С термин май 2025

• 32 322
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Hope, какво ти изписаха. Утре ще пиша и аз на аг да видя дали ще ме викне по-рано на преглед или ще каже нещо да пия, че и аз мисля, че имам цистит. Никога не съм имала и си мислих, че просто защото съм бременна така пишкам

# 571
Hope, какво ти изписаха. Утре ще пиша и аз на аг да видя дали ще ме викне по-рано на преглед или ще каже нещо да пия, че и аз мисля, че имам цистит. Никога не съм имала и си мислих, че просто защото съм бременна така пишкам

Изписа ми Урикод Форте. Пише, че е напълно подходящ за бременни и в листовката. 8 прахчета се приемат 8 дни. За момента се доверявам на АГ напълно. Чета, че по време на бременност много бременни получават цистит и за момента мисля да подходя със спокойствие и да видя прахчетата ще помогнат ли Blush

Пиши какво ти е казала твоята АГ Blush

# 572
Здравейте дами, чувствате ли се подути? На моменти се чувствам като плондер.
Някоя от вас приема ли пробиотик? Една приятелка ми сподели омнибиотик панда бил много хубав и за бебето и помагал с такива неща.

Също така някой има ли прегледи тази седмица? ☺

# 573
Здравейте дами, чувствате ли се подути? На моменти се чувствам като плондер.
Някоя от вас приема ли пробиотик? Една приятелка ми сподели омнибиотик панда бил много хубав и за бебето и помагал с такива неща.

Също така някой има ли прегледи тази седмица? ☺

Аз често се чувствам много подута, особено след като хапна нещо. Не пия пробиотик към момента.

В петък ще бъда на преглед и се надявам, че всичко ще бъде наред 🙂 Мисля след този преглед да пусна и НИПТ.

# 574
Аз също се чувствам много подута, въпреки че само 1 кг съм качила засега. Но си пия пробиотик профилактично. Надявам се от следващия месец да дойде този прилив на енергия, за който чета и да съм по-активна.

# 575
Здравейте, дами. Аз също на моменти се чувствам подута може би след като прекаля с млечните продукти. Имам глупав въпрос какво е НИТП? На 31ви съм на ФМ 12 гс+3 при Амалиев в Пловдив. Направих си кръвни, магнезий и D3 са ми ниски, a TSH ми в 1.978. Чакам изследванията да излязат за токсоплазмозата, тъй като сме с 2 котета в къщи🙈. Резултати за нея ще имам в Петък, дано всичко да е наред

# 576
Здравейте, дами. Аз също на моменти се чувствам подута може би след като прекаля с млечните продукти. Имам глупав въпрос какво е НИТП? На 31ви съм на ФМ 12 гс+3 при Амалиев в Пловдив. Направих си кръвни, магнезий и D3 са ми ниски, a TSH ми в 1.978. Чакам изследванията да излязат за токсоплазмозата, тъй като сме с 2 котета в къщи🙈. Резултати за нея ще имам в Петък, дано всичко да е наред

Здравей,

НИПТ е пренатален тест, при който се взима кръв от майката, за да се отдели ДНК от бебето и да се тества за различни синдроми и аномалии. Казват, че има точност до 99% и е по-добрият вариант да се потвърди/откаже подобен проблем в ранен етап от амниоцентеза и други подобни с висок риск за бебето.

Лично аз бях в голямо чудене за този НИПТ, тъй като ми е за първи път. Изчетох доста и стигнах до извода, че ако всичко е наред на първата (ранна) ФМ и на БХС, няма нужда от това. Разбира се БХС при дами над 35 години ще даде лош резултат и този НИПТ до колкото знам се препоръчва за над 35/40 години или ако има някакви подобни аномалии в родовете на майката или бащата.

Бях чела назад в темите как преди са си ги правили за 80 долъра и ги изпращали, но вече е спряна тази практика. Цените са неразумни, макар че ако трябва нещо да се отхвърли, разбира се, парите не са фактор въобще. Звучи ми малко като поредната схема за взимане на пари на база страховете на майките. Всеки иска да знае, че бебето му ще е здраво.

За токсоплазмозата вярвам , че всичко ще е наред ☺ и аз съм с две котета и слава богу излезе окей, тъй като преди не съм правила такива неща. Като са домашни риска е малък.

Успех на прегледа! И аз съм на 31-ви, но само рутинен преглед в 11+2

# 577
  • Варна
А тези, които са правили или ще правят НИПТ, на кои пакети се спряхте - на базовите или на по-разширените?

# 578
Здравейте, аз правих неинвазивен генетичен тест, днес излязоха резултатите Simple Smile
 Ние избрахме базовия пакет, защото ни обясниха че разширените пакети за за бременни на възраст над 35,  ако бащата е над 40, и ако има фамилна обремененост.
Теста дава 99% точност и не е статистика както при БХС , дават позитивен или негативен резултат , слава на Бога при нас всичко е наред . Разбрахме и пола 😀

# 579
  • Varna
А тези, които са правили или ще правят НИПТ, на кои пакети се спряхте - на базовите или на по-разширените?

