С термин май 2025

• 35 211
  • 740
  •   1
Отговори
# 345

Ох, дано. Толкова е чакана и желана тази бременност, че съм много напрегната и нетърпелива. Искам всичко да е наред, да дишам спокойно, но като чета по темите това май докато детето не се ожени не се случва 😂😂😂

Хахах, аз честно казано след прегледа съм спокойна точно един ден после пак почвам да премислям всичко 😂 успех, sammy, вярвам, че всичко ще е наред и чакаме да споделиш хубавите новини! ☺

Аз щях да питам, тъй като прегледа ми беше на 3-ти октомври и ме вика след това чак на 31-ви са БСХ, не е ли малко голяма пауза между прегледите?
Ами доколкото знам ни се полага по един преглед на месец. Дори една приятелка ми каза, че на нея АГ-то и е казало, че за цялата бременност имала право само на 3 ехографа. През втората ми неуспешна бременност, която беше и рискова, АГ-то ме вика на 2 седмици за преглед. Сега съм при друг и ме вика на месец. Не ми е ок, защото само притеснения имам в главата ама това е … другия вариант е ако искаш по-начесто е да ходиш и на частно и така да ги въртиш на 2 седмици 🙃

# 346
Sammy_west мисля, че ти ми препоръча д-р Мила Арнаудова (ендокринолог). Искам да ти благодаря за препоръката страхотна е! А колко останах впечатлена от болница Вита база 2 не мога да опиша, все едно не бях в болница 😀
При мен в 5+4 се видя и пулса даже.
Аз утре съм при АГ, стискайте палци всичко да е наред, отивам с цяла папка изследвания. Да видим какво ще назначи като витамини и добавки. Утре би трябвало да съм 7с. + 4 Flowers Four Leaf Clover

# 347
  • София
Хихи радвам се, че и ти я хареса:)
Да и на мен ми хареса базата им там, нищо общо с тази до Сердика Мол, но за съжаление ми е далече.

# 348
  • Varna

Ох, дано. Толкова е чакана и желана тази бременност, че съм много напрегната и нетърпелива. Искам всичко да е наред, да дишам спокойно, но като чета по темите това май докато детето не се ожени не се случва 😂😂😂

Хахах, аз честно казано след прегледа съм спокойна точно един ден после пак почвам да премислям всичко 😂 успех, sammy, вярвам, че всичко ще е наред и чакаме да споделиш хубавите новини! ☺

Аз щях да питам, тъй като прегледа ми беше на 3-ти октомври и ме вика след това чак на 31-ви са БСХ, не е ли малко голяма пауза между прегледите?
Ами доколкото знам ни се полага по един преглед на месец. Дори една приятелка ми каза, че на нея АГ-то и е казало, че за цялата бременност имала право само на 3 ехографа. През втората ми неуспешна бременност, която беше и рискова, АГ-то ме вика на 2 седмици за преглед. Сега съм при друг и ме вика на месец. Не ми е ок, защото само притеснения имам в главата ама това е … другия вариант е ако искаш по-начесто е да ходиш и на частно и така да ги въртиш на 2 седмици 🙃

Моят първи преглед беше на 30.09, а за втори съм се записала чак за 28.10, а на следващия ден 29ти ще правя НИПТ и биохимичен скрининг едновременно.

И за мен тези прегледи през един месец са същинско мъчение.. не знам какво ще правя още 20 дни...

# 349
  • София
Момичета, понеже вече на 2 прегледа бях и не ми пуска аг никакви изследвания, аз ли трябва да си ги пускам сама?!
Като правихме инвитрото там преди всяка процедура пълен пакет изследвания, а сега нищо. А то не е ли важно, ако ми има нещо да се хване в началото?
Аз си записах час за хематолог, ама за ендокринолог не съм, пък гледам масово правите изследвания.

# 350
fluffy ти на кой бранд ще си правиш НИПТ? И също ти го препоръча АГ ли? На мен просто ми каза, че е хубаво и БхС било математическо, а това е от кръвна проба.

sammy на мен ми ги назначи АГ, но предполагам защото изобщо няма идея в какво състояние съм. Може би, ако си правила преди това и са добри, затова не ти искат? Попитай я най-добре.

# 351
Аз бях на преглед в петък (04.10). Тогава бях в 9гс+4 и АГ каза, че всичко е наред, няма нищо притеснително. Както вас и аз се бях успокоила за ден-два 😄 По време на прегледа се видя как се движи и чухме сърдечната дейност. На мен също никакви изследвания не ми е назначавала, но каза да си запиша час за ЖК.

Следващият преглед ще бъде на 25.10, когато ще правим БХС. Много се надявам, че всичко ще е наред и след това ще пусна и НИПТ, но все още не съм решила кой точно да бъде. Ще се радвам да споделите, ако вече сте решили кой ще правите.

# 352
Зa НИПТ - живот и здраве ще правим в Cellgenetics, мисля бяхме коментирали по-рано също. На следващия преглед ще питам директно АГ да съгласувам кога да ида.
За прегледите, аз ходя на две седмици и ми се струва твърде дълго, все се притеснявам.
Утре сама съм си пуснала няколко изследвания, да видим витамини, щитовидни хормони, коагулация - следях си ги и през първата бременност.

# 353
Здравейте,момичета.
Мина днес и моят преглед, видяхме сърдечната дейност на ембриончето, всичко изглежда наред. По измерване излиза 7с .3д,, по календар съм 8с.1д., но това не ме притеснява. Докторката ме вика на преглед след 2 седмици, през това време ще запиша час за фетална морфология. Каза да пия само фолиева киселина без други витамини, а витамин Д понатам, защото след като ми се гади, не е добра идея.

Mysticflame, радвам се ,че всичко е наред. При мен може би защото си имам история и няма как да не съм на терапия.

foaming, и stormageddon, добре дошли Flowers Rose
foaming,моите 2 деца са породени и в началото на втората ми бременност бях изплашена, объркана и наистина не знаех как ще се справя. Беше трудно, никой не ни помагаше, но се забравя, а сега децата ни са изключително близки и правят почти всичко заедно, надявам се и занапред да е така.

MariyaShopova100, на мен много ми допада писането във форума. тук си създаваме едно малко,сплотено общество, носи ми вълнение. Имам опит с предните две отчетни и създадох незабравими спомени и приятелства и до ден днешен с няколко майки. Организирахме си срещи, после рождени дни , коледни партита, размяна на подаръци и т.н. Имахме групи и във фб в последствие, но бяхме само момичетата от форума.
Здравей!
Аз съм в същата седмица. Можеш ли да споделиш колко измериха в см бебето на този преглед? Благодаря ти!

# 354
Здравейте, момичета.
След 2 седмици кървене, зацапване, вчера беше вторият ми преглед. Бях в 7 г.с. + 2 дни. Чухме сърчице и малката точица е пораснала. Прегледите ми са през 10 дни, понеже съм инвитро и в началото по-често ме следят.
Желая успех на всички и ще се радвам да споделяме вълненията си заедно ❤️

# 355
Здравейте!
Пускам малко информация, която може да е от полза на някого. Тъй като Варна ми беше далеч (не помня дали сме коментирали, но в Света Марина извършват НИПТ тест, който е на много добра цена), писах на лабораторията и попитах дали другаде в България може да се извърши НИПТ към тяхната лаборатория. Оказа се, че имат партньор в Пловдив - д-р Христо Иванов (Doctorhristoivanov@yahoo.com,   https://superdoc.bg/lekar/hristo-ivanov-dm , https://neuropedgene.com/nashiqt-ekip/dr-hristo-ivanov/).
Много е отзивчив и обяснява каквото ви интересува. Ето тук има информация за пакетите: https://www.eurofins-biomnis.com/en/blog/healthcare-provider-biomnis-and-nipt/#

Също днес ми обясни, че извършват и изследвания, които се правят на двамата партньори преди самата бременност, мисля ги нарече за “носителство”. Е, те извършват страшно много изследвания, но такава беше темата на разговора, та ако това може да е от помощ на някого.

# 356
Mockingbird а за Варна знаеш ли кой е теста в Света Марина, който се прави? И на каква цена е?

Благодаря!

# 357
Mockingbird а за Варна знаеш ли кой е теста в Света Марина, който се прави? И на каква цена е?

Благодаря!
Същата е лабораторията, ето повече информация за цените там https://www.svetamarina.com/index.php?go=content&id=146

Само мисля в определен ден взимат пробата, та трябва да се запази час.

# 358
  • Варна
Здравейте, момичета.
След 2 седмици кървене, зацапване, вчера беше вторият ми преглед. Бях в 7 г.с. + 2 дни. Чухме сърчице и малката точица е пораснала. Прегледите ми са през 10 дни, понеже съм инвитро и в началото по-често ме следят.
Здравей! Радвам се, че е пораснало човечето!
Разбра ли се от какво е зацапването? Прогестерона изследваха ли го?
Моите прегледи също са през 2 седмици.

# 359
Изследвах прогестерон, беше в норма. Бия по 2 пъти на ден пролутекс още след трансфер.
Причина за зацапването не се откри, евентуално от кръворазреждащите инжекции Фраксипарин.

Здравейте, момичета.
Здравей! Радвам се, че е пораснало човечето!
Разбра ли се от какво е зацапването? Прогестерона изследваха ли го?
Моите прегледи също са през 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт