Изневярата и след това ...

• 56 243
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 45
...  Ако е много силна любовта, ще се опитате да простите, ...

Точно от много силна любов не бих простила.
Ще простя, когато не обичам, не ми пука и този човек го смятам за част от мебелировката.
Щом го обичам, а той не ме обича, за какво би ми бил!? Защото любовта върви с доверието и с уважението, каквито нямат общо с изневярата.
Точно. Ако нямаш чувства към човека до теб, изневярата няма да те нарани наистина.
Спомням си как една приятелка разказваше, че при нея дошли вкъщи непознати мъж и жена, в отсъствие на съпруга й. Непознатият мъж съобщил, че съпругът и тази жена са колеги, били са в командировка и там са правили секс. Реакцията на приятелката ми е била буквално: "Мъжът ми се е представил като мъж, а вие си мислете как ще се оправяте с жена си." След което ги изпроводила по живо, по здраво и никога не отворила дума за това пред мъжа си.
Ето ви пример за реакция тип "шах с пешката".

# 46
Изневярата за мен е напълно равнозначна на тормоз.

Един развод по взаимно съгласие може да излезе почти без пари (на цената на съдебните такси), та не са чак толкова високи разходите.

Предварително се извинявам, не целя да засегна нечий професионализъм, но личните убеждения и непоносимост към изневерителите следва да не се пренасят на терен. Хората имат десетки причини да не пожелаят (веднага) развод и смятам, че това трябва да се уважи,  като за начало. В някакъв момент може и да се стигне до решението, но да се налагаме само защото го смятаме правилно - не. То и аз искам да приложа цялостен план на лечение - до корен, но това зависи само от ответната страна (дали, кога, как и колко).

# 47
Има и значение дали се изневерява със същия пол. В случая е класически вариант, но ако мъжът изневерява с друг мъж или жената с друга жена е малко по-различно, но само в някои аспекти.

# 48
Винаги ме е изумявало доста разпространеното мнение тук, че ако любовта е силна трябва да приемеш всякакви издевателства върху себе си. Ми не е така, дори в този случай разочарованието е много по силно и дори някои хора да простят и продължат заедно, не забравят.

А някои хора се разделят веднага и после продължават да се обичат. Да съжаляваш, че не си простил и не си до точно този човек, въпреки изпитанието, не е по-малка агония. Има достатъчно много и такива случаи.  Затова трябва да се погледнат нещата от всички аспекти да не стане: с теб ми е зле, ама без теб ми е още по-зле.

# 49
По-тъпо нещо от "няма да се разведа, за да не остане сина ми без баща" не съм чувала!!! Вие осъзнавате ли, че майка и баща остават за цял живот? Дори да се разведете, отношенията им ще зависят от бащата и детето, както и когато сте заедно 🤔

Иначе няма прошка за изневяра, дори и еднократна.... Щом веднъж очите му са почнали да шарят, никога нещата помежду ви няма да са същите.

# 50
Едно е еднократна изневяра от моментна слабост, друго е паралелна връзка. Там вече е инвестирано нещо, било чувства, страст, пък дори и избиване на комплекси да е. В конкретния случай няма смисъл от прошки и опити за закрепяне на брака. За да се стигне до паралелна връзка, значи нещо сериозно се е счупило. Поне според мен.

Но по принцип мъжете могат да изневерят без никаква причина, просто защото им се е отдала възможност, без да влагат нищо и без да са спрели да обичат жените си. Много жени не го разбират и приемат това, защото при нас изневярата в 99% от случаите е с причина, а не защото Пешо от съседната улица е много секси.

# 51
Аз пък нямам наблюдения изневеряващите мъже много да обичат жените си. Да, казват го, естествено (на кой му се занимава с излишни драми?), но пък доста лесно преживяват и ако жената ги зареже. Другото за любов, чувства, проблеми и решения са празни приказки, с които всеки рационализира решението си да остане. Няма лошо, но всеки сам решава дали ще се бори със себе си и вътрешните си убеждения, за да прости избора на отсрещния. Избор, който е направен напълно съзнателно. Причина за изневяра всеки може да си намери.

# 52
  • София
Скрит текст:
...  Ако е много силна любовта, ще се опитате да простите, ...

Точно от много силна любов не бих простила.
Ще простя, когато не обичам, не ми пука и този човек го смятам за част от мебелировката.
Щом го обичам, а той не ме обича, за какво би ми бил!? Защото любовта върви с доверието и с уважението, каквито нямат общо с изневярата.
Точно. Ако нямаш чувства към човека до теб, изневярата няма да те нарани наистина.
Спомням си как една приятелка разказваше, че при нея дошли вкъщи непознати мъж и жена, в отсъствие на съпруга й. Непознатият мъж съобщил, че съпругът и тази жена са колеги, били са в командировка и там са правили секс. Реакцията на приятелката ми е била буквално: "Мъжът ми се е представил като мъж, а вие си мислете как ще се оправяте с жена си." След което ги изпроводила по живо, по здраво и никога не отворила дума за това пред мъжа си.
Ето ви пример за реакция тип "шах с пешката".

