роднини. Важното е да не губят време,  да направят необходимите изследвания, но и да не се стресират и фиксират само в бебеправенето. Да се радват на живота един вид, пълноценно. Да не допускат умора, отпадналост, "бебемаратонска олимпиада". Така бебето ще "дойде" самО. 😉

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 13:27 от Valerie R

# 11
Ако правилно разбирам от написаното на автора, вече имат две загубени бременности. Със сигурност трябва да посетите репродуктивен специалист и да се намерят причините за загубите и съответно някаква терапия, изследвания и на двамата и т.н.

Тук никой не може да каже какво да изследва авторът, несериозно е. Иначе и на мен ми звучи странно да не се следи овулация, защото не вярват, че е надеждно.
Тя е посещавала, знаем причини за загубените бременности и се борим с причините не много успешно за сега, но сега за съжаление се появява и този проблем, който е нов и там е фокуса на въпроса ми. Аз имам усещането, че е много възможно да е заради ниски нива на тестостерона, заради цялостна отпадналост и ми се искаше да отида при специалист с някакви конкретни цифри и изследвания.

Иначе съвета за спермограмата веднага го взимам в предвид и ще го направя, просто исках ако някой се е сблъсквал потенциално какво още като изследване се прави (предполагам, че дори нещо дребно като дефицит на желязо, витамини, холестерол итн може да повлияе).

Отново благодаря за конструктивните съвети

# 12
Анонимен, андролог е лекарската специалност, която трябва да търсите. Вече самият специалист ще ви насочи към изследвания - тука никой не знае какви да бъдат те - хормони ли ще са, спермограма ли ще е и т.н.

# 13
Хайде сега. Само спортисти непушачи и непиячи са потентни.Мисля че си е до темперамент или ген. Поне от приказки на приятелки съм останала с това впечатление. Има си такива мъже като теб, 2 пъти в седмицата и не поврарят. Не ти трябва секс маратон за да направиш дете.

# 14
Моят мъж имаше същия проблем. Ниско либидо и умора, а спортува, не пие и не пуши. Направи спермограма, оказа се ниска морфология. Имахме 2 загуби. Отиде на андролог, назначи му да изследва тестостерон и се оказа много нисък. Успяхме с инвитро. Съветът ми е са си направите спермограма в репродуктивна клиника и да изследвате тестостерон. Ако в тези 2 изследвания има отклонение, отидете на ендролог. Не пийте никакви простенали и тъпотии. Просто се изследвайте.

Общи условия

Активация на акаунт