"Тревожност" - сериал по БНТ1

• 23 362
  • 421
  •   1
Отговори
# 210
Тази работа, от поне 30г насам, я вършат приятелките, само най-добрите. Пред тях се отпускам и се получава.
Зависи. Аз съм от хората, които не обичат да шерват проблеми и лични неща изобщо. Пред приятели - абсурд. По-скоро бих ги казал на непознат човек - психолог.
В България изобщо не е популярно, знам.  В една Нидерландия всеки човек ходи на психолог и то редовно. Същото е и в скандинавските държави.
Това е като да се изповядате в католическа църква пред свещеник седящ скрит зад параван. Не виждам смисъл,ама...

# 211
"Скрит зад параван", всеки свещеник си знае овчиците (вижда ги на литургия), както и обратното.. изповядващият се си знае свещеника. И по гласа се разпознава. Нищо анонимно няма там.  Просто разчиташ, че ще запази тайната ти... както евентуално ще направи и един лекар, заради тайната, която е длъжен да пази.

# 212
Извинявам се ако е офтопик.

Веселяшка, вие явно виждате един психолог или психотерапевт просто като психоаналитик - да споделяте с него от диванчето и той да слуша. Не работят така. Скептична сте без да имате опит. Нямате явно реални проблеми, които да изискват намеса на специалист, за да бъдат решени, затова можете да го замените с приятелка. Много хора са така, ситият нагладния не вярва. Аз имах натрупани проблеми, силна тревожност от ковид и изолацията, липси в самочувствието и отстояването, оттам бърнаут. Психоложката ми много ми помогна откак се реших да я потърся. Бавно полека ме насочи, коментира споделеното, дава ми друга гледна точка и ми помага да осъзнавам и променям реакцията си към хора и ситуации, без да ми дава съвети и препоръки. Добрият психолог не казва кое как да правиш, а ти помага сам да намериш решения. Насочи ме и към психиатър за консулт, прецени че е необходим, постигна го  с много търпение, понеже имах огромни резерви. Имам голямо подобрение, а преди се чувствах ужасно, в постоянен стрес, разбит сън и изтощена, с проблемни отношения в семейството. Та аз съм за при проблеми да се опита добър специалист с образование, не измислен курсист.

# 213
И аз следя сериала, но нещо много започна да ми става разпиляно от толкова различни случаи. Тази неделя не гледах. Реших, че не е имало епизод заради изборите.

# 214
  • на последния етаж
Тази неделя не гледах. Реших, че не е имало епизод заради изборите.
И аз така реших. А имало ли е?

# 215
Не нямаше епизод заради изборите

# 216
Напълно разбирам различните ви мнения за психоанализата тук. Нито да ходиш, нито да не ходиш🙈 Един би споделил с непознат, друг - никога. Въпрос на нагласа и светоусещане.
Аз лично бих била щастлива да мога да направя крачката към психоанализа, но не успях. Дълго време се борих с хранително разстройство, но знаех, че си е чист психо-соматичен проблем. От стрес се бях докарала до окаяно състояние, но не давах и дума да ми се каже за специализирана помощ. Беше ад, но се оправих. Не съвсем сама и със зор. Затова не отричам ползите от психологическа помощ, благородно завиждам на тези, възползвали се от подобна такава.
Моите приятелки изнесоха моя ад заедно с мен. Да са живи и здрави🙏

# 217
След снощната серия 5 след  2 седмици почивка определено мога да кажа, че не ме грабва. Има още 8 серии от общо 13. Не знам дали ще го следя или след приключването ще ги изгледаме на няколко пъти. Искрено съжалявам. Поставя проблеми, които засягат обществото, добри актьори, но дотук

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 02:23 от Dimana12

# 218
За жалост и аз ще споделя, че тръгнах с голям ентуасиазъм, темата ми е на сърце, но снощи се хванах как по 1 време цъкам на телефона и само надавам ухо. Някои от случаите, които не показаха отново сега, може би щяха повече да ми хванат интереса /например бизнесмена, физиотерапевта/. Сега докато пак ги включат, ако изобщо, ще съм ги забравила. Случаите на тинейджърите ми идват малко меланхолични. Майката и детето клептоманче - тя е толкова вглъбена в себе си, че чак ми дожалява за детето. За мен това значи, че играят много добре и двете. Чудя се там дали ще има промяна в ограничения поглед на майката и как ще подходи Маги.  Ситуацията с кумовете ми беше малко странна. Знаят, че Слав дълго е бил в чужбина, но сега са сигурни, че всичко в двойката е наред. Неадекватни или преструващи се не разбрах.