Аз ще правя базов пакет:

За някои съм стара, за други съм млада (на почти 33 съм).. но за себе си съм... яко неуверена Laughing
Като си правих ЧХГ още в началото на бремеността излезе висок, уплаших се че може да е кухо яйце - не е... Не са и близнаци, остава... Даун... Явно съм яко ку-ку ама не мога да живея ей така в неизвестност! ФМ я се види, я не... Давала съм и повече пари за по-големи глупости.. Smile

Щях още тази седмица да ходя, ама ме убедиха да изчакам и да си го комбинирам с БХС... хем колкото по-напред толкова по-голяма фракция щяло да има... И айде, във вторник съм да ме боднат, тогава ще съм в 11+6

# 580
Darsybo123, честито!! Много се радвам, че всичко при теб е наред! Страхотни новини!

Fluffy, тъй като аз съм на ФМ в 13+3, ако реша след това да го правя НИПТ в 14 седмица, мислиш ли, че ще е късно?

# 581
Mysticflame благодаря 😍!
О доста добра цена сте намерили, нашият беше двойно по-скъп , но аз не съм търсила варианти ами отидох там където АГ препоръча.

С АГ решихме да направя късната фетална, защото според него щом на теста всичко е наред и той не вижда нищо нередно нямало смисъл от ранната. А и аз вече съм в 14 г.с .. Надявам се преценката му да е точна.
  Няма да е късно 14г.с защото аз го направих в 13г.с , казаха ми че до 18г.с можело.

# 582
Mysticflame благодаря 😍!
О доста добра цена сте намерили, нашият беше двойно по-скъп , но аз не съм търсила варианти ами отидох там където АГ препоръча.

С АГ решихме да направя късната фетална, защото според него щом на теста всичко е наред и той не вижда нищо нередно нямало смисъл от ранната. А и аз вече съм в 14 г.с .. Надявам се преценката му да е точна.
  Няма да е късно 14г.с защото аз го направих в 13г.с , казаха ми че до 18г.с можело.

Благодаря много за информацията! Значи и след това имам шанс.

Аз съм чувала, че ранната ФМ е важна, но може би мами с повече опит могат да споделят мнение. Аз дори първо се записах за ФМ в 11+6 , но докторът каза, че тогава можели да се видят само два/три показателя и го оставихме за 13+3, където щели да се видят 7. Доверявам му се, нека видим, но има доооста време до тогава.

# 583
Аз обмислям да направя разширения пакет, но не знам кой вид точно да избера (Cell genetics, Veracity и т.н). Не разбирам какви са разликите и ще попитам АГ за съвет. Ако някоя от вас знае какви са разликите (при най-разширените пакети) ще се радвам да ми дадете информация 🙂

Иначе сега започвам да чета в интернет по темата и ако добия по-добра представа за различните тестове ще споделя тук.

Вие как сте? Ако някой е имал преглед скоро да сподели как е минало? 🙂

# 584

Здравей,

НИПТ е пренатален тест, при който се взима кръв от майката, за да се отдели ДНК от бебето и да се тества за различни синдроми и аномалии. Казват, че има точност до 99% и е по-добрият вариант да се потвърди/откаже подобен проблем в ранен етап от амниоцентеза и други подобни с висок риск за бебето.

Лично аз бях в голямо чудене за този НИПТ, тъй като ми е за първи път. Изчетох доста и стигнах до извода, че ако всичко е наред на първата (ранна) ФМ и на БХС, няма нужда от това. Разбира се БХС при дами над 35 години ще даде лош резултат и този НИПТ до колкото знам се препоръчва за над 35/40 години или ако има някакви подобни аномалии в родовете на майката или бащата.

Бях чела назад в темите как преди са си ги правили за 80 долъра и ги изпращали, но вече е спряна тази практика. Цените са неразумни, макар че ако трябва нещо да се отхвърли, разбира се, парите не са фактор въобще. Звучи ми малко като поредната схема за взимане на пари на база страховете на майките. Всеки иска да знае, че бебето му ще е здраво.

За токсоплазмозата вярвам , че всичко ще е наред ☺ и аз съм с две котета и слава богу излезе окей, тъй като преди не съм правила такива неща. Като са домашни риска е малък.

Успех на прегледа! И аз съм на 31-ви, но само рутинен преглед в 11+2

Много благодаря! Успех и на теб! Чувствам се супер “боса” в цялата бременност и разчитам предимно на братовчедка ми да ми казва кога трябва да си правя изследвания тъй като не съм сигурна в нищо…

Общи условия

Активация на акаунт