Изневярата и след това ...

• 56 293
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 290
дано Calma осъзнава, че тази година може да ѝ се стори цяла вечност, в която още повече да се депресира, докато продължава да търпи унижения от този мъж..

# 1 291
Моля, стига с тези клишета, как ще се отрази на децата оставането в брака. Ако и двамата са културни, възпитани хора, ако няма вечни скандали, цупене и истерии, ако всеки си гледа своя живот, без да държи сметка на другия, ако се разберат помежду си да си поделят задълженията около дома и детето, да не мислите, че на  едно дете, тийнеджър вече, предполагам, много му пука какво става под завивките на родителите, или дали тати е командировка с някоя какичка, а мама е отишла да види точно леля? Проблем е именно, ако мама не може да приеме любовницата на тати и неговите отсъствия, и постоянно има скандали, рев, сълзи, обвинения, обиди и напрежение у дома. Което неминуемо ще се случи, ако Салма или не приеме любовницата, и тези след нея, или не вземе решение за раздяла.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 13:50 от Прекрасная Василиса

# 1 292
Така е. За едно дете е важно как чувства обстановката вкъщи, а не е задължително да знае за любовите или похожденията на възрастните. Ако са достатъчно културни и могат да поддържат нормални отношения, ок. Проблемът е ако са вечно в скандали, ако единият настройва детето срещу другия, ако има постоянно заяждания, ако гледат да се захапят и така. Иначе си е съвсем възможно. Но се изисква определена нагласа и определен характер. Не пораженчески подход и просто примиряване. А някак и за двамата да има нещо съзнателно ценно в този брак и отношенията им. И по-добре за детето от развод.
Макар да смятам, че голяма част от жените подхождат доста наивно спрямо връзката на мъжа си и я подценяват, възможно е и евентуално мъжът да спре с изневерята. Или с търсенето на щастието извън брака. Ако е бил влюбен в другата обаче, тогава е проблем.
Такива неща зависят от много неща. И от това как си го представят двамата партньори. Но има и шансове да се задържи брака.

# 1 293
Обстановката вкъщи няма как да е добра, дори детето да не знае за нечии похождения. Недомлъвките, недоизказаните упреци, самотата на другия, скритите тайни, липсата на топлота и истинска заинтересованост към партньора се усещат. И рефлектират върху поведението на детето и характера. И после се питаме защо порасналото ни дете не създава трайни връзки, защо не цени истинската любов и отношения, а търси някакви физически отношения, които да заместват истинките любов и семейство.

# 1 294
  • Мадрид / София
Моля, стига с тези клишета, как ще се отрази на децата оставането в брака. Ако и двамата са културни, възпитани хора, ако няма вечни скандали, цупене и истерии, ако всеки си гледа своя живот, без да държи сметка на другия, ако се разберат помежду си да си поделят задълженията около дома и детето, да не мислите, че на  едно дете, тийнеджър вече, предполагам, много му пука какво става под завивките на родителите, или дали тати е командировка с някоя какичка, а мама е отишла да види точно леля? Проблем е именно, ако мама не може да приеме любовницата на тати и неговите отсъствия, и постоянно има скандали, рев, сълзи, обвинения, обиди и напрежение у дома. Което неминуемо ще се случи, ако Салма или не приеме любовницата, и тези след нея, или не вземе решение за раздяла.
Така е. За едно дете е важно как чувства обстановката вкъщи, а не е задължително да знае за любовите или похожденията на възрастните. Ако са достатъчно културни и могат да поддържат нормални отношения, ок. Проблемът е ако са вечно в скандали, ако единия настройва детето срещу другия, ако има постоянно разни заяждания, ако гледат да се захапят и така. Иначе си е съвсем възможно. Но се изисква определена нагласа и определен характер. Но не пораженчески подход и просто примиряване. А някак и за двамата да има нещо съзнателно ценно в този брак и отношенията им. И по-добре за детето от развод. Както е и възможно евентуално мъжът да спре с търсенето на щастието извън брака. Ако е бил влюбен обаче, тогава е проблем. От доста неща зависи де. И от това какво и как си го представят двамата партньори. Но има и шансове да се задържи брака.
За какво ѝ е брак, в който е разрушено доверието? Изключително трудно ще ѝ бъде на жената да живее в такава обстановка. От личен опит го казвам, че тогава нямах възможност да се махна с детето, точно в тийнейджърска възраст. Аз си знам колко труден период беше. Чак когато се изнесох можах постепенно да си стъпя здраво на земята и да загърбя всичката тъпотия.

