Изневярата и след това ...

• 56 307
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 275
Не. Изобщо не искам връзка. Все още не съм изчистила горчилката и  все още не съм преодоляла травмата. За това и нямам желание за връзка.
В такъв случай разкарай и съпруга си. Той също е връзка.

# 1 276
Защото се влюбва в жената като жена и за него не е проблем детето. Не всичко е пресметливост, понякога има и любов.
Ами замислете се какво е любовта? Знам - много хора мислят, че е някаква магия. Така пеят в песните, така пишат в стихотворенията. Но не е. Любовта е артефакт на интуицията ти, която подсъзнателно обработва много информация наведнъж и ти казва, че този човек е подходящ партньор за теб и те кара да изпиташ привличане. Това привличане те мотивира да преодолееш страх, срам, опасности, препятствия и да направиш крачка да бъдеш с него.

Интуицията също не е някаква магия, макар и да не е напълно изучена от науката още (някой ден и това може би ще стане). Но има хора, които веднага вземат правилни решения на базата на ограничена информация - примерно на финансовите пазари, на война, в спортни състезания, и къде ли още не.
Така че да се "довериш на сърцето си" и да избираш по любов, а не по сметка, си е на практика същото - тъй като сърцето не изпитва чувства, те идват пак от мозъка. Любовта идва от подсъзнанието, а сметките от съзнанието, но произлизат от едно и също място.
Когато си "на пазара" и си търсиш партньор това не значи, че ходиш с тефтера и отмяташ червени и черни точки, а просто че се срещаш с хора и гледаш кой ще те привлече и в кого ще се влюбиш. При някои това чувство е по-силно, при други може да е по-слабо, но принципът е един и същ.

# 1 277
Не. Изобщо не искам връзка. Все още не съм изчистила горчилката и  все още не съм преодоляла травмата. За това и нямам желание за връзка.
А финансово зависиш ли от мъжа ти? Жилището негово? Кредита за кола, апартмент той да ги внася? Това също е причина много жени да трябва да се примирят с някои неща, за сметка на други, които получават.

Защото се влюбва в жената като жена и за него не е проблем детето. Не всичко е пресметливост, понякога има и любов.
Любовта е артефакт на интуицията ти, която подсъзнателно обработва много информация наведнъж и ти казва, че този човек е подходящ партньор за теб и те кара да изпиташ привличане. Това привличане те мотивира да преодолееш страх, срам, опасности, препятствия и да направиш крачка да бъдеш с него.

Интуицията също не е някаква магия, макар и да не е напълно изучена от науката още (някой ден и това може би ще стане).
Вие с Calma сте един за друг Grinning
Въртя, сука, накрая интуицията и любовта се оказаха страхотно нещо. И с двете пресмяташ по-бързо, но и по-естествено и вярно за теб. 

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 09:30 от Linda*kiss

# 1 278
Не. Не завися финансово от съпруга ми. Жилището е мое.

# 1 279
  • Out of the Mix
Разбрахме ли мъжът защо стои в брака?

# 1 280
Е, защо - ами свикнал си е човека със съпругата, дома, детето... какво да си разваля рахата?
Или иска комфорта в къщи, а вълненията и тръпките с любовницата навън - ама то не може хем душата в рая, хем онуй до края...

Нали уж бил обещал да приключи другата връзка.
Може да си е помислил човека, то сега с любовницата е готино по тайни срещи, без ежедневни битовизми, ама ако се премести да живее у нас ще почне и тя час по час - кога ще изхвърлиш боклука, кога ще напазаруваш, я виж казанчето протекло да го оправиш... И какво ще прави тогава - ще трябва да си търси нова любовница ли? Може да е решил, че му стига толкова.
Ама най-добре го питай него.

# 1 281
И кво чакаш тогава? То май месец мина... Как си лягаш до тоя Rolling Eyes

# 1 282
И аз не разбрах, защо нещо толкова тривиално като изневярата, трябва да се обръща на трансцедентен мистицизъм и морално философски категории. Туй в онуй, какво му е сложното, кеф му е на човека, хем жена вкъщи, хем любовница навън. Едната за едно, другата за друго. Вече, Калма как го приема, и дали може, е отделен въпрос.

# 1 283

Страшно си благородна, направо ти завиждам, защото може би аз не съм такъв. Как да разрушиш нещо, градено близо 17 г.?

Според старите разбирания, наистина трудно може да намериш по-добра алтернатива. А и ти все още не желаеш нова връзка.

Някак си усещам, че у теб се надигат сили да простош това залитане, тази грешка на мъжа си. Но е важно и той как оценява и възприема собствената си изневяра. Има ли потенциал доверието да се възстанови?

# 1 284
  • София
Да не бъркаме откровената глупост с благородство.

# 1 285
Абе не е толкова лесно да вземеш решение да се разведеш, при дете, толкова години брак, че и чувства.. Каквото и да си говорим. Калма не иска да сподели нищо за сегашното поведение на мъжа си. Според мен, именно от него зависи бъдещото й решение. И все пак, моето лично мнение е, че за да му прости, първо трябва да му отмъсти. Тя ще си прецени точно как.
Престъпление и наказание, по Достоевски. Ама да мълчи и гледа как той си продължава и  с другата, и с нея, без да направи нищо, е ужасно травмиращо и съсипващо психиката. Освен ако нямаш никакви, или само негативни чувства към този човек и не оставаш с него поради някакви други причини, нямащи общо с идеята за брак и екслузивна връзка.

# 1 286
Не е лесно, даже е много трудно, ама в крайна сметка един живот живеем и не си струва да го пропиляваме за хората, които не ни ценят и реално не ни обичат. А и какъв пример се дава на детето... Все пак родителите носим отговорност и за децата си, да растат в здрава среда, а не да им изграждаме токсични модели.

# 1 287
Така е. Дадох си време и си поставих цели, с които да си организирам живота така че промяната да е без големи сътресения. Търся си нова работа с по-добър доход и с по-удобна локация, за да си улесня логистиката с детето,  записах курс по Психология на лъжата че в тая област се налага да натрупам знания и умения, грижа се старателно за здравето, психиката и физическата си форма.
Опитвам се да гледам и на двете възможности като еднакво вероятни: и развод и брак, и се надявам че едната ще натежи на везната по естествен път, без да останат съмнения че другата е била по-добрата алтернатива.
Да видим ...
Авторката си го е написала, рано й е за окончателно решение.

# 1 288
  • София
Отказът на авторката да сподели някакви подробности за реакциите на съпруга й карат цялата работа да звучи като едно много самотно начинание, извършвано единствено от нея. Разбира се, може да не е така в действителност, просто така изглежда отстрани.

# 1 289
Защото си е оплел кошницата в брака.
Или точно защото не си я е оплел още извън брака.
Зависи какво иска и какво му стиска.

Общи условия

Активация на акаунт