Може би ми идва на моменти твърде монотонно, но още не искам да го загърбвам. Ще си търся оправдаването на очакванията ми.

# 219
А аз забравих изобщо, че има сериал.. Сега като ви чета се чудя заслужава ли да го връщам и да го гледам.
Още ли нови случаи има без да са развили старите?

# 220
С това прескачане на седмица съвсем го забиха сериалчето,а има потенциал.
Не,развиха случая с Филипа т.е. дойде майката на момчето,а  и майката с клептоманчето.Не точно развитие,просто пак бяха на преглед и си поговориха.И естествено пак Ирмена.
Наистина като кръпка бяха тези кумове и поведението им,като насила някакво празнуване..Толкоз пък да не се усетят,че съпрузите едва си говорят,него го е нямало години..и чак пък питат за рецептата за дълъг щастлив брак...Стори ми се цинично.
Ще го изгледам,но не с възторг и нетърпение.

# 221
На мен този епизод ми хареса. Мисля, че един от основните проблеми, които поставят, е липсата на комуникация. Егоцентричната майка с червенокосото момиченце почти я разгадах. Ревнува мъжа си дори от детето. А той вероятно отсъства толкова, за да й даде шанс да е повече време с дъщеричката им и да изгради тя връзка с нея именно, защото усеща, че ревнува. Детето краде, за да му обърне майката внимание, за да тества обичта й.

Сцената с кумовете показа и тяхното неумение да комуникират и егоцентризма им. Те питат, но отговорът не ги интересува. Садистично се забавляват с това, че приятелите им имат проблем, за който не желаят да говорят. Май жената, за която говори физиотерапевтът, ще се окаже психоложката.

# 222
  • Другата България
На мен този епизод ми хареса. Мисля, че един от основните проблеми, които поставят, е липсата на комуникация. Егоцентричната майка с червенокосото момиченце почти я разгадах. Ревнува мъжа си дори от детето. А той вероятно отсъства толкова, за да й даде шанс да е повече време с дъщеричката им и да изгради тя връзка с нея именно, защото усеща, че ревнува. Детето краде, за да му обърне майката внимание, за да тества обичта й.
Този случай и аз го разгадах.
Но като цяло мнението ми е това:
За жалост и аз ще споделя, че тръгнах с голям ентуасиазъм, темата ми е на сърце, но снощи се хванах как по 1 време цъкам на телефона и само надавам ухо. Някои от случаите, които не показаха отново сега, може би щяха повече да ми хванат интереса /например бизнесмена, физиотерапевта/. Сега докато пак ги включат, ако изобщо, ще съм ги забравила. Случаите на тинейджърите ми идват малко меланхолични. Майката и детето клептоманче - тя е толкова вглъбена в себе си, че чак ми дожалява за детето. За мен това значи, че играят много добре и двете. Чудя се там дали ще има промяна в ограничения поглед на майката и как ще подходи Маги.  Ситуацията с кумовете ми беше малко странна. Знаят, че Слав дълго е бил в чужбина, но сега са сигурни, че всичко в двойката е наред. Неадекватни или преструващи се не разбрах.

Може би ми идва на моменти твърде монотонно, но още не искам да го загърбвам. Ще си търся оправдаването на очакванията ми.

# 223
Снощи заспах. Приключвам с гледането на сериала. Очаквах много повече, като заявка. Съжалявам.

# 224
  • Sofia
Аз също смятам, че  има вероятност Маги да е  жената за която споделяше физиотерапевта.   В перфектната връзка, която изведнаж се разсъхва, тъй като тя се отдръпва емоционално от него и се затваря в себе си.

Общи условия

Активация на акаунт