# 1 295
За какво ѝ е брак, в който е разрушено доверието? Изключително трудно ще ѝ бъде на жената да живее в такава обстановка. От личен опит го казвам, че тогава нямах възможност да се махна с детето, точно в тийнейджърска възраст. Аз си знам колко труден период беше. Чак когато се изнесох можах постепенно да си стъпя здраво на земята и да загърбя всичката тъпотия.
За вас е било трудно. Нейният мъж, характер и обстоятелства може да са различни.
Обстановката вкъщи няма как да е добра, дори детето да не знае за нечии похождения. Недомлъвките, недоизказаните упреци, самотата на другия, скритите тайни, липсата на топлота и истинска заинтересованост към партньора се усещат. И рефлектират върху поведението на детето и характера. И после се питаме защо порасналото ни дете не създава трайни връзки, защо не цени истинската любов и отношения, а търси някакви физически отношения, които да заместват истинките любов и семейство.
Има как да е добра, ако така са решили и така го чувстват. Не всеки минава през разочарованията еднакво, не всеки води спор еднакво. И така. Проекции са това.

# 1 296
  • ЯМБОЛ
Явно мъжът си кара по старому,а нейното филосостване, ако сподели ,ще изглежда глупаво и неуместно.

# 1 297
  • Out of the Mix
При мен е просто - има чувства, уважение, любов, взаимност, има връзка - продължава докато смъртта ни раздели.

Няма горното - разделяме се.

Без подробности - в една от дългите ми връзки "градяхме" с жената, в смисъл "обвиняван" съм в това, че не съм бил 10-15-20 г. в брак и всичко, свързано с него - "общо" всичко - имоти, ипотеки (ако са нужни), кредити, лизинги, банкови сметки (едва ли не, за което няма смисъл); всеки влагаше, инвестираше от себе си, всичко каквото към онзи момент е могъл и се е изисквало, за да се "движим напред". Бяхме си обещали и изговорили, че ще "рискуваме", а ако не се получи, никой няма да нарани другия, и ще се разделим, като приятели. Така и стана.

С деца, без деца, отношенията токсични ли са, неудовлетворяващи за единия ли са, прекъсват се. Просто няма смисъл. С деца просто трябва малко по -"тактично", особено ако са по-малки.

Някои са затънали до гуша във всичко, с всички възможни бумаги, и не им се занимава да "разрогват", или както казва Линда за "оплетената кошница", тъкането на два стана.

Авторката явно нещо много сериозно трябва да я "чопли", за да не взима категорично решение.
Но в края на краищата хората са различни.

# 1 298
Ми аз това точно исках да кажа, ма по накратко, че ако на Салма не й пука за забежката на мъжа й, може да си запазят брака с дистанцирани и културни отношения. Дори и с близки. Проблемът обаче е, че на нея явно й пука, била е вярна и добра съпруга, все още обича мъжа си, не може с лека ръка да махне и да загърби това, което са създали за толкова години. Именно тогава се появяват негативните емоции, които избиват на злоба, агресия и скандали. Или депресия и автоагресия. И там другото - недомлъвки, недоказани упреци, самота, тайни ..
 Защото си има и  друг вид хора - непукисти, които също не са били особено верни, които си викат - еее, голяма работа, човещинка, ще се наиграе и ще му мине, това да не е сапун да се изтърка, я аз да се обадя на Гошо, да го видя кво става, последния път ни беше готино ...
Та, мисълта ми е, че авторката явно няма да се примири с любовницата толкова лесно, колкото й се иска, защото просто не е от втория тип хора
. И не на всеки му се отдава.

