Изневярата и след това ...

• 56 236
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 485
Просто в процеса на опознаването и разговорите човек си казва какъв е, какво не би толерирал, приоритети и т.н.
След което връзката си върви, не се ревнувате, не се "следите", но имате едно "наум".
Е, не си ли казвате с жена ти думи от рода на "обичам те" и т.н. Или за много хора това са просто думи, нищо не значещи?
"Обичам те" си казваме, но "кълна се да съм само с теб" никой не е казал на другия, нито е казвал "обещай да си само с мен". Подразбира се някак си - съгласен съм; но въпреки това на глас не сме си го казвали.

# 1 486
Говорим тук за множество партньори и се сетих за нещо - ако/ след като се разведем, заради изневяра, особено на средни/ по-късни години, напр. след 10 г. брак, следващият партньор ще е имал поне няколко връзки, за които той/ тя ще ни представи, евентуално, негова едностранчива версия Simple Smile Тогава, чисто рационално-логочески, защо да не продължим със сегашния партньор, който е имал 1-2 странични връзки? Дали това, което по-късно ще получим от нов партньор, би било "по-добро" от сегашното?! Simple Smile

# 1 487
  • Out of the Mix
Да, бе, Крис, и аз съм съгласен. Просто така звучи написано, и ние никога не сме си казвали тези неща, така както ги описваш. Simple Smile

Петко, предпочитам да не се говори за минали връзки.
Реално не знаеш за "подводните камъни", но като се отпуснат двамата с времето, си разказват някои неща, което е нормално и показва някакво доверие, без което не става, и знаем трудно се печели, лесно губи.

# 1 488
Ооо, някои ги казват - почнат едни клетви "ти си единствената жена за мен", "друга няма да погледна"... ама често после и те забравят, и се развеждат.
От думи полза няма - гледат се действията.

# 1 489
  • София
Ние не сме се кълнели в нищо, но сме си казвали в прав текст, че и двамата не толерираме изневяра, и че такава би имала категорични последствия. Иначе, това, че някой не е обещал вярност в прав и категоричен текст ми се струва като опит да се измъкне на база технически детайл. Някои неща са по подразбиране и е нормално да се изговори, ако ще се отклоняваш от това, а не обратното.

# 1 490
Много двойки са суингъри, ама много. Там е полигамия или нещо друго? Всички, които познавам, си имат стабилна връзка/семейство.

# 1 491
Е колко точно много? Лични наблюдения ли?
Много двойки са суингъри, ама много. Там е полигамия или нещо друго? Всички, които познавам, си имат стабилна връзка/семейство.

# 1 492
Ами като цяло не познавам много хора, а се сещам за 5-6 двойки. Просто ми се вижда много като процентно отношение. Имах на времето една връзка и тогавашното ми гадже ми предложи и ме запозна с една такава двойка. Тогава жената много ми хареса, но не и мъжът Simple Smile))) После разбрах и за още няколко. Всички изглеждат съвсем нормални двойки и семейства, и си подбират внимателно другата двойка.

# 1 493
А заедно ли го правят, или в отделни стаи?

# 1 494
И двете конфигурации.

# 1 495
Аз съм потресена.

# 1 496
Говорим тук за множество партньори и се сетих за нещо - ако/ след като се разведем, заради изневяра, особено на средни/ по-късни години, напр. след 10 г. брак, следващият партньор ще е имал поне няколко връзки, за които той/ тя ще ни представи, евентуално, негова едностранчива версия Simple Smile Тогава, чисто рационално-логочески, защо да не продължим със сегашния партньор, който е имал 1-2 странични връзки? Дали това, което по-късно ще получим от нов партньор, би било "по-добро" от сегашното?! Simple Smile
Защото се предполага, че късате понеже тези 1-2 странични връзки са били паралелно с основната.
А не че се очаква човек да не е имал отношения преди.

# 1 497
  • SF
На някой май му е все едно дали партньорът му е имал друга връзка или има друга връзка.

# 1 498
Хаха все едно му е докато е хипотетично. Случи ли ти се да си лъгания и изведнъж спираш да си толкова широко скроен.

# 1 499
Пиша до мъжете и жените, които имат изневярата като факт в семейните си взаимоотношения.
След 17 годишен брак и с прекрасно детенце, разбрах че съм с рога на главата. Конфронтирах разкритието със съпруга ми. Той не иска да се развеждаме. Казва че тази връзка не значела нищо за него и я е прекратил. Аз не вярвам че така просто и лесто се прекратява връзка. ... Тази изневяра отвори грозна кутия на Пандора и нямам идея кога и как ще се затвори.
Искам да разбера гледната точка на изневеряващия. До колко реалистично си дава сметка какво причинява, набаждайки сърцето на съпругата си върху рогата, с които й разкрасява главата? ... Може ли човек, веднъж прекрачил границата и създал връзка с друга жена (тъй като при нас иде реч за паралелна връзка, а не случайно събитие) да се промени до толкова, че да създаде такава граница и да остане в нея до края на дните си? ....
Опитвам се да дам шанс на връзката ни, да не лишавам детето от баща, и същевременно що годе да оцелея в тоя ад.
Моля за мнения, тук или на лични, на преплували през тоя ужас. Как оцеляхте? Как всичко това се отрази на децата? Как вие се променихта след ада?

Имам приятелка, която преживява нещо много подобно на вас. Съпругът ѝ имаше паралелна връзка преди 11 години, но тогава каза, че е сложил край и те продължиха напред. Преди два месеца тя разбра, че всичко е било лъжа. Човекът е продължил връзката с любовницата си през всичките тези 11 години и никога не е слагал край.

Гледайки как тази жена се поболя пред очите ми, след като разбра за така добре пазената лъжа през цялото време, болката от предателството я смаза.

Това, което знам и мога да ви кажа, е, че изневяра може да бъде простена, но никога не се забравя. А щом не е било само секс, значи са намесени чувства – както беше и при моята приятелка – и това не е във ваша полза. Искрено се надявам да греша! Дано нещата се развият по най-добрия начин за вас!

Общи условия

Активация на акаунт