За мен това е пример за реакция тип "широко затворени очи". От една страна разбирам колко е изкушаващо, защото това е единственият начин нещата да продължат по старому. Но дали? Няма ли нещо винаги да гризе някъде там, при всеки повод и без повод, докато не изгризе всичко? Ужасни ситуации са за мен това, единствено мога да се надявам, да не ми идват до главата.

Аз пък нямам наблюдения изневеряващите мъже много да обичат жените си. Да, казват го, естествено (на кой му се занимава с излишни драми?), но пък доста лесно преживяват и ако жената ги зареже. Другото за любов, чувства, проблеми и решения са празни приказки, с които всеки рационализира решението си да остане. Няма лошо, но всеки сам решава дали ще се бори със себе си и вътрешните си убеждения, за да прости избора на отсрещния. Избор, който е направен напълно съзнателно. Причина за изневяра всеки може да си намери.

Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1

# 53
  • София
Изневярата за мен е напълно равнозначна на тормоз.

Един развод по взаимно съгласие може да излезе почти без пари (на цената на съдебните такси), та не са чак толкова високи разходите.

Предварително се извинявам, не целя да засегна нечий професионализъм, но личните убеждения и непоносимост към изневерителите следва да не се пренасят на терен. Хората имат десетки причини да не пожелаят (веднага) развод и смятам, че това трябва да се уважи,  като за начало. В някакъв момент може и да се стигне до решението, но да се налагаме само защото го смятаме правилно - не. То и аз искам да приложа цялостен план на лечение - до корен, но това зависи само от ответната страна (дали, кога, как и колко).

Аз не се налагам. Споделям гледната си точка, за каквато пита авторката.
Във връзка с коментара колко много пари струва един развод. Такъв без адвокат не струва (почти) нищо. Ако смесвах личните възприятия с професията си, щях директно да я пратя при адвокат.
Всеки си решава кое и колко може да преглътне. Тези, които остават, първо трябва добре да обмислят как ще си лягат всяка нощ с този човек следващите 10-20-50 години и дали всеки път, когато каже "Добър ден", няма да поглеждат дали навън наистина е ден или е нощ и дали им казва истината. Нищо повече от това. Който няма пречки, да си живее в мир и сговор.

# 54
Поне един, в ситуацията на авторката няма ли да се включи с виждане. Иначе, като не си в обувките на някого може много да се съветва, но доколко е обективно. Хората в критични ситуации понякога учудват и себе си околните с неочаквани дори за тях самите реакции.

# 55
  • София
При нас имаше някаква ситуация. Няма да обяснявам точно каква. И при приятелски семейства се е случвало.
Общия ми извод съм го писала поне 5 пъти - след това отношенията се развалят непоправимо. Започва се едно отмъщение, едно дебнене, едни тегави разговори ежеседмично. Това просто не е живот!
До сега не съм видяла човек, независимо от кой пол и от коя страна на триъгълника, да приеме нещата спокойно и да продължи без да дълбае.

# 56
  • София
Има неща, които могат да се преглътнат, но паралелната връзка не е от тях.
Към авторката съвет не мога да дам, тя си познава мъжа и доколко може да му вярва, но моето мнение е, че здраво семейство след такова нещо няма.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 18:53 от siddha

# 57
Не мисля, че има значение другите хора какво казват. Кой какво би или не би простил, кой би се развел веднага или би изхвърлил изневерника…
Да паралелна връзка звучи като най гадното прегрешение, но реално това е масовия случай, просто щото не всеки би се нае*ал с някоя случайна в дискотеката, т.е. Винаги има връзка - писане, разговори, тайни срещи и лъжи. Гадно е, ама изневерника не го мисли така - мисли си, аз нали съм си със семейството, гледам ги, прибирам се навреме, тоя един час дето съм бил с някоя друга не е проблем.
Важния въпрос е дали той съжалява, дали ще положи усилия да те убеди че всичко е приключило, да изтърпи гнева ти и да се опитате да оправите брака си. Да отидете на семеен терапевт, да прекарвате време заедно, да изговорите до някаква степен какво е довело до изневярата.

# 58
  • Washington,USA
Боже, какви драми. Просто продължавате напред. Май гледате твърде много романтични филми на Розамунде Пилхер.
Явно нещо е липсвало на другия човек. По - добре щеше да бъде да го заяви, но не го е направил па някаква причина.

# 59
Fever Ray, по-назад споделяш за професионално  свързана непоносимост към изневеряващи.

Общи условия

Активация на акаунт