# 1 299
По коментарите е видно, че мъжете имат много прагматични идеи какво искат в съпругата си. Да е домакиня, да иска деца, да е вярна, да става що-годе, да не вдига скандали.
Моя приятелка беше зарязана с общото им бебе заради жена с чуждо дете. Друга беше вече готова за деца и беше зарязана заради жена, която не искаше деца от самото начало, все още не иска и нямат деца. Наскоро бившият й писал, че така и не поискала новата деца и трябвало да си остане с нея. Satisfied
Та съм забелязала нещо - някои мъже искат да наложат на жената нещо, което тя не е искала. От жената, която иска деца, бягат, и се хващат с друга, която не иска и се опитват да я накарат да иска. Вместо да си хванат жена, която е готова за семейство и е домакиня, си хващат някоя волна птичка, която поръчва тейкъуей и й правят фасони, че не готви. Излизала съм с мъже, с които се познаваме преди да сме във връзка, и в момента, в който станем гаджета, започват да изискват и да мрънкат за неща, които са им били пределно ясни.

# 1 300
  • София
Прагматични са, само докато не са засегнати техните чувства.

# 1 301
  • София
А според мен авторката стои не защото обича мъжа си, а заради имагинерно чувство за контрол. Ето един прагматичен съвет.
По- добре се разведи с мъжа си, защото ако докато ти философстваш, за да си надвиеш над егото, той може да цъфне и с дете от другата. И то ще наследява него заедно с твоето, ако ти де гътнеш.

# 1 302
Авторката звучи като интелигентна и чувствителна жена и не е изключено да анализира какви причини тя би могла да е създала за изневярата.

Ако по подразбиране допуснем, че и мъжът и е достатъчно интелигентен (за да са женени), той може лесно да се опита да прехвърли част от вината върху нея.

При аналитични личности се премислят и пресмятат абсолютно всякакви варианти, възможности, хипотези. Това обяснява и защо авторката искаше да намери всички подробности за изневярата, въпреки че биха били нараняващи.

Наистина, има различни, индивидуални подходи към изневярата.

Според мен има няколко ключови момента - как се чувства самата тя, защото душата или сърцето не лъжат. Не бива да се разболява от страдание по изневярата или проваления брак. Дори чисто здравословно. Въпросът е в какво положение ще се чувства тя по-добре, да не казвам най-добре. И другото ключово, на което смятам, че повечето хора държим - доверието - ще може ли да се довери отново по адекватен начин на същия човек?

Дано да е полезно...

# 1 303
Авторката може да е интелигентна и да анализира, но не е ясно дали е емоционално интелигентна - да разпознава своите емоции, да може да ги изразява и да разпознава и чуждите емоции и да реагира според тях. А оттам и да действа според това нейните емоции да са задоволени - като е тъжна - да тъжи, като е гневна - да изразява гнева си, като е ядосана - да го казва на когото е ядосана по подходящ начин. От писанията й не се разбира това да е така. Та от това си вадя заключението, че още дълго ще се самозаблуждава под паравана, че събира сили, дава си срок, работи за себе си и т.н.

# 1 304
Доверие, доверие, ми повечето хора в себе си нямат доверие, особено, ако са изложени в изгодни, искани, или интересни за тях лично ситуации. Пък камо ли за някой друг, било и то брачен партньор.
Животът, принципно, е сурав и курав, и всеки си гледа собствения интерес. Сега, че повечето жени, са възпитани да гледат на семейния интерес от гледна точка на тяхното лично аз, тоест, аз си имам дом, мъж дете, и не искам никой и нищо да ми нарушава личните граници, включително и да таковат мъжа ми, и да му харчат парите, да му харчат времето, моето и на децата, пък мъжете гледат по глобално, примерно, тая кво точно иска от мен, нали плащам сметките и си водя детето на училище, работя, и всяка вечер се прибирам вкъщи,с кво толкова я ощетявам, нали и с нея правим секс поне 1-2 пъти в месеца, колкото да се отчетем, ма то щото така, вече сме си омръзнали, така ми е писнало от нея, кво толкова иска, поне е омъжена, за мен , а оная все ми дава зор, и се праскаме 3 пъти седмично, щото много ме обича...и за разлика от онази, жена ми, гаджето все още има стегнато тяло и хубави сиси, щото не е раждала, ма пък ако роди, за кво ми е вече, аз не харесвам харасвам раждали жени. Да не съм луд, да си зарежа жената, къщата и детето заради тая, дето духа на всеки женен . Утре ще си намеря друга🤣евтини жени, а и мъже, бол.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 17:25 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт