Нашите цветя - обща тема 25

• 26 370
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
Така са много сбити.Аз бих ги преместила в по голям съд(плитък и широк) с подходяща почва и повече разстояние между тях.Нещо такова

# 16
Извинявам се за невежеството, но да питам . Колко червен кристалон да слагам на 5 л. вода? Изобщо не мога да разбера описанието на етикета.

# 17
  • Down south
Така са много сбити.Аз бих ги преместила в по голям съд(плитък и широк) с подходяща почва и повече разстояние между тях.Нещо такова
Благодаря,
Не мисля, че бих се осмелил да ги вадя от саксията
Ало има начин да отстраня "бебетата" тях бих наредил в широка саксия.

# 18
  • София
Не се притеснявай да ги вадиш... Намери им хубав разлят съд и ги сложи в него.
Моите на пролет от магазина директно ги пльоснах на скалата до къщата... Ееее, мога да кажат, чр слънце жарко не обичат, почти ги убих за отрицателно време.... Взех ги и ги преместих на шарена сянка, като им добавих мъъънико пръст, реших да ги поливам според прочетеното, загинаха ми още 2цвята...откакто ги пръскам почти всяка вечер, оцелелите 3се чувстват прекрасно... Т. Е. Живеят щастливо от май до сега.

Въпросче сега... Дойде ми музата да изкореня тези нецъфтящи..... Вероятно ириси/перуники... Веднага ли да ги бодна някъде другаде?

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 17:30 от Angel_Dust

# 19
Да,разсаждат се в този период.Да не са били много дълбоко засадени?

# 20
  • София
Миии не знам, май не, но в камънак зверски, почва почти нямаше, купихме мястото с тях, не са цъфтели 3години,откакто го имаме. Аз нали и от лалетата се оплаквах на пролет, но с тяхното пресаждане нищо не се получи... Но така и така като не дават цвят реших, че нищо не губя, ще им сложа малко тор за цветя и ще им стискам палци.

# 21
Сега като ги пресаждаш не е нужно да ги ториш.Нека се освестят и вкоренят

# 22
  • София
Някой поръчвал ли е от този сайт https://www.cvetqigradina.com
Дали са коректни и дали са им ок... Продуктите... Харесвам си разни лукувици да си насадя... 🤷‍♀️ 😂

# 23
От този сайт не съм поръчвала,но мога да препоръчам "СОРТОВИ СЕМЕНА - СОФИЯ" АД.От луковиците в Лидл също съм доволна.

# 24
  • София
Мерси, ще разгледам. Аз мн си харесах някои определени цветове в другия, ще видя дали ще ги има тук. 😘
Например тези
https://www.cvetqigradina.com/index.php?id_product=3384&controller=product

# 25
Имай предвид,че са хибридни сортове и след време се загубват,дори и да се вадят.Но иначе си е краста.Да се похвалиш със снимки напролет.

# 26
  • София
То останало ли е нещо, което да не е хибрид... Така като хледам моят двор каквото е имало тук и то се губи... А се съмнявам да са новосяти индивиди, при все, че мястото е пусто поне от 20години.

Иначе, естествено ако нещо ме зарадва с цвят ще се похваля... 😁

# 27
Лилиум, много красиви цветя.
Това първото с лилави и бели цветя какво е? Трудно ли се гледа? На грудка ли е?

Относно дамата със сукулентите. Бебетата, както и същите растения, които са израснали високи без листа, режат се, корена се изхвърля и новото отрязъче се засажда, но е седяло ден да сухо, да изсъхне. Очудих се от клип н ютюб една жена която спаси клатещ се кактус, отряза гнилото, остави и после просто натисна към пръстта.

От първата снимка това ешверия ли е или подобно разбрах как да ви пуснат повече разклонения. Нарязва се с бръснарски или макетен нож плитко 3-5 резки по стъблото, и горе на пъпката се къса и после стават нови мини ешверии от местата на срез. Уникално.
Това което знам за сукулентите, поливат е веднъж седмично без да препояваш под душ. Ако може отдолу.
След това при засушаване пак. Зимата не се поливат, един два пъти месечно. Ако розедките примерно на пустинна роза станат мноого и виснат. Издълбаваш бебетата с корен или пак със срез.....
Аз съм подарявала пустинна роза, по някой край на Бг казват, че със сока от листата и, измити предварително се лекуват възпалени уши. Също имам в селската градина дебела мара. Станала е висока...Ще опитам да присадя в саксия. Гледайте материал за сукуленти в ютюб. Гледах една жена намира счупена ваза от глина, между счупеното в ръба наслагва всички сукуленти от тип розетка, от другата страна алое, седуми. И става интересно.

# 28
Бугенвилия е , 2 различни цвята в 1 саксия. С корен е. Лесно се гледа, обича слънце, жега и ежедневно поливане.

# 29
pisnami42, не бъркаш ли? Не съм чувала с пустинна роза ( адениум), да се лекуват възпалени уши. За тази цел се ползва леко загрято листенце от семпервивум.

Общи условия

Активация на акаунт